Groepsleider Wonen, Omnizorg Apeldoorn - 24 tot 32 uur per week
Tactus Verslavingszorg

Functieomschrijving

 

In Apeldoorn bieden de gezamenlijke uitvoeringsorganisaties van Iriszorg, Tactus Verslavingszorg en RIWIS Zorg en Welzijn binnen Stichting Omnizorg Apeldoorn integrale service- zorg- en dienstverlening aan dak- en thuislozen, verslaafden en langdurig van GGZ afhankelijke cliënten.

Stichting Omnizorg Apeldoorn ontwikkelt op verzoek van de gemeente Apeldoorn en in samenspraak met andere ketenpartners een integraal 24 uurs dienstverleningsconcept. Het bijzondere gebouw van Omnizorg staat aan de Stationsstraat in Apeldoorn. In het pand zijn allerlei verschillende functies ondergebracht voor opvang, behandeling, zorg, wonen en werk. Rehabilitatie is de grondgedachte van Omnizorg Apeldoorn, hiervoor hanteren we de methodiek “krachtwerk” waarin herstel van maatschappelijke waarden en het leggen van contact het vertrekpunt zijn. Voor deze dynamische locatie zijn we op zoek naar een: 

Groepsleider (24 tot 32 uur) voor het cluster Wonen.

We zoeken iemand die zorg en aandacht voor onze cliënten heeft en stevig in zijn/haar schoenen staat.

Functie

Vanuit de methodiek krachtwerk stuur je cliënten aan op weg naar stabiliteit en/of herstel. Gelijkwaardig contact en activering zijn hierin de basis. In de dagelijkse ondersteuning is het taakgebied te vatten in componenten als: het bewaken van dag-nachtritme, bevorderen van het leefklimaat, de veiligheid en ziet toe op naleving van de huisregels. Ook observeer je het functioneren van cliënten individueel en in de groep en rapporteer je hierover aan de hulpverleners. Verder bemiddel je bij onderlinge spanningen/conflicten en maak je deze bespreekbaar.

Deskundigheid en affiniteit met de-escalerend werken goed kunnen afstemmen met zowel doelgroep als team zijn een vereiste. Vanuit de krachtgerichte herstelmethodiek kijk je samen met de cliënt welke koppelingen er liggen tussen de hulpvraag en de mogelijkheden.

 

Resultaatgebieden

 • Je werk kent de volgende resultaten op de deelgebieden:
 • Woon- en leefklimaat: een rustig en veilig woon- en leefklimaat op de groep en spanningen zijn tijdig gesignaleerd en gerapporteerd.
 • Begeleiding en verzorging: De cliënt is volgens afspraak ondersteund bij begeleiding en verzorging.
 • Zorgplan/Behandelplan: Activiteiten zijn volgens afspraak uitgevoerd en hierover is gerapporteerd, er is input geleverd aan het Zorgplan/Behandelplan. Samenwerking met andere disciplines binnen en buiten Omnizorg is hierbij van belang.
 • Informatie en voorlichting: cliënten en belanghebbenden zijn geïnformeerd over het aanbod van hulpverlening.
 • Kwaliteit van dienstverlening: er is een bijdrage geleverd aan de kwaliteit van dienstverlening en de gegevens in het cliëntendossier zijn actueel.

 

Functie eisen

Van een Groepsleider vragen wij het volgende:

 • een afgeronde -op de functie gerichte- HBO opleiding (bijvoorbeeld SPH/MWD en/of gelijkwaardig).
 • relevante werkervaring.

Daarnaast: 

 • ben je deskundig op het gebied van begeleiding.
 • kun je zelfstandig werken.
 • ben je oplettend, integer en beschik je over tact en inlevingsvermogen.
 • heb je een stevige persoonlijkheid.
 • beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Inschaling

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao ggz. De functie is ingedeeld in functiegroep 40, waarbij het salaris bij een fulltime dienstverband minimaal € 1.843,- en maximaal € 2.863,- bruto per maand bedraagt (salarisniveau 1 juli 2018). Inschaling is op basis van relevante werkervaring.

Wil je jezelf blijven ontwikkelen? Daarvoor heeft Tactus verschillende mogelijkheden. Zo kun je verschillende E-learningmodules volgen en biedt Tactus haar medewerkers interne trainingen aan.

Bijzonderheden

Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure. Ook kan, wanneer de functie hierom vraagt, een online screening op sociale media plaatsvinden. Het kunnen overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Tactus vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 26, 27 en 28 maart. 

De vacature wordt zowel intern als extern opgesteld. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

Interesse? We nodigen jou graag uit om te solliciteren. Je kunt reageren tot 1 april 2019. Voor vragen kun je contact opnemen met Jurrian Kuit, Procesmanager. Telefoonnummer: 06-10924073.

Wanneer je interesse hebt in deze vacature, klik dan op de knop "solliciteren" en verstuur online je sollicitatie en CV (pdf). Schriftelijke sollicitaties en sollicitaties per email worden niet in behandeling genomen.

 

Type Vacature
Intern nummer 2019-065
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Omnizorg, locatie Apeldoorn
Postcode 7311NT
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Jurrian Kuit, Procesmanager, telefoonnummer: 06 -10924073.
Functie(s) Begeleider niveau 5
Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Verpleegkundige niveau 5
Publicatiedatum 15-03-2019
Ingangsdatum 1 april 2019
Reageer voor 01-04-2019
Nummer 44423
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever. Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg