GZ psycholoog, AFPN
GGZ Drenthe

Functieomschrijving

De visie van GGZ Drenthe ‘Wij zien mensen’ vormt het uitgangspunt bij al onze behandelingen. Het herstelproces van de patiënt op gang brengen is ons doel. Herstel op het gebied van de psychiatrische stoornis, het leren omgaan met de aanwezige beperkingen. Herstel op het gebied van wonen, werk en sociale contacten. Herstel van leven, het uitbreiden van vaardigheden en het vergroten van de eigen regie, waardoor het zelfmanagement toeneemt en het risicovol gedrag afneemt. Als AFPN –ForFACT team Emmen zoeken we een nieuwe collega, die samen met ons hier de schouders onder wil zetten.
                                              
Binnen de AFPN – Forensisch FACT Emmen is er per direct een vacature voor een

GZ-psycholoog, voor 32 uur per week en voor onbepaalde tijd.

Wie we zoeken
We zoeken een enthousiaste teamplayer die in staat is om creatieve wijze met een uitdagende forensische doelgroep te werken. We zoeken een verbinder. De GZ-psycholoog die we zoeken is goed in staat om op verschillende niveaus te redeneren en te oordelen over complexe situaties. Ontwikkeling van je patiënt enerzijds en maatschappelijke opinie anderzijds, staan soms op gespannen voet. Risico inschatting en behandeling wisselen elkaar voortdurend af en je hebt een centrale rol in het benutten van de ruimte die zich hier tussen bevindt.

In deze uitdagende baan als GZ-psycholoog staan de volgende taken centraal:
•        Regiebehandelaarschap;
•        Coach;
•        Innovator / onderzoeker.

Regiebehandelaarschap
Als GZ-psycholoog ben je zowel regiebehandelaar als behandelend psycholoog en lever je vanuit jouw vakgebied een belangrijke professionele bijdrage aan de multidisciplinaire behandeling van patiënten. Taken die hierbij horen zijn het verrichten van diagnostiek, het maken van een delict analyse en delict scenario, Uitvoering van risicotaxatie en verschillende groeps- en individuele behandelingen (waaronder bijvoorbeeld CGT, MBT, EMDR). Je maakt deel uit van een ervaren multidisciplinair team. In deze samenwerking wordt van je verwacht dat je in goede afstemming met het gehele team inhoud geeft aan het regiebehandelaarschap en alle taken die daarmee samenhangen.

Functie eisen

Je profiel
Je hebt het doctoraal examen psychologie succesvol afgerond en je bent BIG geregistreerd als GZ-psycholoog. Ervaring in de forensische psychiatrie is een pré. Je bent iemand die gewend is zorgvuldig te werk te gaan, te overleggen met collega’s bij complexe casuïstiek en goed prioriteiten kan stellen.
Specifieke kennis over bijvoorbeeld verslavingsproblematiek of persoonlijkheidsstoornissen en ervaring in behandelmethodieken zoals CGT of MBT erg nuttig.

Werken bij de AFPN-For FACT team Emmen  betekent multidisciplinair teamgericht werken. Vertrouwen in elkaar en staan voor een gezamenlijke inspanning is hierbij een basale voorwaarde.
Onze behandeling is gericht op het herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend en delict gedrag. Het gaat om cliënten met multi problemen die gebaat zijn met het creëren van een veilig leven voor zichzelf en hun directe omgeving. Naast de psychiatrische problematiek wordt daarom ook aandacht geschonken aan problemen op het gebied van werk, wonen, financiën en sociale relaties. Gewerkt wordt vanuit protocollen volgens de principes van de Forensische Zorg, waarin diverse therapievormen in de behandeling worden toegepast.

Inschaling

Ons aanbod
Wij bieden je een aantrekkelijke functie binnen de Forensische psychiatrie te Emmen. Salariëring volgens CAO GGZ, FWG 65, salaris max. 5553,-- bruto per maand op fulltime basis (36 uur).


Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jorik Hofman, teammanager ambulante forensische teams, te bereiken via T 06-31623868 of Udo Saathof, behandel coördinator AFPN – Forensisch FACT Emmen, te bereiken via Emmen T 0591 856385.

Een referentenonderzoek en het verstrekken van een verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de indiensttredingsprocedure.
 
Enthousiast?
Mogen we jou verwelkomen als nieuwe collega? Reageer dan via de sollicitatieknop bij deze vacature. Wij ontvangen graag je CV en motivatiebrief.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Type Vacature
Intern nummer #4699
Organisatie GGZ Drenthe
Locatie Emmen
Postcode 7811GH
Stad Emmen
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Udo Saathof, behandel coördinator AFPN T 0591 856385.
Functie(s) Psycholoog GZ
Publicatiedatum 03-09-2021
Reageer voor 01-10-2021
Ingangsdatum 01-11-2021
Nummer 70841

GGZ Drenthe

GGZ Drenthe biedt hulp bij psychische problemen aan ouderen, volwassenen, kinderen en jongeren. Samen met onze cliënten werken wij aan herstel en kwaliteit van leven. Onze hulp is eenvoudig en kort als het kan, intensief of langdurig als het nodig is. Maar altijd toegankelijk en dichtbij: meestal op de poli, in de wijk of online, soms thuis of in de kliniek. GGZ Drenthe biedt daarnaast specialistische behandelingen als het gaat om complexe trauma’s, psychose, gezinspsychiatrie, psychiatrische problemen én verslaving, transculturele psychiatrie, mensen met een verstandelijke beperking en psychische problemen en forensische psychiatrie.

Meer over GGZ Drenthe