Gezinshuisouder Hardenberg
Ambiq

Functieomschrijving

Wat ga je doen?
De locatie Kamferbekestraat is een gezinshuis waar 5 jongeren verblijven.
Als gezinshuisouder ben je verantwoordelijk voor de behandeling, opvoeding, begeleiding en verzorging van de bij u wonende kinderen/jongeren, en lever je een bijdrage aan het opstellen en uitvoeren van de behandelplannen, in nauwe samenwerking met je collega’s, clustermanager en gedragswetenschapper. Ook onderhoud je contact met ouders, verzorgers en andere belanghebbenden, en de bijbehorende administratieve taken zoals rapporteren, het schrijven van voortgangsverslagen en het deelnemen aan overlegstructuren tot je taken.

In de locatie woont 1 vaste gezinshuisouder. Wij zijn op zoek naar collega gezinshuisouders die op intensieve momenten naast de aanwezige gezinshuisouder behandeling en begeleiding kan bieden aan de jongeren. En op vrije dagen/weekend of scholingsdagen van de gezinshuisouder het gezinshuis overneemt. 
Er is ruimte voor 2 part time gezinshuisouders,  welke samen met de vaste gezinshuisouder een team vormt voor het gezinshuis. 

Als gezinshuisouder kun je het verschil maken voor deze jongeren, door hun een veilige en stabiele gezinssituatie te laten ervaren. Waarin zij zichzelf mogen zijn en nieuwe stappen kunnen zetten richting hun toekomst.  

Functie eisen

Wat vragen wij? 
Een beroepsgericht Hbo-diploma (Social work, Hbo-V, Hbo Pedagogiek), of een afgeronde Mbo Spw/Saw-4 opleiding.

Wij zoeken een enthousiaste collega die vooral energie krijgt van het werken als gezinshuisouder en in een gezinshuis. Wij werken vanuit een uniek concept en zoeken daarbij iemand die;

  • Betrokken en betrouwbaar is
  • Vanuit het kind kan denken en werken
  • Een teamplayer is
  • Vanuit oplossingen denkt
  • Nuchter en doortastend
  • Goed kan reflecteren

Aangevuld met relevantie kennis en ervaring op het gebied van LVB en verschillende stoornissen.
Als organisatie bieden wij jou een fijne werkplek waarbij er aandacht is voor elkaar en persoonlijke ontwikkelingskansen.

Inschaling

Je salaris is maximaal € 3.452,- bruto (FWG 45 - CAO Gehandicaptenzorg) bij een volledige werkweek (36 uur per week) plus onregelmatigheidstoeslag. 

Bijzonderheden

Dit bieden wij
- Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer. 
- Een jaarcontract. Het uitgangspunt is dat we na 1 jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega's die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden. 
- Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij willen dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen in je verdere ontwikkeling voor wat betreft kennis kunde. 
- Een warm welkom: we willen dat jij je zo goed en zo snel mogelijk thuis voelt bij ons. 
- Werken bij Ambiq betekent kiezen voor aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
Onze top 3:
- Eindejaarsuitkering van 8,33% en fiscaal gunstige regelingen voor aanschaf van een fiets, laptop, telefoon of sportcontributie; 
- Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeien, o.a. door ons online opleidingsplatform WIJZER > het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden;
- Door middel van zelfroosteren heb je regie over je eigen rooster. Zo kun je werk en privé optimaal op elkaar afstemmen. 

Werken bij Ambiq 
Wij zijn een orthopedagogisch behandelcentrum. We behandelen en begeleiden kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problemen. Dit doen we met specialistische hulp en behandeling. Maar ook vooral vanuit ons hart. 

Onze ambitie is om dé specialist LVB te zijn. Onze expertthema’s zijn: trauma, seksualiteit, hechting en agressie. Bij Ambiq bieden we je een ambitieuze en specialistische werk- en leeromgeving, divers werk en een hoge mate van verantwoordelijkheid. Daarnaast hebben we een informele bedrijfscultuur, betrokken collega’s en er is veel aandacht voor de mens.

Als je bij Ambiq komt werken, dan werk je volgens de principes:
- Vraaggericht
- Systeemgericht
- Oplossingsgericht
- Competentiegericht 

In 2021 hebben we het  World class Work place keurmerk  ontvangen! Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap en we proberen dit te behouden door in gesprek te gaan met medewerkers.  
 
Volg ons op onze social media kanalen: 
- Facebook https://www.facebook.com/werkenbijambiq/;
- LinkedIn  https://www.linkedin.com/company/14830920/admin/;
- Instagram https://www.instagram.com/wijzijnambiq/

Belangrijk om te weten
- Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast kan het inwinnen van referenties een onderdeel zijn van deze sollicitatieprocedure. 
- Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid de voorkeur. 

Sollicitatieprocedure 
Ben jij net zo enthousiast als wij? Reageer dan voor maandag 3 juli 2023.

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Henny Blokzijl via 06 10023277.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Type Werkplein
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, locatie Kamferbekestraat 18 in Hardenberg
Postcode 7773CT
Stad Hardenberg
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd In overleg
Uren van 12
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Henny Blokzijl (clustermanager) te bereiken via 06 10023277. Informatie over Ambiq: www.ambiq.nl Een afspraak maken t.b.v. een vrijblijvend informatief gesprek behoort eveneens tot de mogelijkheden.
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Gezinshuisouders
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 25-05-2023
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 03-07-2023
Nummer 116645
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq