GZ-PSYCHOLOOG
Liberein

Als GZ-psycholoog in de ouderenzorg werk je voor mensen waar psychische, sociale en cognitieve problematiek vaak door elkaar speelt. Binnen dat speelveld ben jij op je best. Je observeert: waar ligt het probleem? En vooral: (voor wie) is het een probleem? Je geeft advies aan cliënten, familie en management. Over hoe iemands netwerk kan worden versterkt, maar ook over wat nodig is om de kwaliteit van onze zorg nog verder te verbeteren. Iets voor jou? Welkom bij Liberein.  

Over Liberein
Vanuit onze visie op positieve gezondheid ondersteunen wij 1.300 ouderen, ieder met een eigen levensverhaal en specifieke wensen. Verdeeld over 6 locaties is Liberein dé aanbieder van ouderenzorg in de gemeente Enschede.

Liberein is:

- een begrip als het gaat om uitstekende kwaliteit van zorg aan kwetsbare ouderen
- toonaangevend in psychogeriatrische zorg en geriatrische revalidatiezorg, ketenpartner van het Medisch Spectrum Twente en Mediant
- belangrijke partner van de huisartsen in Enschede
- een organisatie met de focus op ‘iedere dag een fijne dag’ en aandacht die verder reikt dan lichamelijke zorg
- gericht op innovatie en ontwikkeling

Om dit elke dag waar te kunnen maken, beschikken we over veel bevlogen professionals; medisch, paramedisch, psychosociaal, verpleegkundig en verzorgend.

Wie zoeken we?
Als GZ-psycholoog bij Liberein behandel je individuele cliënten met uiteenlopende problematiek. Je voert mediatieve behandelingen uit bij gedragsproblematiek, verricht (neuro)psychologische diagnostiek en begeleidt waar nodig de familie en de zorgteams. Je levert een bijdrage aan het opstellen en uitvoeren van het multidisciplinaire zorgplan, maar ook aan deskundigheidsbevordering voor medewerkers en anderen. Ook is het mogelijk dat je supervisie of werkbegeleiding biedt aan psychologen en een psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog (PIOG). Je verzorgt psycho-educatie en denkt vanuit je vakgebied mee over vernieuwingen. Nadere invulling van de werkzaamheden kan in overleg en afhankelijk zijn van eigen affiniteiten.

Sterke vakgroep
Zo min mogelijk gebruik van psychofarmaca en het voorkomen van onvrijwillige zorg is een belangrijk streven binnen Liberein. De Wet zorg en dwang wordt positief benaderd vanuit de begrippen vrijheid en veiligheid. Maximale vrijheid voor iedere cliënt is leidend in onze visie op zorg. Het belang van een sterke vakgroep psychologie wordt daarmee steeds groter. Met het aantrekken van een nieuwe GZ-psycholoog wil Liberein de vakgroep psychologie versterken. De vakgroep bestaat uit een GZ-psycholoog en zes psychologen en vormt samen een gemotiveerd, leuk, enthousiast, dynamisch en proactief team.

Pak je ruimte!
De vakgroep wordt uitgenodigd om mee te denken over de visie en het beleid van Liberein. We besteden veel aandacht aan het opleiden van psycholoog naar GZ-psycholoog. Je hebt veel ruimte voor een aansturende rol binnen bepaalde aandachtsgebieden. Kortom: je werkzaamheden zijn gevarieerd en breed.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding psychologie en je bent BIG-geregistreerd als GZ-psycholoog.
 • Je hebt ervaring met het werken in de ouderenzorg en bij voorkeur kennis van belevingsgerichte zorg.
 • Je bent flexibel en je kunt goed samenwerken.
 • Je bent op de hoogte van vakinhoudelijke ontwikkelingen en je speelt een actieve rol bij het vertalen van deze ontwikkelingen naar de dagelijkse praktijk.
 • Je bent bereid om mee te werken aan de ontwikkeling van onze vakgroep.
 • Je bent daadkrachtig en je kunt overtuigend optreden.

Wat bieden we?
Een fijne werkomgeving met gedreven collega’s. De cultuur van Liberein is informeel en familiair, we kennen elkaar en weten wat we aan elkaar hebben. Bij Liberein is veel mogelijk als het gaat om je eigen ambitie en passie. Daar waar het kan zullen we het passend maken, bijvoorbeeld in de vorm van bij- en nascholing.

Verder krijg je:

 • Een vast dienstverband;
 • Beloning volgens CAO VVT (FWG schaal 65) maximaal € 6.117,33 bruto per maand op basis van 36 uur. Afhankelijk van vooropleiding en werkervaring.
 • Een eindejaarsuitkering en vakantiegeld;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder fietsplan, korting op zorgverzekering en fitnessabonnement;
 • Een uitstekende pensioenregeling bij PFZW.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Liberein. Kosten hiervoor worden vergoed.

Nieuwsgierig? 
Wil je meer weten, neem dan contact op met Jacqueline Oelerich, GZ-psycholoog, tel. 06-14975570 of Nelleke van der Weerd, Clustermanager Behandeldienst a.i., tel. 06-18290742. We vertellen je graag wat deze functie en het werken bij Liberein zo leuk maakt!

Type Vacature
Intern nummer 2023-02 1
Organisatie Liberein
Locatie Diverse locaties Liberein
Postcode 7511AD
Stad Enschede
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Jacqueline Oelerich, GZ-psycholoog, via telefoonnummer 06-14975570
Functie(s) Psycholoog GZ
Publicatiedatum 11-01-2023
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 31-03-2023
Nummer 115034

Liberein

Over Liberein
Bij Liberein kijken we graag naar wat iemand wél kan, in plaats van naar beperkingen. Vanuit die gedachte helpen we zo’n 1300 mensen bij het hebben van een fijne dag en een zo prettig mogelijk leven. Meedoen in de maatschappij, erbij horen, gezien worden. Elkaar echt leren kennen en weten wat belangrijk voor iemand is. Dat maakt ons werk mooi. En het maakt cliënten en medewerkers blij.  

We zijn er voor - voornamelijk - ouderen in Enschede en Glanerbrug. Zij maken naar wens gebruik van onderdelen van ons allround aanbod, zoals thuiszorg, revalidatie, somatische zorg, dementiezorg, dagactiviteiten of behandelingen. Ze wonen thuis, huren een appartement bij een van onze woonzorgcentra of wonen bij ons. Liberein biedt 5 locaties voor wonen met zorg en 6 locaties met appartementen waar ouderen zelfstandig wonen.  

Bij Liberein werken 1500 medewerkers. Samen met 500 vrijwilligers staan zij voor persoonlijke en liefdevolle zorg. Welkom bij Liberein.

Meer over Liberein