GEZINSHUISOUDERS (LVB) - DEVENTER e.o.
Ambiq

Functieomschrijving

Ben jij maatschappelijk betrokken? Wij zoeken bevlogen toppers die geprikkeld worden door complexe zorgvragen. Wat wij bieden? Een ambitieuze en specialistische werk- en leeromgeving, divers werk en een hoge mate van verantwoordelijkheid. 

In een gezinshuis wordt 24uurs behandeling geboden aan jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblematiek binnen jouw eigen gezin. Als gezinshuisouder ben je samen verantwoordelijk voor de behandeling, opvoeding, begeleiding en verzorging van de bij jullie opgenomen kinderen/jongeren.

Je woont daartoe in een woning van Ambiq in Deventer, al dan niet met jullie eigen gezin/kinderen. Als werknemer van Ambiq krijg je natuurlijk alle ondersteuning en begeleiding die nodig is van een leidinggevende en een gedragswetenschapper.

In deze specifieke woning is het de bedoeling om trajecten vorm te geven met een intensieve doelgroep. Er zullen 4-6 jongeren geplaatst worden. 

Omdat dit naast een baan ook een invulling van je leven is, kunnen we voorstellen dat je hierover van gedachten wilt wisselen. Neem vooral contact met ons op om een afspraak te maken!

 

Functie eisen

· Eén van beide gezinshuisouders heeft een relevante, zorggerichte opleiding, minimaal HBO;
· Het aankunnen en aandurven om kinderen/jongeren, die een specifieke opvoeding nodig hebben, een veilige en stabiele thuissituatie te bieden;
· Levenservaring en stabiliteit in handelen en gedrag;
· Denken in mogelijkheden en voldoening kunnen halen uit kleine succesjes;
· Affiniteit, inlevingsvermogen en ervaring met kinderen en/of jongeren die behandeling of begeleiding nodig hebben;
· Tijd en energie hebben om in deze kinderen en jongeren te investeren;
· Gevraagde competenties: flexibel, oplossingsgericht, systeemgericht, zelfstandig en ondernemend;
· Een goed ondersteunend eigen sociaal netwerk;
· Openheid, bereidheid om over het eigen handelen te praten en te rapporteren;
· In het bezit van rijbewijs en auto.

Voldoet u niet volledig aan de eisen, neem dan toch vooral contact op om samen te verkennen wat de eventuele mogelijkheden zijn.

Inschaling

Ambiq biedt aan de gezinshuisouders:
· Salaris volgens FWG 45 van de CAO Gehandicaptenzorg;
· Een dienstverband van in totaal maximaal 72 uur (verdeeld over twee dienstverbanden van 36 uur);
· Goede afspraken m.b.t. verlof en vrije weekenden volgens het gezinshuizenbeleid;
· Begeleiding en ondersteuning door deskundigen binnen Ambiq, ook in de dagelijkse behandeling;
· Huishoudelijke ondersteuning;
· Een ruime woning in Deventer.

Bijzonderheden

Ambiq is specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorg- en behandelvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen aangeboden kan worden in hun nabije omgeving.
Wij hebben vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma.

Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod.

Medewerkers kunnen zich bij Ambiq ontwikkelen door onder andere ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gespreks- en schrijfvaardigheden en kritisch denken.

Een referentiecheck en het kunnen overhandigen van een VOG is onderdeel van de procedure.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure. 

Ambiq heeft in 2021 het World class Work place keurmerk mogen ontvangen! Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap en we proberen dit te behouden door in gesprek te gaan met medewerkers.

Type Vacature
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, regio Noord/Midden Deventer e.o.
Postcode 7415 KP
Stad Deventer
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Mevrouw R. Hermsen (clustermanager) via 088 7776000. Een afspraak maken t.b.v. een vrijblijvend informatief gesprek behoort natuurlijk eveneens tot de mogelijkheden. Algemene informatie over Ambiq: www.ambiq.nl
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Gezinshuisouders
Gezinshulpverlener
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 24-09-2021
Ingangsdatum per direct
Reageer voor 31-12-2021
Nummer 71369
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq