Enthousiaste persoonlijk begeleider
De Weerde

Word jij onrustig als het in de zorg lekker loopt? Neem jij ook niet zomaar ergens genoegen mee, maar ga jij voor het maximaal haalbare? Schuilt er in jou een zorgpionier die met beide benen op de grond staat? Weet jij kansen te verzilveren en heb jij een duidelijke visie op goede zorg? Dan willen wij graag met jou in gesprek! 

Waar kom je te werken?
De Weerde begeleidt mensen vanaf 18 jaar met een psychische kwetsbaarheid en/of een verstandelijke beperking. We bieden beschermd wonen op vier locaties in Overijssel. Wij staan erom bekend dat we het anders doen. Wat ons betreft is dat ‘anders’ gewoon goede zorg. Maar in dat ‘gewoon’ onderscheiden we ons: we pakken aan, zijn nuchter en doen gewoon wat nodig is. En dus leren we mensen écht kennen, voelen we ons écht verantwoordelijk en bieden we de steun die écht past bij die persoon. Daarbij kijken we naar het gezonde deel van de mens. Dat is kenmerkend voor iedereen die bij ons werkt.

We zijn op zoek naar een enthousiaste persoonlijk begeleider voor onze locatie in Nijverdal. Dat is een woonlocatie waar ongeveer 14 mensen worden begeleid door een team van 8 begeleiders. Daarnaast worden er ook mensen begeleid in de nabije omgeving van de locatie. Dit willen we graag nog steviger neerzetten en waar mogelijk uitbreiden.  De locatie in Nijverdal is een rustige locatie met een fijne sfeer, midden in de woonwijk. Goed contact met de buren vinden we dan ook belangrijk.  Onze mensen gaan naar school, lopen stage, doen vrijwilligerswerk, hebben een baan of gaan naar een dagbesteding overdag. Een ieder op zijn of haar tempo en tijd. We vinden elkaar weer in de gezamenlijke ruimte. Hier maken we een praatje, drinken we koffie, eten we met elkaar voor wie daar behoefte aan heeft en zorgen we voor ontspanning.

Wat ga je doen?
Je basistaak is het begeleiden van volwassen mensen met een psychische kwetsbaarheid en/of LVB-problematiek naar zo zelfstandig mogelijk leven. Je wordt verantwoordelijk voor de zorg van een aantal mensen. Met deze mensen maak je afspraken over de ondersteuning, je biedt die ondersteuning en houdt regie op de totale zorg die zij krijgen. En je werk houdt natuurlijk niet op bij de cliënt. Je ondersteunt ook hun (sociale) netwerk en zet dat netwerk in voor herstel.


Naast die inhoudelijke rol, vragen wij je om met ons te kijken naar de potentie van locatie Nijverdal, qua kwaliteit van zorg (tijdig en op maat), herstelgerichte ondersteuning, (maatschappelijke) participatie, ontschotten van de zorg etc. Het team heeft de boel goed op orde, het draait en we zijn trots op de stappen die cliënten zetten. Maar we willen meer. We nemen geen genoegen met een 8, maar gaan voor de ‘10’. We zoeken in jou de kartrekker in dit vernieuwen, verdiepen of verbreden van wat we al doen. De teamleider is hierin jouw sparringpartner, samen verken je wat er allemaal zou kunnen en wat daarvoor nodig is. En natuurlijk werk je nauw samen met je team.

Wat typeert jou?
Jij bent zo’n door de wol geverfde zorgverlener. Zo iemand waartegen iedereen zegt: dit werk zit ín jou. Zo iemand die verder kijkt. Iemand die niet tevreden is als de zorgplannen op orde zijn en alles wel loopt, omdat jij altijd vindt dat we het breder kunnen bekijken, beter kunnen doen of nog leuker kunnen maken. Je bent zelfstandig en hebt graag verantwoordelijkheid. Tegelijkertijd krijg jij collega’s gemakkelijk mee, door jouw enthousiasme en aanpak-mentaliteit. In de zorg voor cliënten heb jij overzicht en regie op de zorg. Je houdt de stip op de horizon in de gaten, door de alledaagse gebeurtenissen heen. Jou maken ze niet snel van de wijs. Je bent bemoedigend: je weet te inspireren en de ander te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Je hebt humor, houdt van een geintje op zijn tijd en weet dit ook in te zetten als instrument.

 

Waarom pas jij bij De Weerde?

Bij De Weerde zijn we nuchter en werken we vanuit ons hart. Goede zorg staat bij ons echt op 1. Als kleine organisatie kennen we geen logge, langdurende procedures, maar regelen we dingen gewoon, als het bijdraagt aan goede zorg. Die ruimte moet je leuk vinden. De structuur van de organisatie staat nog niet vast, maar vormt zich nog steeds. Dat betekent dat jij zelf mee kan denken over de ontwikkeling van werkprocessen en het takenpakket. Werken bij De Weerde is dus een kans om écht verschil te maken.

 

Wat bieden wij?

  • Een baan die ertoe doet bij het enthousiaste team van De Weerde; een groeiende zorgorganisatie in het oosten van het land.
  • Afhankelijk van je opleiding en relevante ervaring een brutosalaris tussen € 2181- en € 3536(cao GGZ, FWG 45) op basis van een 36-urige werkweek.
  • Een vast dienstverband met een contract op basis van onbepaalde tijd.
  • Studiekostenregeling/opleidingsmogelijkheden.
  • Laptop en Iphone van de zaak.
  • Flexibele werkuren.
  • Bijdrage in de contributie van sportactiviteiten.
  • Aanvullingszekerheid is meeverzekerd via de WGA Hiaat verzekering.

Wat neem jij mee?

  • Ruime werkervaring als zorgverlener in de ggz en kennis van psychische/psychiatrische aandoeningen en LVB.
  • Minimaal een agogisch mbo-4-diploma (bijvoorbeeld MMZ of SPW) of een niveau 5 (hbo) diploma gericht op de zorg (bijvoorbeeld social work of verpleegkunde).

Ben je enthousiast?
Als jij past in dit verhaal, dan drinken we graag eens een kop koffie met jou. Bel met Karen Westerhoff op 06 – 41 79 13 89 of mail naar [email protected] Of stuur direct je cv met een pakkende motivatiebrief naar dit mailadres.

Type Vacature
Organisatie De Weerde
Locatie De Weerde
Postcode 7607 NL
Stad Almelo
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 06-09-2022
Reageer voor 30-09-2022
Nummer 113746
Doorsturen Bekijk PDF

De Weerde

Stel je voor: het lukt je maar niet om je eigen plek te vinden in deze maatschappij. Een plek waar je je staande weet te houden en waar je een zinvol leven kan opbouwen... Wat heb je nodig? Een echte eigen plek; een appartement van deze tijd. Met mensen om je heen die belangrijk voor je zijn. Familie en vrienden nabij. Een veilige plek, door vertrouwde begeleiders die je helpen waar dat nodig is. In een sfeer die gemoedelijk is en warm. Dàt is waar De Weerde voor gaat.

Meer over De Weerde