Geestelijk Verzorger
Carintreggeland

Functieomschrijving

 • Heb jij affiniteit met de ouderenzorg?
 • Heb jij een gedegen netwerk van levensbeschouwelijke organisaties?
 • Ben jij woonachtig in ons verzorgingsgebied?

Dan gaan we graag met jou in gesprek!

In de functie van geestelijk verzorger verleen je professionele begeleiding aan individuele cliënten op basis van hun persoonlijke geloofs- en levensovertuiging. De begeleiding richt zich op zingeving, spiritualiteit en geloofs- en levensvragen. Je organiseert en begeleidt bijeenkomsten die de persoonlijke zingeving ondersteunen (gesprekskringen, vieringen, etc.) Je werkt ook met vrijwilligers en geeft ondersteuning aan individuele medewerkers en zorgteams op het gebied van zingeving en ethiek.

Je functioneert zowel als zelfstandig werkend geestelijk verzorger als in een team en in nauwe samenwerking met andere disciplines. Je verzorgt lessen en cursussen voor medewerkers. Indien nodig ben je aanwezig bij het multidisciplinair overleg. Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en je hebt het vermogen om zelfstandig en in multidisciplinair verband te kunnen werken. Bovendien beschik je over een stevig netwerk bestaand uit (levensbeschouwelijke) organisaties in het belang van de cliënt, of je bent in elk geval in staat om dit netwerk op te bouwen. Gezien de nauwe samenwerking met het netwerk rondom onze cliënten, is het woonachtig zijn in ons verzorgingsgebied belangrijk.

We werken binnen Carintreggeland met een groot aantal enthousiaste behandelaren, medici, paramedici en psychologen, ondergebracht in vakgroepen die samen met de vakgroep geestelijk verzorgers het Expertisecentrum vormen.

Wie ben jij

 • Jij bent flexibel, positief en past je gemakkelijk aan in verschillende situaties, culturen en ontwikkelingen
 • Jij hebt een afgeronde opleiding Theologie, Geestelijke Verzorging op academisch niveau of een academische opleiding Humanistiek
 • Je bent ingeschreven bij het beroepsregister SKGV
 • Je hebt affiniteit met de ouderenzorg en bij voorkeur ervaring als geesterlijk verzorger binnen de verpleeghuiszorg zowel op somatisch als op psycho-geriatrisch gebied. 
 • Je hebt een open houding voor levensbeschouwing van mensen
 • Jij bent een goede luisteraar en prettig in de omgang
 • Je kunt goed zelfstandig werken, maar jij kunt ook goed samenwerken met collega's, vrijwilligers en andere professionals

Je vindt bij ons

 • Een uitdagende en zelfstandige functie binnen een professionele en dynamische organisatie waar een collegiale en informele werksfeer heerst.
 • Beloning volgens CAO VVT maximaal € 5.939,16 bruto per maand op basis van 36 uur.  
 • Carintreggeland voert een actief scholingsbeleid.
 • Je wordt opgenomen in het pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Verder kun je rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een fietsenplan en een gratis lidmaatschap van de Carintreggeland Ledenorganisatie.

Binnen Carintreggeland werken wij vanuit een duidelijk visie, namelijk een Waardevol Leven voor onze cliënten. Deze visie staat bij ons centraal en vinden wij erg belangrijk. Wat voor ons minstens zo belangrijk en ook onderdeel van onze visie is, is Waardevol Werken.  
Wij zijn van mening dat de beleving van Waardevol Werken een belangrijke voorwaarde is om de beste zorg te kunnen bieden en daarmee optimaal te kunnen bijdragen aan een Waardevol Leven voor onze cliënten.   
   
Carintreggeland heeft daarom als organisatie veel aandacht voor Waardevol Werken voor onze huidige collega’s én voor jou als toekomstige collega! Om dit te kunnen waarborgen biedt onze organisatie tal van mogelijkheden om dit te kunnen verwezenlijken.    
   
Zo vinden wij vanuit deze visie een goede werk- en privébalans erg belangrijk. Daarvoor zijn er in elke fase in jouw leven passende mogelijkheden.?Wij stimuleren jou als medewerker om daarbij zelf de regie pakken over je leven en over je baan!   
Ook geven wij jou graag de gelegenheid én de verantwoordelijkheid om te leren en te ontwikkelen. Carintreggeland faciliteert, jij pakt het op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de scholingen via ons leerplein.   
Dit alles doen we met de intentie jouw werkplezier te behouden of te verhogen.  

Kom jij ook Waardevol Werken bij Carintreggeland?

Interesse

Interesse

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Rienke Vedders op telefoonnummer 06-51112652.

Heb je vragen over je sollicitatie of de procedure neem dan contact op met de recruiters van Carintreggeland door te mailen naar [email protected]

Benieuwd naar de visie van Carintreggeland? Kijk dan hier 

Wij zijn verplicht een Verklaring omtrent gedrag (VOG) in het personeelsdossier op te nemen.

Type Werkplein
Organisatie Carintreggeland
Locatie Carintreggeland, diverse locaties
Postcode 7554RS
Stad Hengelo
Werkveld Verpleging & Verzorging
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Rienke Vedders op telefoonnummer 06-51112652
Functie(s) Geestelijk verzorgende
Publicatiedatum 11-07-2022
Reageer voor 30-09-2022
Nummer 112424

Carintreggeland

Ieder mens is uniek en waardevol. Vanuit die overtuiging bieden wij (gezondheids)zorg, wonen en welzijn op maat. Met oprechte aandacht en oog voor onze cliënten. Zodat zij zoveel mogelijk kunnen leven zoals zij dat gewend zijn. Mantelzorgers en vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar en onze partners in de zorg. Een van onze pijlers is ons brede aanbod. Een aanbod dat we blijven aanpassen en uitbreiden. Persoonlijke zorg, waarin mensen centraal staan. We bieden wijkverpleging, verpleeghuiszorg en geriatrische revalidatiezorg, maar ook dagvoorzieningen, fysiotherapie en dagactiviteiten voor ouderen. En nog zoveel méér. Vernieuwing zit in ons DNA. Elke dag werken we aan steeds betere zorg. Dat doen we zelf maar ook met andere organisaties, betrokken burgers en partners. Anticiperen op de vraag van onze cliënt, levert prachtige ideeën op. We zijn een grote organisatie, maar we hebben onze zorg kleinschalig ingedeeld. Onze medewerkers zijn zorgprofessionals, die ook na hun opleiding doorleren en zich blijven ontwikkelen. Maar wat hen echt onderscheidt is niet aangeleerd. Hun wens om te zorgen voor een ander. Genieten van het contact met mensen, luisteren en alles willen doen voor een glimlach. Dat is waardevol leven volgens Carintreggeland. Carintreggeland heeft zo’n 4.000 medewerkers en 3.000 vrijwilligers en is werkzaam in Twente.

Meer over Carintreggeland