Gezocht: lid Cliëntenraad
SHT-THOON B.V.

Functieomschrijving

SHT-THOON B.V. zoekt: 
Lid Cliëntenraad
gemiddeld 4 uur per maand

SHT-THOON is een organisatie van en voor huisartsen in Twente en directe omgeving en richt zich op de organisatie van de spoedzorg, de oprichting en exploitatie van zorgprogramma’s en zorgvernieuwingsprojecten. Daarnaast richt SHT-THOON zich op de continuïteit van de dienstverlening voor de inwoners in de regio en stelt SHT-THOON zich ten doel de positie van de huisarts in de (eerstelijns) gezondheidszorg te versterken, onder andere door het aanbieden van praktijkpersoneel en –consultatie.

Twee jaar geleden is onze actieve patiëntenraad omgevormd tot een cliëntenraad. Op dit moment bestaat de cliëntenraad uit een voorzitter en vier leden. Voor deze cliëntenraad zoeken wij een nieuw lid. SHT-THOON beschikt over een cliëntenraad zoals bedoeld in de WMCZ (Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen). De cliëntenraad behartigt, binnen het kader van de doelstellingen van de organisatie, de algemene belangen van de cliënten (patiënten). De cliëntenraad geeft gevraagd en ongevraagd advies over allerlei onderwerpen aangaande de kwaliteit, beschikbaarheid, toegankelijkheid van zorg en communicatie zoals informatie en bejegening.

Elke inwoner uit het werkgebied van SHT-THOON kan in aanmerking komen voor een positie in onze cliëntenraad. We streven naar een zo groot mogelijke diversiteit van de leden. Affiniteit met de (huisartsen)zorg is gewenst.

De functie
Als lid van de cliëntenraad kunt u meedenken en meepraten over de (kwaliteit van de) huisartsen spoedzorg en de (kwaliteit van de) chronische zorg in de huisartsenpraktijk.

Functie eisen

Wat vragen wij van u
• U stelt het belang van cliënten voorop en participeert vanuit het cliëntenperspectief.
• U kunt onderscheid maken tussen cliëntenbelang en belang van de organisatie of uw persoonlijk belang.
• U kunt samenwerken in een bestuurlijke omgeving.
• U heeft goede sociale vaardigheden.
• U heeft goede communicatieve vaardigheden zoals luisteren, verwoorden van standpunten en respectvol optreden.
• U kunt omgaan met vertrouwelijke informatie en bent in staat gevoeligheden te herkennen/erkennen.

Inschaling

Wat bieden wij u
• De mogelijkheid om invloed uit te oefenen op de kwaliteit van de patiëntenzorg.
• Een prettige samenwerking in een betrokken en gevarieerd samengesteld team.
• Inzicht in de huisartsenzorg van nu en van de toekomst.
• Een vaste vrijwilligersvergoeding.

Contactinformatie
Voor meer informatie over deze vacature kunt u via het secretariaat van SHT-THOON contact opnemen met bestuurssecretaris Yvette Veekamp, telefoonnummer 074–25 68 798.

Solliciteren
U kunt tot en met 30 april 2023 schriftelijk op deze vacature solliciteren door uw sollicitatie te sturen naar clië[email protected] 

Type Vacature
Organisatie SHT-THOON B.V.
Locatie SHT-THOON BV
Postcode 7555 SK
Stad Hengelo
Werkveld Huisartsenzorg
Opleidingsniveau Niet van toepassing
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst in overleg
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 24-02-2023
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 30-04-2023
Nummer 118098
Doorsturen Bekijk PDF

SHT-THOON B.V.

Spoedzorg Huisartsen Twente (SHT) en Twentse Huisartsen Onderneming Oost Nederland (THOON) hebben per 1 mei jl. hun krachten gebundeld in de fusieorganisatie SHT-THOON. Samen verzorgen wij zowel de spoedzorg als de chronische zorg en zorgvernieuwingsprojecten in ons verzorgingsgebied (rondom Enschede en Hengelo).

Meer over SHT-THOON B.V.