Gezinscoach, Kinder- en Jeugdcoach
Leger des Heils regio Oost

Functieomschrijving

Voor de echte doorzetter ligt er een prachtige uitdaging klaar als Gezins- kinder- en jeugdcoach. We bieden je een baan aan waarin je zelfstandig op pad gaat naar en van betekenis bent voor gezinnen in de Achterhoek. We komen graag met jou in contact en de uren zijn in overleg.

Wat ga je doen 

Als gezinscoach heb je een zeer veelzijdige, uitdagende en zelfstandige functie, waarin je als professional je werkzaamheden uitvoert. Natuurlijk sta je hier niet alleen voor en werk je binnen een team van deskundige collega’s. Je werkt bij een aantal vaste gezinnen en/of individuele deelnemers als begeleider. De begeleiding van de gezinnen is gericht op 10 aandachtsgebieden, bijvoorbeeld op het gebied van financiën, zelfzorg, ontwikkeling van het kind en netwerkversterking.
Een specifiek aandachtsveld is, dat je zelfstandig en laagdrempelig bent en vanuit jouw houding van gelijkwaardigheid kan aansluiten en het vertrouwen wint van het gezin. Je werkt vraaggericht en houdt er rekening mee dat de hulpvragen onderling verweven kunnen zijn, benadert deze integraal, stelt prioriteiten en bewaakt de rode draad van het leerproces. Je maakt problemen bespreekbaar en inzichtelijk en je werkt samen aan het vinden van passende oplossingen, waarbij je de eigen mogelijkheden van het gezin versterkt.

Als gezinscoach draag je bij aan het realiseren van de doelstellingen van de organisatie door het begeleiden van multi-probleem gezinnen. Hierbij staat het herstel of behoud van de zelfstandigheid binnen algemeen aanvaarde grenzen centraal. Je geeft oprechte aandacht en behartigt de belangen van de deelnemer(s)/gezin. Naast het inventariseren van de hulpvraag, behoort het opstellen en uitvoeren van zorgplannen tot je taak.


Naast je “rol” als gezinscoach krijgt je de mogelijkheid om werkzaam te zijn als kinder- en jeugdcoach. Als kinder- en jeugdcoach sluit je aan bij het ontwikkelingsniveau, de belevingswereld en de interesses van het kind of de jeugdige. De focus ligt vooral op het bekrachtigen en uitbouwen van de vaardigheden waarover het kind of de jeugdige beschikt. Je hebt een transparante houding en kan het vertrouwen van het kind of de jeugdige winnen. In de benadering van het kind of de jeugdige hou je rekening met de normen, waarden, cultuur, voorkeuren en de geloofsovertuiging van het gezin, van het kind of de jeugdige. De kinder- en jeugdcoach neemt het kind mee uit de eigen omgeving en brengt het kind naderhand terug. Je hebt regelmatig contact met ouders en andere belangrijke betrokkenen uit het netwerk van het kind. Je bent ondersteunend en hebt de rol als belangenbehartiger voor het kind/jeugdige. Als kinder-/jeugdcoach kun je omgaan en houding geven aan de verschillende belangen en mogelijke frictie die kan ontstaan tijdens de coach trajecten.


Functie eisen

Dit ben jij

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding in het sociale domein (Social Work, MWD, SPH),en je bent SKJ-geregistreerd (bij voorkeur aangevuld met IAG en KJC gecertificeerd)
 • Ervaring in het werken met gezinnen, kinderen en/of jeugdigen
 • Affiniteit en (bij voorkeur) relevante werkervaring met kinderen in de leeftijd van 3 -18 jaar uit o.a. multi probleemgezinnen, met een verstandelijke beperking of die betrokken zijn bij echtscheidingssituaties
 • Je heb kennis van multi-problematiek en relevante hulpverleningsmethoden
 • Je bent toegankelijk en doortastend en gaat uit van kansen en mogelijkheden
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en hebt een auto tot je beschikking

Je bent christen en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit

Inschaling

Het Leger des Heils doet ertoe in onze samenleving. Jouw werk bij ons daarmee ook. Het is werk dat zowel professioneel als persoonlijk voldoening geeft. We nemen je graag mee in onze bijzondere organisatie en bieden je een plek waar je ook veel kunt leren. Daarnaast bieden wij:

 • Een zeer afwisselende en zelfstandige baan voor 24-36 uur per week (uren in overleg)
 • Een contract voor een jaar, met de intentie deze om te zetten naar onbepaalde tijd
 • Een goed salaris in schaal 9 conform CAO Jeugdzorg  (min. € 2.817,= en max. € 4.207,= bruto per maand obv 36 uur per week)
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals opname in het pensioenfonds (PFZW), vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,3%
 • 200 Verlofuren per jaar o.b.v. een 36-urig dienstverband
 • Reiskostenvergoeding
 • Een betrokken team van collega’s om mee samen te werken
 • Een passend aanbod van trainingen en opleidingen via onze LdH Academie gericht op jouw werkgebied

 

Bijzonderheden

Leger des Heils Oost werkt binnen de afdeling Ambulante Zorg Achterhoek met het programma “10 voor toekomst”. Met haar programma '10' voor Toekomst richt zij zich op gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 18 jaar. De gezinnen kampen met veel problemen, waardoor ze hun zelfstandigheid dreigen kwijt te raken. Vaak gaat het om zelfstandigheid op het gebied van wonen en/of de opvoeding van kinderen. De langdurige, intensieve, praktische hulp en begeleiding bestaat uit het aanbieden van een programma van ambulante zorg, gericht op aspecten van het dagelijks leven. De naam ‘10’ voor Toekomst verwijst enerzijds naar de 10 aspecten waarop de ondersteuning en begeleiding zich richt (bijvoorbeeld huishouding, budgetbeheer, zelfzorg, opvoeding, manier van daginvulling, sociaal netwerk) en anderzijds naar een goede toekomst, een toekomst met een 10. Er is aandacht voor specifieke psychische of verslavingsproblemen.

 

Doorgaan waar anderen stoppen. Samen strijden voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Werken met passie en impact, vanuit ons christelijke geloof. Dat is werken bij het Leger des Heils. Leger des Heils Oost is onderdeel van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg. Onze 650 medewerkers en 225 vrijwilligers zetten zich in om jaarlijks 2.700 hulpvragers te ondersteunen. Dat doen we middels jeugdhulpverlening, pleegzorg, ambulante begeleiding, kindercoaching, begeleiding van zwerfjongeren, woonbegeleiding, beschermd wonen, dagbesteding, verpleging en verzorging, palliatieve zorg, verslavingszorg en de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Wil je meer weten over het Leger des Heils neem dan eens een kijkje op www.legerdesheils.nl of www.legerdesheils.nl/oost

 

Interesse en contact

Wil jij ons team in de Achterhoek komen versterken, reageer dan op de vacature via de button button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.legerdesheils.nl/vacatures

Heb je nog vragen? Bel met Maik Jansen, Afdelingsmanager Ambulant Achterhoek,  tel. 06-2125 6019. Voor vragen over de procedure kan je bellen naar Marja Hartkamp, Recruiter regio Oost (di, do, vr. morgen) tel. 06-1240 7703.

 

Ter info:

 • Conform het Werving en Selectiebeleid van St. Leger des Heils W&G hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op deze vacature.
 • Screening en het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 • Het kunnen verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk. De kosten hiervoor worden vergoed.
Type Vacature
Intern nummer 02-2023
Organisatie Leger des Heils regio Oost
Locatie Ambulante Zorg Achterhoek
Postcode 7101 DL
Stad Winterswijk
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Jeugdzorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Maik Jansen, teamleider, 06-2125 6019
Functie(s) Ambulant Hulpverlener
begeleider ambulant
Gezinshulpverlener
Jeugdzorgwerker
Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Publicatiedatum 14-02-2023
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 05-04-2023
Nummer 116761

Leger des Heils regio Oost

Leger des Heils Oost werkt binnen de afdeling Ambulante Zorg Achterhoek met het programma “10 voor toekomst”. Met haar programma '10' voor Toekomst richt zij zich op gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 18 jaar. De gezinnen kampen met veel problemen, waardoor ze hun zelfstandigheid dreigen kwijt te raken. Vaak gaat het om zelfstandigheid op het gebied van wonen en/of de opvoeding van kinderen. De langdurige, intensieve, praktische hulp en begeleiding bestaat uit het aanbieden van een programma van ambulante zorg, gericht op aspecten van het dagelijks leven. De naam ‘10’ voor Toekomst verwijst enerzijds naar de 10 aspecten waarop de ondersteuning en begeleiding zich richt (bijvoorbeeld huishouding, budgetbeheer, zelfzorg, opvoeding, manier van daginvulling, sociaal netwerk) en anderzijds naar een goede toekomst, een toekomst met een 10. Er is aandacht voor specifieke psychische of verslavingsproblemen.

Meer over Leger des Heils regio Oost