Gedragswetenschapper GGZ in Apeldoorn
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

Wat ga je doen?
De kern van de functie is het monitoren en signaleren op een goede kwaliteit van zorg.
Dit doe je in ‘smalle zin’ door op de )locaties aanwezig te zijn, begeleiders te coachen en waar nodig deskundigheidsbevordering te bieden en/of te organiseren. Ook signaleer je gaten tussen theorie (beleid) en de praktijk. Je bent in je functie met name gericht op het coachen van medewerkers. Ook ondersteun je contacten met externe behandelaars. 

Daarnaast doe je dit in ‘brede zin’ door het MT en RvB te adviseren op inhoudelijke thema’s, proactief en reactief. Waar gaten vallen in beleid en praktijk, initieer je een plan om dit aan te pakken in samenwerking met andere collega’s.

In overleg met jouw collega wordt de caseload verdeeld.

Wie zijn wij?
Riwis Zorg & Welzijn begeleidt mensen met complexe psychische of psychosociale hulpvragen (GGZ) en kwetsbare ouderen (VVT)  op de levensgebieden die voor hen van belang zijn. We onderscheiden de GGZ in de volgende doelgroepen: Jongvolwassenen, Volwassenen, ouderen, Moeder en kind en Gezinnen. Geloof in eigen kunnen staat centraal.  Dit wordt  vertaald door middel van herstelondersteunend werken middels de zgn. IRB methode.
Je werkt samen met je manager, teamleiders, begeleiders A en B, zorgtoeleiding (aanmeldingen), IRB docent/coach, IRB experts, je collega gedragswetenschapper, ervaringsdeskundigen en de bedrijfsondersteuning. Je bent hierin een verbindende spil in het web.

Functie eisen

Wie ben jij?
Je hebt passie voor de doelgroep GGZ, je neemt graag initiatief en kunt goed afstemmen op de behoeften van een ander. Je hebt kennis en/of ervaring met GGZ problematiek. Je hebt kennis van de meldcode. Je durft je mening te geven als het om inhoud gaat. Je werkt graag zelfstandig, maar kunt ook goed samenwerken. Je geniet van een vrije functie, waar je zelf mede vorm aan kunt geven. Je hebt een afgeronde opleiding orthopedagogiek of psychologie (WO).

Inschaling

Wat bieden we jou?

  • 24-32 uur;
  • de mogelijkheid om je SKJ registratie te behalen of te behouden,;
  • persoonlijke ontwikkelmogelijkheden;
  • een stuurgroep en werkgroep Jeugd waarin inhoudelijk verder gebouwd wordt met complexe thema’s;
  • inspirerende collega’s;
  • balans in privé/werk o.a. door de mogelijkheid om een dag(deel) thuis te werken.

Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ. De functie is ingedeeld in FWG 60 (min. € 2.963,- / max. € 4.620,- bruto per maand bij fulltime dienstverband);

Bijzonderheden

Overig

  • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
  • Het opvragen van referenties kan deel uitmaken van de selectieprocedure;
  • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
  • Je werkt minimaal de dinsdag en donderdag, overige dagen in overleg.

Ben je enthousiast geworden van deze functie? Reageer dan met CV en brief en vertel wie jij bent en waarom je de perfecte gedragswetenschapper voor ons bent.

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Heb je inhoudelijke vragen dan kun je informatie opvragen bij Anthe Kranenborg-Kolijn, gedragswetenschapper volwassenen op telefoonnummer 0682091566.
Voor overige vragen kun je contact opnemen met Judith Klein-Gunnewiek, manager GGZ, op telefoonnummer 06-43728863.

Er vinden 2 gesprekken plaats met verschillende collega’s, om een zo goed mogelijk beeld te geven van de functie. De gesprekken vinden plaats gedurende de looptijd van de vacature.

Type Vacature
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Riwis Zorg & Welzijn in Apeldoorn
Postcode 7311 LW
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
Functie(s) Gedragskundige
Publicatiedatum 04-08-2022
Reageer voor 31-08-2022
Ingangsdatum 04-08-2022
Nummer 113118
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn