Fysiotherapeut Pijnrevalidatie
Roessingh, centrum voor revalidatie

Functieomschrijving

Binnen de revalidatie volwassenen (sector Pijn/Orthopedie/Dwarslaesie) zoeken wij voor de pijnrevalidatie per direct een:

Fysiotherapeut m/v

 Leert u mensen weer regie nemen?

Roessingh Pijnrevalidatie

Roessingh is één van de grote revalidatiecentra in Nederland en daarnaast één van de vier centra in Nederland met de status van Ontwikkel- en Innovatiecentrum Pijnrevalidatie (OPR). De pijnrevalidatie is deels ondergebracht in het behandelcentrum van Roessingh en deels bij Roessingh Medinello, een separaat zelfstandig behandelcentrum. Er is een goede en geformaliseerde samenwerking tussen deze beide behandelcentra.

Roessingh Pijnrevalidatie richt zich op patiënten met langdurige problemen op het gebied van bewegen en functioneren in combinatie met psychosociale problematiek. De doelgroep bestaat uit patiënten met chronische klachten aan het houdings- en/of bewegingsapparaat, chronische pijn/vermoeidheid en beperkingen na een oncologische aandoening.

Roessingh heeft een zeer ervaren team van professionals. In dit team werkt u als fysiotherapeut samen met revalidatieartsen, algemeen arts, een physician assistant, psychologen, ergotherapeuten, maatschappelijk werk, bewegingsagogie, activiteitentherapie, arbeidsrevalidatie en groepsleiding. Samen met de patiënt richt het team zich op het beïnvloeden van de lichamelijke, psychologische en sociale factoren.

Er worden zowel klinische als poliklinische behandeltrajecten aangeboden. Er is een continue ontwikkeling wat betreft het zorgaanbod met gebruikmaking van wetenschappelijk onderzoek, eHealth en technologie. Daarbij zijn er korte lijnen met de Universiteit Twente en Roessingh Research and Development.

Uw functie:

Als fysiotherapeut bij Roessingh, Centrum voor Revalidatie, behandelt u mensen met chronische pijn- en vermoeidheidsklachten. U  begeleidt  hen bij het herstellen van hun capaciteiten zodat ze weer zelf hun leven kunnen bepalen en minder worden beperkt door klachten.

De behandeling vindt plaats in multidisciplinaire teams van gespecialiseerde behandelaren, onder leiding van een revalidatiearts en een bedrijfskundig manager. Binnen het multidisciplinaire team zijn meerdere fysiotherapeuten werkzaam.

Samen met de patiënt richt het team zich op het beïnvloeden van de lichamelijke, psychologische en sociale factoren, zowel individueel als in groepsverband.

Er kan gebruik gemaakt worden van eHealth binnen de behandeling.

U maakt tevens deel uit van de vakgroep fysiotherapie. Het is mogelijk dat u patiënten behandelt welke onder een ander deel van de sector vallen.

Wij vragen

  • U beschikt over het diploma fysiotherapie en staat ingeschreven in het BIG-register;
  • U hebt ervaring en/of affiniteit met genoemde doelgroepen en met multidisciplinair werken;
  • U beschikt u over goede communicatieve en sociale vaardigheden en bent u enthousiast en initiatiefrijk in uw werk;
  • U streeft naar een optimale kwaliteit in uw werkzaamheden en u bent kritisch naar uzelf, alsook naar anderen;
  • Een opleiding Adem- en Ontspanningstherapie volgens methode van Dixhoorn is een pré, evenals een Master Psychomotorische Therapie of kennis van Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Wij bieden

  • Een uitdagende functie op basis van een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar;
  • Afhankelijk van organisatieontwikkelingen behoort contractverlenging tot de mogelijkheden;
  • In eerste instantie betreft de gemiddelde arbeidsduur per week 24 uur, met de mogelijkheid om deze uren (indien gewenst) eind 2021 uit te breiden ten gevolge van de pensionering van één onze collega’s;
  • De functie is ingeschaald in FWG 55: minimaal € 2.798,00 en maximaal € 4111,00 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek;
  • De overige arbeidsvoorwaarden worden geregeld conform de CAO-Ziekenhuizen van toepassing.
Type Vacature
Organisatie Roessingh, centrum voor revalidatie
Locatie Roessingh, Centrum voor Revalidatie in Enschede
Postcode 7522AH
Stad Enschede
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO Ziekenhuizen
Informatie verkrijgen bij Karin Wienbelt en René ter Meer (beiden fysiotherapeut binnen ons team), bereikbaar op : 053-4875281; Peter Theeuwen (bedrijfskundig manager) bereikbaar op telefoonnummer: 06-51680818.
Functie(s) Fysiotherapeut
Publicatiedatum 13-10-2020
Reageer voor 28-10-2020
Nummer 55349
Doorsturen Bekijk PDF

Roessingh, centrum voor revalidatie

Mensen kunnen door verschillende oorzaken gehandicapt raken. Ongevallen, ziekten of aangeboren afwijkingen kunnen het leven ingrijpend veranderen. In Roessingh, centrum voor revalidatie, worden volwassenen en kinderen met lichamelijke beperkingen behandeld en begeleid om daarna weer zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren in de samenleving, niet alleen in fysiek maar ook in sociaal opzicht.

Meer over Roessingh, centrum voor revalidatie