Frater Leonardi 4 Didam, Begeleider Wonen voor 28,8 uur per week binnen intensieve begeleiding en verzorging per 1 februari 2020.
Elver

Functieomschrijving

Waar ga je werken?

Wij zijn een buitenlocatie van Elver waar 6 cliënten wonen in de leeftijd van 20 tot 46 jaar. Wij hebben een zorgvraag in zowel intensieve begeleiding als –verzorging. We ondernemen veel activiteiten met de cliënten, bijvoorbeeld wanneer er iets bij ons in het dorp te doen is.

Het ‘gewone leven’ staat hierbij centraal. Zo helpen de cliënten bij het bereiden van de maaltijd, samen boodschappen doen en het verzorgen van hun huisdier.

Waarom bij Frater Leonardi 4 werken?

Wij zijn een jong, zelfsturend team en staan open voor feedback en frisse ideeën. Binnen Frater Leonardi 4 staan plezier en persoonlijke ontwikkeling voorop. Je ondersteunt de cliënten in het onderhouden van contacten met o.a. familie, vrienden en vrijwilligers.

Wat ga je doen?

Als Begeleider Wonen ga jij aan de slag binnen een zelfstandig werkend team. Je bent samen verantwoordelijk voor de verdeling van de teamtaken en indeling van het dienstenpatroon; denk hierbij aan: dag-, avond-, weekend-, en slaapdiensten. Je onderhoudt actief contacten met wettelijke vertegenwoordigers. Samen met een multidisciplinair team verzorg, begeleid en ondersteun jij de cliënten aan de hand van zorgplannen, teamafspraken en instructies van de deskundigen.

Daarnaast ondersteun je bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) en voer je zo nodig verpleegtechnische handelingen uit. Ook ben je samen verantwoordelijk voor de financiële, materiële en huishoudelijke zaken van de cliënten.

Je zorgt samen voor een goede leefsfeer, veiligheid en het welbevinden van de cliënten. In alles wat we doen bij Elver stellen we de cliënt centraal. We vinden het belangrijk dat de cliënt zoveel mogelijk de regie heeft over zijn eigen leven. De medewerkers van Elver vinden het belangrijk betekenisvol voor een ander te zijn. Je bent verantwoordelijk voor het observeren van de cliënten, waarbij je veranderingen in hun situatie signaleert en meteen hierop inspeelt. Daarnaast neem je deel aan cliëntbesprekingen. Uiteraard zijn activiteiten ook onderdeel van ‘het gewone leven’, daarom mag jij samen met jouw collega’s individuele activiteiten, maar ook juist groepsgerichte activiteiten ondernemen.

Functie eisen

Wat vragen wij van jou?

Je bent zelfstandig, stressbestendig, praktisch, flexibel én je bent vooral heel enthousiast met een aanstekelijke geestdrift die ook anderen kan motiveren. Daarnaast wil je doelen behalen, geef je niet snel op en ben je bereid om slaapdiensten te draaien voor de gehele woning. Je denkt mee over zorgplannen en ondersteunt je collega’s waar nodig.

Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma op niveau 3, 4 of 5. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Sociaal Pedagogisch Werk (SPW), Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Pedagogiek, Verzorgende IG of Verpleegkundige.

Het is van belang dat je in het bezit van een rijbewijs bent, omdat wij zelf enkele cliënten naar dagbesteding brengen en we ook vaak op pad gaan.

Inschaling

Wat bieden wij jou?

Het is natuurlijk fijn dat jij veel mee kan brengen, maar wij bieden jou graag het volgende:

  • Je werkt 28,8 uur per week. Uren zijn in overleg met het Flexbureau aan te vullen tot 32 uur per week (wij leggen je graag uit hoe dit precies werkt)
  • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining (in teamverband), medicatie- en epilepsiecursus.
  • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar en als het van beiden kanten goed bevalt dan zetten wij deze graag om naar onbepaalde tijd.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de cao Gehandicaptenzorg (vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,33%)
  • Wij bieden verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden denk hierbij bijvoorbeeld aan een fietsplan, maar ook een personeelsvereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert.
  • Als Begeleider Wonen word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 35 tussen de €1.800 en €2.675 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
  • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.
  • Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden! 

Bijzonderheden

Vervolg?

Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met de collega’s van Frater Leonardi 4 via fraterleonardistraat4@elver.nl of 0316 – 295762. Of kom gerust een kijkje nemen!

Je hebt tot 17 december 2019 de tijd om te reageren op deze vacature.

Zodra jij gesolliciteerd hebt nemen wij contact met je op over de vervolgprocedure.

*Meelopen op de woning is onderdeel van jouw sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver, Frater Leonardi 4
Postcode 6941 CL
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij de collega’s van Frater Leonardi 4 via fraterleonardistraat4@elver.nl of 0316 – 295762.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 03-12-2019
Reageer voor 17-12-2019
Nummer 49934
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver