Medisch Technisch Medewerker Tuberculosebestrijding (28-32 uur)
GGD Twente

Functieomschrijving

Je staat stevig in je schoenen, zorgt ervoor dat alles goed geregeld is en houdt overzicht. Als medisch Technisch Medewerker (doktersassistente) leg je gemakkelijk contact met cliënten met verschillende leefstijlen en achtergronden. Je luistert, toont aan kennis van zaken te hebben, reageert gepast en geeft uitleg. Je werkt gestructureerd en ziet niets over het hoofd. Van het uitvoeren van medisch-technische handelingen tot aan het geven van informatie en voorlichting aan individuele cliënten. Je collega’s en cliënten kunnen op jou rekenen!

Jouw werkdag
Als Medisch Technisch Medewerker (MTM) met aandachtsgebied Tuberculosebestrijding (TBC) ben je samen met je team belast met het begeleiden van patiënten gedurende de behandeling. Je draagt zorg voor de intake van cliënten en ondersteunt artsen en verpleegkundigen bij het spreekuur door bijvoorbeeld het zetten van vaccinaties en het afnemen van bloed. Bij routinegevallen beoordeel jij welke onderzoeken of verrichtingen nodig zijn: het doorsturen van de patiënt naar de arts, verpleegkundige, röntgenkamer of naar het laboratorium. Jij zorgt ervoor dat alles op rolletjes verloopt. Daarnaast draag je zelfstandig zorg voor het plannen, uitvoeren en afwerken van spreekuren en geef je informatie en voorlichting aan individuele cliënten. Je registreert, houdt cliëntdossiers bij en draagt samen met je collega’s zorg voor de telefonische bereikbaarheid van het team TBC. Verder voer je administratieve en secretariële taken uit, waaronder het verzorgen van correspondentie en het medisch archief.

Jouw team
Je komt te werken bij de afdeling Algemene Gezondheidszorg (AGZ) in het team TBC. In dit team werkt één arts, drie sociaal verpleegkundigen en vijf MTM-ers (doktersassistenten) die allen gespecialiseerd zijn in Tuberculosebestrijding.

AGZ kent daarnaast de volgende teams: Infectieziektebestrijding, Seksuele Gezondheid, Inspectie & Hygiëne, Milieu en Gezondheid, Forensische geneeskunde, Gezondheidsbevordering asielzoekers en Openbare geestelijke gezondheidszorg (OGGZ).

Functie eisen

Als MTM-er heb je een dienstverlenende instelling. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat alles goed is geregeld. Onze toekomstige collega:

 • communiceert helder en eenduidig;
 • legt gemakkelijk contact met mensen van verschillende culturen en achtergronden;
 • heeft een actieve opstelling en kan zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • toont initiatief, is stressbestendig en flexibel;
 • kan goed plannen en organiseren.

Wat wij vragen:

 • afgeronde opleiding tot doktersassistent (MBO 4);
 • goede computervaardigheden;
 • ervaring in de preventieve gezondheidszorg is een pré

  “In het kader van de wet kwaliteit klachten en geschillen zorg (wkkgz) zijn wij verplicht om het functioneren van iedere nieuwe zorgverlener na te gaan, voordat we deze aannemen (vergewisplicht). Dat houdt in dat we referenties opvragen bij vorige werkgevers en het BIG register raadplegen. Ook het overhandigen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling.”

Wij bieden

 • 28-32 uur per week.
 • Aanstelling voor één jaar, met de mogelijkheid tot verlenging naar een vaste aanstelling.
 • Salaris: afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 2.875,00 per maand (schaal 6) bij een fulltime aanstelling. Er kan een aanloopschaal worden gehanteerd.
 • Interessante extra’s, waaronder een Individueel Keuze Budget van 17,05%, de mogelijkheid voor collectiviteitskorting op een zorgverzekering bij IZA, CZ of Menzis, deelname aan een actieve personeelsvereniging en een moderne werkplek.
 • Mogelijkheid tot deelname aan trainingen georganiseerd door de Twentse School.

Bijzonderheden

GGD Twente
GGD Twente is dé gemeenschappelijke gezondheidsdienst voor alle inwoners van Twente en bestaat uit de afdelingen Algemene Gezondheidszorg (AGZ), de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) en een centrale Stafafdeling. Wij bevorderen, bewaken en beschermen een gezonde Twentse samenleving. Dat doen wij voor en met de 14 Twentse gemeenten en samen met partners die gezondheid ook belangrijk vinden. Jouw betrokkenheid en professionaliteit is onze primaire kracht.

GGD Twente is onderdeel van Regio Twente, het samenwerkingsverband van– en vóór – de veertien Twentse gemeenten. Kijk voor meer informatie op www.ggdtwente.nl en www.regiotwente.nl.

Ja, ik wil deze baan
Als jij deze baan wilt, dan horen wij graag van je waarom jij de juiste kandidaat hiervoor bent. Solliciteer met dit online formulier. Je kan tot en met zondag 16 augustus reageren. Inhoudelijke informatie over deze vacature kun je krijgen bij Lieke Hagedoorn, coördinator TBC, tel. 06 50067246. Bij geen gehoor mailen naar: l.hagedoorn@ggdtwente.nl

Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met Team P&O, tel. 053 487 6636.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdagochtend 20 augustus 2020.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Regio Twente aanvaardt geen ongevraagde hulp van bureaus voor deze vacature. Toegestuurde cv’s door bureaus aan Regio Twente zonder dat daartoe een zoekopdracht is gegeven, worden als van Regio Twente beschouwd. Er zal geen vergoeding aan een bureau worden betaald in geval de kandidaat gaat werken voor Regio Twente als gevolg van deze verwijzing of via andere middelen. Het reproduceren van deze vacature, in welke vorm dan ook, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan.

Type Vacature
Organisatie GGD Twente
Locatie GGD Twente, standplaats Enschede
Postcode 7511JM
Stad Enschede
Werkveld Welzijn
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
Functie(s) Doktersassistent
Publicatiedatum 30-07-2020
Reageer voor 17-08-2020
Ingangsdatum 30-07-2020
Nummer 54056
Doorsturen Bekijk PDF

GGD Twente

Als GGD Twente willen we dat je zo gezond mogelijk bent en blijft. Net als de omgeving waarin je woont en leeft. Ons werk is erop gericht je gezondheid te verbeteren. Door je te helpen gezonde keuzes te maken. En te voorkomen dat je ziek wordt. Zo werken we aan een gezonde Twentse samenleving. GGD Twente is dé gemeenschappelijke gezondheidsdienst voor alle inwoners van Twente. Wij bevorderen, bewaken en beschermen een gezonde Twentse samenleving. Dat doen wij voor en met de 14 Twentse gemeenten en samen met partners die gezondheid ook belangrijk vinden. Jouw betrokkenheid en professionaliteit is onze primaire kracht.

Meer over GGD Twente