Gz-psycholoog / orthopedagoog-generalist FACT-Jeugdteam
Accare

Wat ga je doen?

Als gz-psycholoog in het FACT-Jeugdteam kom je thuis, daar waar de kinderen opgroeien. De behandeling is voor gezinnen met kinderen van elke leeftijd die meerdere, complexe problemen hebben en veelal moeilijk toegankelijk zijn voor hulpverleners. De behandeling is oplossings- en systeemgericht. Met ieder gezinslid worden wensen en doelen besproken waaraan wordt gewerkt, samen met het gezin zoek je naar de beste aanpak. Je werkt vanuit een passie voor kinderen en jeugdigen en gelooft in de kracht van de samenwerking tussen kind, ouders en professionals. Je weet verbinding te maken met de ouders, de kinderen en het netwerk om het gezin heen en je gaat voor inzicht voor ouders en toekomstkansen voor kinderen. Complexe situaties ga je niet uit de weg. Jij bent de begeleider van het veranderingsproces binnen het gezin.

Ook al ben je veel op pad en bij gezinnen thuis en werk je vanwege het ambulante karakter solistisch, je maakt duidelijk deel uit van een hecht en multidisciplinair team waarmee je casuïstiek kunt bespreken en intervisie hebt. Je voert intensieve hulpverlening uit, geeft zelfstandig uitvoering aan de deelbehandeling binnen het behandelplan, coördineert behandelingen en werkt nauw samen met overige behandelaren binnen het team en andere betrokkenen in het netwerk rond het gezin zoals familie, de school, (gezins)voogden, het SWT (sociaal wijkteam) en eventueel andere hulpverleners. Je bent vanuit je rol als regiebehandelaar een voortrekker en aanstuurder in de uitvoer van behandelingen.

Waar ga je werken?

In het FACT-Jeugdteam Noord-Veluwe worden collega’s met expertise en ervaring vanuit Accare, ’s-Heerenloo, GGz-Centraal Fornhese en CJG gebundeld. Hierdoor wordt de hulp en ondersteuning voor de jeugdige en zijn of haar gezin herkenbaar als één vorm van ondersteuning aangeboden. Het FACT-Jeugdteam werkt nauw samen met het gezin en het netwerk en kunnen de zorgintensiteit flexibel op- en afschalen. In die flexibiliteit en samenwerking ligt de sleutel naar verbetering van de situatie van de jeugdige en het gezin.

De kinderen en jongeren en hun gezinnen die zich wenden tot dit FACT-Jeugdteam ondervinden problemen op meerdere leefgebieden. Zij lopen ernstig vast in hun ontwikkeling en komen er met de reguliere hulpverlening niet goed uit. Er kan sprake zijn van een psychiatrisch/psychisch probleem, gedragsproblemen, verstandelijke beperking, verslaving en/of gezinsproblematiek. Samen met ouders en de jeugdige doen we wat nodig is om ontwikkeling weer op gang te brengen.

FACT staat voor Flexible Assertive Community Treatment. Het is een flexibele, outreachende vorm van zorg, gericht op de eigen kracht van de jeugdige, het gezin en het sociale netwerk om hen heen. Het FACT-Jeugdteam is een multidisciplinair team bestaande uit verschillende disciplines. Het team biedt samenhangende hulp op allerlei gebieden: wonen, werk, school, (samen)leven, financiën en psychiatrische problematiek. Binnen het team wordt gewerkt volgens het FACT-model. Het is een werkwijze waarbij er vanuit een team van hulpverleners wijkgerichte ambulante behandeling en begeleiding worden geboden, dat wil zeggen zoveel mogelijk in de eigen omgeving van de cliënt. Zie voor meer informatie: Hendriksen-Favier-A-2013-Modelbeschrijving-FACT-Jeugd-Utrecht-Trimbosinstituut.pdf (ccaf.nl).

Wie ben jij?

We zoeken een zelfstandig werkende collega, vol passie, die graag meedenkt en boordevol ideeën zit. Je bent flexibel inzetbaar, bent stressbestendig, deinst niet terug voor crisisgevoelige problematiek en weet met onverwachte situaties om te gaan. Uiteraard ben je in bezit van een geldig rijbewijs B.

Vanzelfsprekend ben je een BIG- en AGB- geregistreerd gz-psycholoog bij voorkeur met ruime werkervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Een professional die regie kan voeren ten aanzien van de behandeling van complexe psychiatrische problematiek, die kennis heeft van zowel diagnostiek als behandeling en complexe traumabehandelingen kan geven. 

Wat bieden wij jou?

  • Een uitdagende en professionele, ontwikkelrijke werkomgeving; een plek waar je je op jouw eigen vakgebied gedegen kunt ontwikkelen en waar je de kans krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen.
  • Je komt (of bent) in in dienst bij één van de betrokken moederorganisaties (Accare, ’s-Heerenloo, CJG, GGz Centraal Fornhese). Deze organisaties maken het mogelijk dat je in het FACT-Jeugdteam je werk kunt gaan doen. De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn ingedeeld volgens de CAO en voorwaarden van de organisatie waar je in dienst komt.

Solliciteren

Ben je direct enthousiast? Je kunt solliciteren via de sollicitatieknop in de vacature en wie weet kom jij binnenkort het team versterken! Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Mail dan naar [email protected].

Wil je eerst meer informatie over deze functie, neem dan contact op met de contactpersoon van de moederorganisaties:

Type Vacature
Organisatie Accare
Locatie Noord-Veluwe
Postcode 3844 DD
Stad Harderwijk
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
Externe url Bekijk
Functie(s) Psycholoog GZ
Publicatiedatum 13-01-2023
Reageer voor 02-05-2023
Nummer 116972

Accare

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd-ggz, die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing. We werken vanuit 27 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht, ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn of haar vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn of haar eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams, ziekenhuizen en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en de ouders. We luisteren en nemen niet over. Het kind kijkt dus ook mee in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject.

Meer over Accare