gedragskundige (orthopedagoog/psycholoog)
InteraktContour

Informatie

InteraktContour zoekt een gedragskundige (orthopedagoog/psycholoog) voor Enschede

Beschik jij over een master in de gedragswetenschappen? Heb jij ervaring in de gehandicaptenzorg? En spreekt de doelgroep mensen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel) je aan? Dan is deze vacature echt iets voor jou!

Jouw rol

Als gedragskundige ben je betrokken bij de screening en intake van nieuwe cliënten en lever je een bijdrage aan het opstellen van het zorgplan. Om een goed beeld te krijgen van de cliënt worden onderzoeken uitgevoerd en hiervan wordt verslag uitgebracht. De resultaten worden vervolgens in overleg met de cliënt, de naasten van cliënt en begeleiders gebruikt om doelen en de juiste begeleidingsstijl vast te stellen, zodat cliënten de ondersteuning en begeleiding krijgen die bij hun hulpvraag past. Het betrekken van het netwerk van de cliënt is hierbij essentieel. Je bent nauw betrokken bij complexe en urgente cliëntproblematiek en indien nodig zorg je voor de meest passende ondersteuning, begeleiding en het initiëren van behandeling van cliënten.

Een belangrijk onderdeel van je rol is het bevorderen van de kwaliteit van het begeleidingsproces. Je bespreekt met de senior begeleiders (gedragsmatige) problemen die zich voordoen en draagt ideeën en werkbare oplossingen aan. Daar waar nodig coach je medewerkers bij de begeleiding van de cliënten. Ook ben je betrokken bij deskundigheidsbevordering. Hierbij kun je denken aan het geven van trainingen over ziektebeelden, competentiegericht begeleiden, het begeleiden van casuïstiekbesprekingen en het opstellen van gedragslijnen. Vanuit het belang van goede begeleiding van onze cliënten zorg je voor goede contacten met diverse externe instanties, waaronder GGZ-instellingen.

Jouw werkplek

Het team gedragskundigen bestaat uit 11 psychologen en een verpleegkundig adviseur verslaving en psychiatrie. Als gedragskundige ben je werkzaam op de nieuwe kernvoorziening te Enschede, die momenteel gebouwd wordt. De verwachting is dat deze in de zomer van 2022 opgeleverd wordt. Hier komen ongeveer 85 cliënten te wonen. Dit zijn cliënten die reeds binnen InteraktContour wonen en cliënten die nieuw zijn. Bovendien ben je verbonden als gedragskundige aan de eenheid Maatschappelijke Ondersteuning (MO) van InteraktContour in deze regio.

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten. Terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richten wij ons op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. We ondersteunen cliënten en hun naasten op het gebied van leven, wonen en werken. Dat doen we met behandeling, begeleiding, dagbesteding en 24-uurszorg.

Wat wij bieden

 • een jaarcontract, aantal uren in overleg met jou (met uitzicht op een vast contract)
 • salaris conform de CAO gehandicaptenzorg van minimaal €3.289,- tot maximaal €4.799,- bruto per maand (FWG 60) bij een fulltime dienstverband (inschaling afhankelijk van ervaring en opleiding)
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% (een dertiende maand)
 • scholing in de begeleiding van mensen met niet-aangeboren hersenletsel
 • gratis personal coach, fietsplan en korting op fitnessabonnement

Wat wij vragen

 • een afgeronde master gedragswetenschappen (zoals Orthopedagogiek, Klinische psychologie, Ontwikkelingspsychologie of Neuropsychologie)
 • ervaring in het ondersteunen van teams bij begeleiding van (complex) gedrag
 • ervaring met (indirecte) behandeling en multidisciplinair werken
 • kennis van en ruime praktische ervaring in het werken met cliënten met NAH en verwante beperkingen is een pré
 • werkervaring binnen GGZ is een pré
 • je beschikt over rijbewijs B en eigen vervoer
 • Verklaring Omtrent Gedrag (aanvraagprocedure via InteraktContour)

Word jij onze nieuwe gedragskundige?

Past deze rol bij jou en heb je interesse in deze vacature? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton. Wij leren jou graag kennen. Wie weet zijn wij een match! Je kunt reageren tot en met 15 december aanstaande.
Wil je eerst meer weten over deze functie of over InteraktContour? Bel dan met Máasja Verbraak-Ekelschot, teamleider gedragskundigen/GZ-psycholoog, op 06-13347473.

Bekijk hier meer informatie over InteraktContour

Bekijk ook onze overige vacatures

We werken met een kwetsbare groep cliënten. Voor hun veiligheid stellen wij het zeer op prijs als je gevaccineerd bent tegen Covid-19.

'Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld'

Type Vacature
Organisatie InteraktContour
Locatie InteraktContour, woonlocatie Geert de Leeuwhuis in Enschede
Postcode 7543 BL
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
Externe url Bekijk
Functie(s) Orthopedagoog
Psycholoog
Psycholoog klinisch
Publicatiedatum 22-11-2021
Reageer voor 16-12-2021
Nummer 73044

InteraktContour

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten; terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richt InteraktContour zich op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. De cliënten en hun naasten boeken resultaten op het gebied van leven, wonen en werken. We bieden daarvoor behandeling, begeleiding en 24-uurszorg in Oost- en Midden-Nederland.
Werken bij InteraktContour is met veel plezier werken met je hoofd, hart en handen. Samen werken de medewerkers aan de juiste ondersteuning voor mensen die te maken hebben met de complexe gevolgen van hersenletsel. Al onze medewerkers worden geschoold in de begeleiding van cliënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Meer over InteraktContour