Gedragswetenschapper in Steenwijk
Omega Groep

Functieomschrijving

Omega Groep levert een bijdrage aan de levenskwaliteit van mensen. Het gaat bij ons om wie je bent, zowel voor medewerkers als cliënten.
Op onze woonlocatie Trend in Steenwijk worden jeugdigen met een gemiddeld tot hogere intelligentie met autisme en aanverwante diagnostiek behandeld. We willen hier graag een nieuwe collega gedragswetenschapper verwelkomen. Ben jij de ervaren gedragswetenschapper die graag betekenisvol wil zijn en toekomstperspectief wil bieden aan onze jongeren? Lees dan snel verder!

DE LOCATIE

Soms kan door omstandigheden het (tijdelijk) verblijven in de 24-uurszorg een juiste stap zijn om weer verder te ontwikkelen in een vastgelopen situatie. De jongeren op locatie Trend in Steenwijk met psychiatrische-, ontwikkelings- of gedragsproblemen krijgen intensieve behandeling en begeleiding. Met deze jongeren wordt gewerkt aan zelfstandigheid, omgaan met structuur, grenzen, eigen problematiek en het leren nemen van verantwoordelijkheden. Daarnaast staat het herstel van de gezinssituatie centraal en werken we aan terugkeer naar huis of uitstroom naar zelfstandig of begeleid wonen. Het netwerk blijft nauw betrokken en het verblijf duurt zo kort mogelijk. Jongeren verblijven voor een langere aaneengesloten periode van vier tot zeven dagen per week bij Trend.

DE BAAN

Als gedragswetenschapper werk je samen met de clustermanager en GZ-psycholoog aan een mooi en belangrijk doel, namelijk het verschil maken voor jongeren door vanuit de relatie te werken aan zelfstandigheid en ze op deze manier een plek in de maatschappij te geven. Je bent vanaf de aanmelding tot de uiteindelijke uitstroom van de jongere betrokken.

Je komt te werken op locatie Trend en bent onderdeel van het behandelteam. Je gaat nauw samenwerken met de clustermanager van de locatie. Bij Omega groep wordt er namelijk gewerkt in “setjes”. Deze duale structuur zorgt ervoor dat je nabij de teams en de jongeren bent. Jullie dragen verantwoording af aan de regiomanager. In deze baan heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • Het (zelfstandig of in samenwerking met collega’s) resultaatgericht behandelen van de jongeren conform het zorgplan;
 • Het verrichten van (zelfstandig) psychodiagnostisch onderzoek en de testuitslagen interpreteren en vertalen naar handelingsadviezen;
 • Het coördineren en inzetten van de juiste hulpverlening aan de jongere en het gezinssysteem, samen met de GZ-psycholoog/hoofdbehandelaar. Samen stel je het zorgplan op waarbij je rekening houdt met de complexiteit van het vraagstuk en de gevolgen voor de leefomgeving;
 • Het bespreken en registreren van de voortgang en resultaten met de jongere en het gezinssysteem en het zorgplan waar nodig bijstellen;
 • Het adviseren en ondersteunen van de jongere, de ouder(s), het netwerk en de teams op inhoudsniveau;
 • Het verrichten van observaties en diagnostiek en bent verantwoordelijk voor een juiste rapportage en correcte overdracht;
 • Een bijdrage leveren aan methodiek- en beleidsontwikkeling.

Functie eisen

JIJ:

 • Hebt een academische opleiding als gedragswetenschapper afgerond (orthopedagoog-generalist of GZ-psycholoog);
 • Hebt de Basisaantekening Diagnostiek behaald;
 • Bent SKJ geregistreerd;
 • Hebt ervaring in de jeugdhulpverlening/ GGZ;
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving en het jeugdhulpverlening/GGZ systeem;
 • Loopt warm voor het werken met jongeren met Autisme (en ADHD);
 • Beschikt over autismevriendelijke communicatie (neutraal en concreet) en autismevriendelijke houding (positief, geduldig, zoeken naar mogelijkheden, uitgaan van kansen met respect voor de onmacht en onmogelijkheden).

Inschaling

WIJ:

 • Bieden een werkomgeving waar je mag zijn wie je bent, binnen een gedreven team dat elkaar ondersteunt en aanvult. We zijn een groeiende en lerende organisatie en hebben als pijlers erkenning, ontmoeten en ondersteuning;
 • Bieden een contract voor vaste uren tussen de 24 en 36 uur per week, af te stemmen op jouw wensen;
 • Bieden een salaris conform de cao gehandicaptenzorg, functiegroep 60 ( € 3.289,- tot max. € 4.799,- o.b.v. een fulltime dienstverband);
 • Bieden een eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantietoeslag van 8%;
 • Naast de vakantie-uren krijg je een Persoonlijk Budget Levensfase die je als extra vakantiedagen kunt inzetten, maar ook voor een uitruilregeling waarmee je via een bruto/netto-ruil bijvoorbeeld een fiets, laptop of sportabonnement kunt kopen met fiscaal voordeel;
 • Bieden een kilometervergoeding voor zakelijke kilometers en een aanvullende regeling woon-werkverkeer tot max. 30 km enkele reis.

Bijzonderheden

VRAGEN?

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met Gerjanne Hoorn. Zij is de regiomanager en te bereiken op 06- 23 03 16 55.

ONTMOETEN

Herken jij jezelf in bovenstaand en ben je enthousiast geworden? Dan komen we graag met je in contact! Stuur jouw motivatiebrief en cv naar vacature@omegagroep.nl onder vermelding van 2021-09 Gedragswetenschapper. We nemen binnen een aantal werkdagen contact met je op.

Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Extra informatie

 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld;
 • In het kader van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg dienen wij te voldoen aan de zogenaamde ‘vergewisplicht’. We onderzoeken of je geschikt bent om contact te hebben met cliënten en zorg te verlenen. Alleen indien deze positief doorstaan wordt kan er een arbeidsovereenkomst worden aangegaan. In de gesprekken die met je gevoerd worden en bij voorlopige afspraken die met je gemaakt worden over het aangaan van een arbeidsovereenkomst geldt dus uitdrukkelijk een voorbehoud. De vergewisplicht bestaat uit de volgende onderdelen:
  • Een referentiecheck bij de door jouw opgegeven (ex-)werkgever;
  • Een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
 • Voor het verwerken van persoonsgegevens volgen wij de AVG-richtlijnen. Zie ook ons privacyreglementen gedragscode.
Type Vacature
Organisatie Omega Groep
Locatie Trend
Postcode 8331 KG
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Gedragskundige
Publicatiedatum 23-11-2021
Reageer voor 24-12-2021
Ingangsdatum 23-11-2021
Nummer 73093
Doorsturen Bekijk PDF

Omega Groep

Het gaat om wie je bent Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms heb je een beetje hulp nodig. Geruststellende gedachte is dat dit voor alle mensen geldt. Wat altijd helpt is mensen in je nabijheid die het goed met je voorhebben. Bij Omega Groep staat de ontmoeting tussen mensen dan ook centraal. Deze menselijke ontmoeting is het uitganspunt van alles wat we bij Omega Groep doen. Het appèl wat de ene mens op de andere mens doet vormt de bron van onze relaties. Daarom zijn de erkenning van wat de cliënt nodig heeft om kwaliteit in zijn leven te ervaren èn de erkenning van wat de medewerker nodig heeft om daaraan een bijdrage te kunnen leveren verankerd in de visie van Omega Groep.

Meer over Omega Groep