Ga jij jouw talent inzetten als begeleider bij Aveleijn?
Aveleijn

Functieomschrijving

Ben je aan het oriënteren en nieuwsgierig
naar een baan bij Aveleijn?
Sta je stevig in je schoenen en durf je te vertrouwen
op je eigen kennis en te reflecteren met collega’s?
Dan is een baan als begeleider iets voor jou!

Jij als begeleider
Je achterhaalt de behoefte van de cliënt en ontdekt samen hoe de stappen te zetten.
Dit doe je op professionele en authentieke wijze, waarbij je rekening houdt met de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt. Je bent gericht op talenten en hebt tegelijkertijd oog voor de kwetsbaarheid.

Samen met de cliënt en verwant geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal!
 
Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan gezamenlijke doelen. Binnen Aveleijn werk je reflectief. Je kunt reflecteren vanuit eigen handelen, staat open voor feedback en geeft feedback aan anderen. Als professional blijf je op de hoogte dankzij (interne) scholing en deel je je kennis.

Waar ga je werken?
Wij zijn lokaal vertegenwoordigd met ruim 80 locaties in de regio Twente en in Neede. 
Onze medewerkers bieden ondersteuning en behandeling aan op diverse woonlocaties, dagbestedingslocaties en aan huis. 

Wil je meer weten over de locaties? https://www.aveleijn.nl/locaties/ 

Binnen Aveleijn kennen we diverse begeleidende functies. Je kunt je inzetten als ondersteunend begeleider, persoonlijk begeleider of senior begeleider.

Doelgroepen
Onze doelgroep is zeer breed. Van baby's en gezinnen, kinderen en jeugd tot volwassenen en de ouder wordende cliënt. 
Cliënten met een licht verstandelijke beperking en/of lage sociale redzaamheid. Er kan sprake zijn van bijkomende problematiek(en). 

Oriënterend gesprek
Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden binnen onze organisatie en wat jij kunt betekenen?
Wij gaan graag met je in gesprek om nader kennis te maken en je in te lichten over de diverse locaties, doelgroepen en werkzaamheden.

Wil je werken op een woonlocatie, ambulant of flexibel inzetbaar zijn en op diverse locaties werken door onderdeel te worden van onze ondersteuningspool?
Dat kan! 

Het mooiste zou natuurlijk zijn als we jou, naar aanleiding van ons gesprek, direct kunnen voorstellen bij een manager voor een openstaande vacature.

Is er op dat moment geen passende functie/plek beschikbaar binnen Aveleijn, dan is het mogelijk om in portefeuille te blijven.
Dit betekent dat de recruiter de komende periode samen met jou gaat kijken naar de opties binnen Aveleijn die passen bij jouw wensen. 

- Leuk om te weten is dat dit jaar al 65 portefeuille kandidaten zijn aangenomen binnen Aveleijn - 

Functie eisen

Wat zoeken wij in een collega?

 • Je hebt een relevante beroepsopleiding afgerond, zoals Maatschappelijke Zorg niveau 3 of 4, Verpleegkunde, Verzorgende IG, SAW, SPW, MWD, Social Work of vergelijkbaar agogisch.
 • Je komt ook in aanmerking voor de functie van ondersteunend begeleider als je Social Work volgt en een overgangsbewijs kunt aantonen van het 2e naar het 3e leerjaar. 
 • Je hebt affiniteit met één van onze doelgroepen; volwassenen, kind, jeugd en gezin, ouderen, mensen met een ernstig meervoudige beperking of intensieve begeleiding en behandeling
 • Je hebt inzicht in je eigen handelen en je bent in staat te relativeren
 • Je voelt je echt ambassadeur van onze organisatie
 • Je kunt methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
 • Je kunt uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus

Inschaling

Wat bieden wij jou?
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/). Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Ontwikkelingsmogelijkheden in scholing, coaching en taken. Voor elk van de afzonderlijke doelgroepen zijn specifieke verdiepende scholingen te volgen
 • Een dynamische baan in een uitdagende werkomgeving met doorgroeimogelijkheden
 • Een zeer betrokken werkgever en collega's
 • De arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg worden gehanteerd
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Onze digicoaches bieden jou de kans om je verder te ontwikkelen in digitale vaardigheden. Vanzelfsprekend verwachten we bij aanvang een basis beheersing. 
 • Breng jij als medewerker straks zelf iemand aan voor Aveleijn? Dan ontvang je van ons, na indiensttreding van deze nieuwe collega, als beloning een financiële attentie. 

Procedure

Ben jij geïnteresseerd in een oriënterend gesprek?
Laat het ons weten door via Zorgselect je CV en motivatie in te sturen. Wij nemen daarna contact met je op om een kennismakingsgesprek te plannen. 

Heb je vragen over de begeleidende functies binnen Aveleijn?
Hiervoor kun je contact opnemen met Kim Rouwendal, recruiter, via k.rouwendal@aveleijn.nl of 06-10034032.

Voor onze huidige vacatures kun je kijken op onze website: https://www.aveleijn.nl/werken-bij/.

Iedereen heeft dromen, wensen en talenten.
Deze laten uitkomen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ helpen we mensen met een verstandelijke beperking en/of een lage sociale redzaamheid de volle rijkdom van het leven te ervaren. We zien eigen kracht en denken in oplossingen. We werken dagelijks vanuit onze kernwaarden Ontmoeten, Ontwikkelen en Ondersteunen.

Type Werkplein
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn
Postcode 7622 GW
Stad Borne
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 8
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Kim Rouwendal, recruiter, via k.rouwendal@aveleijn.nl of 06-10034032
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 10-11-2021
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 01-01-2022
Nummer 72659
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn