Gezinshuisouder - regio IJsselland en de regio Drenthe
Ambiq

Functieomschrijving

Ambiq is op zoek naar enthousiaste gezinshuisouder(s) die in hun eigen huis begeleiding willen bieden aan kinderen met een licht verstandelijke beperking(LVB) De gezinshuisouders vormen een vaste basis voor de jongeren en bieden een “zo gewoon mogelijk ”leven. We zijn op zoek naar gezinnen in de regio IJsselland en de regio Drenthe.

Wat ga je doen?

In een gezinshuis wordt 24-uurs behandeling geboden aan jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblematiek vanuit een “gezin” setting. Iedere gezinshuisouder is verantwoordelijk voor de behandeling, opvoeding, begeleiding en verzorging van de door hen opgenomen cliënten. Je biedt begeleiding en behandeling vanuit het individuele behandelplan, wat onder eindverantwoordelijkheid van de gedragswetenschapper is opgesteld.

Je woont daartoe in jullie eigen woning, al dan niet met jullie eigen gezin/kinderen. We zijn op zoek naar gezinnen die ruimte hebben voor het opvangen van bij voorkeur 2 jongeren. Mocht je 1 plek beschikbaar hebben dan staan we zeker open voor gesprek!

Als werknemer van Ambiq krijg je natuurlijk alle ondersteuning en begeleiding die nodig is van een leidinggevende, een gedragswetenschapper en een ambulant hulpverlener.

Functie eisen

Jij bent betrokken, vakkundig en toekomstgericht. Je hebt een passie voor het werken als gezinshuisouder, waarbij werk en privé door elkaar lopen.

Daarnaast beschikken jij of je partner over:

 • Afgeronde beroepsgerichte mbo niveau 4/hbo.
 • Kennis van, ervaring of affiniteit met de LVB doelgroep

Inschaling

Confom CAO Gehandicaptenzorg salarisschaal 45, minimaal € 2.605, - en maximaal € 3.640 -  bruto per maand op basis van 36 uur per week. 

Bijzonderheden

Dit bieden wij

 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer.
 • Uren afhankelijk van het aantal beschikbare plekken.
 • Een jaarcontract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden.
 • Salaris conform de cao Gehandicaptenzorg FWG 45.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordelig een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen.
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).
 • Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij willen dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen in je verdere ontwikkeling voor wat betreft kennis en kunde.
 • Een warm welkom: we willen dat jij je zo goed en zo snel mogelijk thuis voelt bij ons.

Belangrijk om te weten

 • Onderdeel van de aanstellingsprocedure en voorwaarde voor indiensttreding, is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.
 • Het doorlopen van een assessment is onderdeel van de procedure
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid de voorkeur.

Over Ambiq

Ambiq is specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen kan worden aangeboden in hun nabije omgeving. Ambiq heeft vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma.

 

Als je bij Ambiq komt werken, dan werk je volgens de principes:

 • Vraaggericht
 • Systeemgericht
 • Oplossingsgericht
 • Competentiegericht

Ambiq biedt medewerkers een doorlopend scholingsprogramma op het gebied van LVB-kennis, oplossingsgericht en systeemgericht werken en via ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gesprekken schrijfvaardigheden en kritisch denken. Er zijn ook diverse mogelijkheden om jezelf verder te scholen.

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder “Werken bij Ambiq”  om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl.

Sollicitatieprocedure

Ben jij net zo enthousiast als wij? Reageer dan snel. 

Wij zijn op zoek naar meerdere gezinshuisouders. We zullen daarom ook direct contact opnemen voor een eventueel vervolg en is er geen sluitingsdatum verbonden aan deze vacature.

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Henny Blokzijl (regio Drenthe en Hardenberg e.o.) of Renske Hermsen (regio IJsseland Deventer-Zwolle e.o.) via 088 7776000.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, regio Noord/Midden
Postcode 7415 KP
Stad Deventer
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 18
Uren tot 27
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Voor meer informatie kun je contact opnemen met Henny Blokzijl (clustermanager regio Drenthe en Hardenberg e.o.) of Renske Hermsen (clustermanager regio IJsseland Deventer-Zwolle e.o.) via 088 7776000. Algemene informatie over Ambiq: www.ambiq.nl
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Gezinshuisouders
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 15-05-2023
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 31-12-2023
Nummer 119985
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq