GEZINSHUISOUDERS WEEKEND EN VAKANTIEOPVANG
Ambiq

Functieomschrijving

Ben jij maatschappelijk betrokken? En wil jij vanuit je hart werken met en voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB)? Dan zoeken wij jou! Wat wij bieden? Een ambitieuze en specialistische werk- en leeromgeving, begeleiding en ondersteuning door deskundigen binnen Ambiq

En dit ga je doen

Als weekend- en vakantieopvang gezinshuisouder vang je tijdens vrije weekenden en vakantie van gezinshuisouders (eventueel samen met je partner) cliënten op die verblijven in gezinshuizen van Ambiq. De ingezette behandellijn zet je voort. De zorg vindt plaats in het gezinshuis waar de jongeren verblijven of in je eigen huis. Dit is bespreekbaar.

In een gezinshuis wordt 24-uurs behandeling geboden aan jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblematiek vanuit een “gezin” setting. Iedere gezinshuisouder is verantwoordelijk voor de behandeling, opvoeding, begeleiding en verzorging van de door hen opgenomen cliënten. Dit zijn vaak pubers met een rugzak. Deze gezinshuisouders hebben natuurlijk ook weekenden en vakanties vrij.

Om de zorg van cliënten zo goed mogelijk door te laten lopen zijn wij dus op zoek naar toppers die graag als weekend- en vakantieopvang gezinshuisouder aan het werk willen en het aankunnen en aandurven om kinderen/jongeren die een specifieke opvoeding nodig hebben, een veilige en stabiele thuissituatie te bieden tijdens de vrije dagen van de gezinshuisouders.

Functie eisen

Ben jij: 

  • Betrokken 
  • Vakkundig 
  • Toekomstgericht 

En heb jij

  • Een relevantie zorggerichte opleiding (MBO niveau 4)
  • Kennis van, ervaring met of affiniteit van de LVB-doelgroep en kinderen die behandeling of begeleiding nodig hebben

Inschaling

Confom CAO Gehandicaptenzorg salarisschaal 45

Bijzonderheden

- Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod (BHV, Oplossingsgericht werken, Systeemgericht werken en Weerbaarheid & bejegening).

Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast doen wij een referentiecheck. 

Type Vacature
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, regio Twente/Achterhoek
Postcode 7555SK
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw A. Vonk bereikbaar via a.vonk@ambiq.nl (clustermanager) of via 088 7776000. Algemene informatie over Ambiq: www.ambiq.nl
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Gezinshuisouders
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 05-11-2020
Ingangsdatum Per direct
Reageer voor 19-12-2020
Nummer 55831
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Ambiq als werkgever: specialistisch, ambitieus, aandacht en ontwikkeling. Werken bij Ambiq betekent de cliënt centraal zetten, waarbij we werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een lichtverstandelijke beperking in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. Ambiq werkt hierbij vanuit haar visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. Ambiq is een specialist op LVB en biedt ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. Ambiq is ambitieus, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden Trauma, Seksuele gedagsproblematiek, Hechtingsproblematiek en Agressie. Samenwerking en verbinding zoeken met elkaar staat centraal bij ons: Je collega’s staan altijd voor je klaar. Zelfstandigheid en eigen (professionele) verantwoordelijkheid is belangrijk. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de richtlijnen cao-gehandicaptenzorg.

Meer over Ambiq