Gezinscoach (SKJ geregistreerd)
Baalderborg Groep

Zoek je een uitdagende baan waarin jij het verschil kan maken en dus ook van grote waarde bent voor gezinnen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor de divisie Kind, Jeugd & Gezin zijn wij op zoek naar een Gezinscoach, uren in overleg (standplaats Ommen).

Waar ga je werken
Je komt te werken in een team met enthousiaste en gedreven gezinscoaches. Een team dat zich ten doel stelt specialistische hulp te verlenen in complexe situaties dat aansluit bij de mogelijkheden van het gezin. Kinderen moeten gezond en veilig kunnen opgroeien, maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. Als gezinscoach is het jouw taak om bij de gezinnen thuis veranderingen in gang te zetten, dat doe je onder andere door de hulpvraag om te zetten in een gericht behandelplan die samen met het gezin en andere betrokkenen opstelt. Met jouw kennis van hulpverleningsmethodieken weet je als geen ander hoe je de hulpvraag moet aanpakken en welke interventies daarbij aansluiten. Dit plan is dus de leidraad in jouw begeleiding dat je voortdurend bespreekt en evalueert met belanghebbenden. Ook in crisissituaties weet jij hoe je moet handelen. Je werkt dus met tact en begrip, maar ook met gezag en duidelijkheid.

Wat ga je doen
Je werkdag begint met een blik op je agenda, deze ziet er iedere dag weer anders uit en veelal is het verloop anders dan je had gedacht. Vervolgens stap je in je auto voor een startgesprek in een nieuw gezin. Je ontdekt welke hulpvraag er speelt en ziet dat er ook een aantal positieve zaken zijn waar je verder op kunt gaan bouwen. Daarna heb je casuïstiekbespreking met jouw directe collega’s en gedragskundige. Die middag ben je in een ander gezin en maak je mooie stappen om de doelen uit het voor hen opgestelde plan te behalen. Vervolgens heb je vanwege een OTS-casus een interdisciplinair hulpverlenersoverleg, waarin je input geeft over de voortgang van de gestelde doelen. Je krijgt een appje van een moeder die een succeservaring met haar kind heeft gehad en dit graag met je wil delen. Voor de volgende dag check je je agenda en bereid je je voor op de komende afspraken en maak je de rapportages. Die avond heb je geen afspraken, maar dat kan maar zo wel het geval zijn en je weet dat dat erbij hoort.

Wat breng je mee
Je hebt een hbo-diploma Social Work/ SPH/ MWD/ Pedagogiek;
Je hebt bij voorkeur een afgerond IAG-opleiding;
Je bent SKJ-geregistreerd;
Je wilt 24 - 32 uur werken;
Je beschikt over een eigen auto;
Je hebt kennis van sociale wet- en regelgeving (o.a. richtlijnen jeugdzorg en sociale kaart en omgeving);
Je staat stevig in je schoenen, omdat je regelmatig in complexe crisis- of gezinssituaties terecht komt;
Je kunt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag aanleveren.

Wat hebben we jou te bieden?
Een werkomgeving die volop in beweging en ontwikkeling is en waarin de werkzaamheden geen dag hetzelfde zijn;
· Het betreft een dienstverband van 1 jaar voor gemiddeld 28 uur per week dat bij wederzijds tevredenheid wordt omgezet in onbepaalde tijd.
De werkdagen worden in overleg vastgesteld.
· Salariëring en arbeidsvoorwaarden zijn volgends de cao-Gehandicaptenzorg, functiegroep 50 (maximaal € 3.894,- bruto per maand) op basis van een 36-urige werkweek.
· Mogelijkheid tot scholing.
We hebben een goede pensioenregeling, een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% en een vakantietoeslag van 8%. Daarnaast 40% belastingvoordeel op leuke extra's naast je salaris (FiscFree).

Wat je verder nog moet weten
Kom je bij de Baalderborg Groep in dienst, dan vragen we jou een recente VOG in te leveren. Daarnaast is het bij de Baalderborg Groep gebruikelijk om referenties op te vragen bij voorgaande werkgevers.

Solliciteren
Is dit de baan die helemaal bij je past en waarbij je staat te popelen om aan te sluiten bij ons team? Dan nodigen wij je uit om te solliciteren! Heb je vragen? Neem dan contact op met teamleider Evelien Tijs (06 – 57473287).

Type Werkplein
Organisatie Baalderborg Groep
Locatie Baalderborg Groep, stafgebouw te Ommen
Postcode 7731EH
Stad Ommen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Evelien Tijs: 0657473287
Functie(s) Gezinshulpverlener
Publicatiedatum 15-03-2023
Reageer voor 14-04-2023
Ingangsdatum 15-03-2023
Nummer 118597

Baalderborg Groep

De Baalderborg Groep is gespecialiseerd in zorg voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en ouderenzorg. Kenmerkend voor onze zorg zijn de betrokkenheid, het respect en de aandacht voor de cliënt, voor zijn of haar familie en voor elkaar. De Baalderborg Groep is een christelijke stichting, waarbij ontmoeting, aandacht, betrokkenheid en professionaliteit de kern zijn van ons handelen. U vindt ons op ruim 80 locaties in Overijssel en Drenthe met voorzieningen op het gebied van wonen, werken, dagactiviteiten, logeren en recreatie. Met ca. 1550 medewerkers en 600 vrijwilligers bieden wij ontwikkelingsmogelijkheden, ondersteuning, (ambulante) begeleiding, verzorging of verpleging aan iedereen die dat nodig heeft om een zo zelfstandig mogelijk leven te kunnen leiden, midden in de samenleving. Dat doen we vanuit de opvatting dat iedereen erbij hoort. Ieder mens leeft zijn leven.

Meer over Baalderborg Groep