Gezinshulpverlener
Accare

Wat ga je doen en waar ga je dit doen?

Wij zoeken een enthousiaste gezinshulpverlener die samen met het team van gezinscoaches vanuit verschillende organisaties (GRIP) ambulante hulpverlening aan gezinnen wil bieden.

Over de functie

Het GRIP-team is een team van gezinscoaches vanuit verschillende organisaties. Zij leveren zorg in de gemeente Hengelo. Elke gezinscoach biedt directe hulp op meerdere levensgebieden binnen een gezin. Het gezin heeft hierbij de regie. Door het GRIP-team en het aanpakken van meerdere levensgebieden blijft het aantal hulpverleners per gezin beperkt. Gezinnen en de gemeente Hengelo zijn zeer tevreden over de hulp zoals GRIP dat vorm geeft.

Het doel van het GRIP-team is om efficiënte ambulante hulpverlening aan multiproblem gezinnen te bieden. Achter de schermen is het doel om als organisaties niet meer aanbodgericht maar multidisciplinair en vraaggericht te werken. Het team biedt hulp aan gezinnen die al veel zorg hebben ontvangen, maar die blijven terugkeren in de zorgketen. De gezinnen hebben problemen op meerdere gebieden, zoals schulden, opvoedproblemen, ziekte, verslaving en relationele problemen.

De betrokken partijen zijn:

 • Accare: jeugd-ggz;
 • Jarabee: jeugdzorgaanbieder, Algemeen Maatschappelijk Werk;
 • Ambiq: specialist Licht Verstandelijke Beperking;
 • Mediant: jeugd-ggz;
 • Leger des Heils: Algemeen Maatschappelijk Werk;
 • ZaZ Welzijn: welzijns- en gezondheidszorginstelling.

Wie ben jij?

 • Je hebt een relevante afgeronde hbo-opleiding met een geldige SKJ- of BIG registratie en de opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) afgerond.
 • Je bent flexibel inzetbaar en weet met onverwachte situaties om te gaan. Daarnaast ben je gewend om verantwoordelijkheid te nemen en te dragen, maar ken je ook je grenzen.
 • Je bent proactief en outreachend.  Je durft je mening te geven en positie in te nemen.
 • Je bent beschikbaar voor 32 uur per week waarvan 24 uur voor het GRIP-team om jouw GGZ-expertise in te brengen in het GRIP-team. Naast deze uren zal je 8 uur als gezinshulpverlener bij Accare in Hengelo aan het werk gaan om verbinding te houden met de moederorganisatie.

Wat mag je van ons verwachten?

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Het is dé plek waar jij je kunt ontwikkelen in jouw vakgebied. Je krijgt van ons vrijheid om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. Want – zo geloven wij – alleen op die manier worden we elke dag een beetje beter in wat we doen. Daarnaast bieden we jou het volgende:

 • Een salaris van € 2.467,- tot € 3.902,- op basis van 36 uur per week (CAO GGZ FWG 50);
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, met onder meer het fietsplan en bedrijfsfitness;
 • Een jaarcontract;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Per kalenderjaar 166 verlofuren en 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget (op basis van 36 uur per week).
 • Een jaarlijks balansbudget van € 500,- (o.b.v. 36u of naar rato) dat kan worden ingezet voor opleidingen, verlof of als extra salaris kan worden uitgekeerd.

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen.

Solliciteren

Ben jij helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Twijfel dan niet en solliciteer via de sollicitatiebutton. Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Annette Poorthuis via [email protected] of 06-86877608.

Type Vacature
Organisatie Accare
Locatie Polikliniek Hengelo
Postcode 7555 SK
Stad Hengelo
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Gezinshulpverlener
Publicatiedatum 16-02-2023
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 01-04-2023
Nummer 117900

Accare

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd-ggz, die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing. We werken vanuit 27 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht, ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn of haar vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn of haar eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams, ziekenhuizen en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en de ouders. We luisteren en nemen niet over. Het kind kijkt dus ook mee in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject.

Meer over Accare