Gezocht: Persoonlijk begeleider, minimaal 20 uur per week
Estinea

Functieomschrijving

Ben jij een ondernemende Persoonlijk Begeleider?

Heb je affiniteit met horeca, koken en bakken?

Dan zoeken wij jou!

 

Als persoonlijk begeleider op de Werk en Activiteitenlocatie Keuken van Leuvelt bied je dagbesteding aan 6 tot 10 mensen met een verstandelijke beperking per dag. Samen met hen wordt er voornamelijk gekookt en gebakken en als de tijd het toelaat is er ook ruimte voor andere (creatieve) activiteiten.

We koken drie keer in de week voor een groep ouderen uit de buurt die bij ons komen eten. Daarnaast bakken we op bestelling taarten en cakes, waaronder voor twee horecagelegenheden in Hengelo en één in Usselo. Cliënten werken en leren met de digitale hulpmiddelen van “Mijn eigen plan”. Je biedt de cliënten begeleiding en ondersteuning, en daagt ze uit om nieuwe dingen te leren en zich te ontwikkelen om zo zelfstandig te kunnen werken.

Je maakt afspraken over de ondersteuning die je biedt, soms alleen met de client soms ook in samenspraak met ouders/verwanten of woongroep. Je schrijft ondersteuningsplannen en werkt samen met cliënten gericht aan de doelen in het plan. Daarbij werk je nauw samen met het sociale netwerk: ouders, familie, vrienden en vrijwilligers. Ook voor hen ben je als persoonlijk begeleider het vaste aanspreekpunt.

 

Op deze kleinschalige werk- en activiteitenlocatie aan de rand van de woonwijk Hasseler Es zijn cliënten vanaf 9:00 tot ongeveer 15:30 uur aanwezig. Zij functioneren op verschillend niveau, van midden tot hoog niveau, soms ook met autisme of psychische problemen.

Je komt te werken in een team met leergierige en enthousiaste collega’s. Als dat nodig is kun je extra deskundigheid inzetten van de ondersteunende diensten van het Centraal Bureau.

Estinea is een zelfsturende organisatie. Zelfsturing betekent dat je met je team je eigen locatie runt. Naast je verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de zorg en ondersteuning, heb je als team ook de verantwoordelijkheid voor een goede bedrijfsvoering van de locatie. Elke collega neemt één of twee coördinatietaken op zich, zoals de begeleiding van stagiaires en leerlingen, het maken van de roosterplanning of de financiën.

 

Functie eisen

Je bent een persoonlijk begeleider die oprechte aandacht heeft voor onze cliënten. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen werken. Affiniteit met horecawerkzaamheden is een pre. Je bent een talent in organiseren, en zie je nieuwe kansen en mogelijkheden om deze werkplek uitdagend te maken en te houden voor onze cliënten.

Wat breng jij mee?

Je hebt minimaal een MBO4 opleiding afgerond op het gebied van verzorging en begeleiding 

Je hebt bij voorkeur ervaring in de gehandicaptenzorg. Heb je wel ervaring in de zorg maar niet in de gehandicaptenzorg? Dan kijken we samen met jou naar de scholingsmogelijkheden.

Je kunt methodisch werken en hebt ervaring met het werken met ondersteuningsplannen

Je bent digitaal vaardig of je bent bereid je hier, met steun van Estinea, in te ontwikkelen 

Je bent ondernemend en denkt in kansen en mogelijkheden

Je reflecteert op je eigen werk en dat van collega’s en voert waar nodig verbeteringen door 

Je weet hoe je het sociale netwerk van een cliënt actief houdt, vergroot en versterkt 

Je kan je rust bewaren, ook als een bewoner heftig fysiek gedrag laat zien 

Inschaling

Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd voor minimaal 20 uur per week. Werk je al bij Estinea? Dan zet je je huidige dienstverband voort.  

Je salaris ligt tussen de € 2.236,- en € 3.154,- bruto per maand (FWG 40 van de CAO Gehandicaptenzorg), afhankelijk van je ervaring.

Je bouwt pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering (8,3%) en vakantiegeld (8%)

Je kunt fiscaal voordelig een fiets of computer kopen. Je kunt een bijdrage ontvangen in de kosten van sport en bewegen, zoals een bijdrage voor je wandelschoenen.

Je kunt trainingen en cursussen op het gebied van vitaliteit volgen. Zoals een cursus stoppen met roken of ‘vrouwen in de overgang’ of ondersteuning bij mantelzorg.

Je kunt de talenten die je naast je werk hebt inzetten bij Estinea of gebruik maken van de talenten van een collega. Denk aan het geven of volgen van een leefstijlcoaching of mindfulness.

 

Bijzonderheden

Ben je enthousiast geworden over deze vacature bij Estinea? En breng jij mee wat wij zoeken? Reageer dan voor 3 april en klik op de knop ‘Solliciteer’ hieronder. De eerste gesprekken staan gepland op donderdag 6 april.

Heb je nog vragen over je werkzaamheden of de locatie? Neem dan gerust contact op met de collega's van Keuken van Leuvelt, via 088-4950785.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij P&O adviseur Anne Stortelder. Je kunt haar bereiken via telefoonnummer 088-4950254 of per mail: [email protected] 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijk gebleken geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang. Om in aanmerking te komen voor een functie bij Estinea, vragen wij je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Werk en Activiteiten - Bartelinkslaantje
Postcode 7558 PS
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 17-03-2023
Reageer voor 03-04-2023
Ingangsdatum 17-03-2023
Nummer 118648

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea