GZ-psycholoog, Mentalization-Based Treatment
GGZ Drenthe

Functieomschrijving

Binnen MBT persoonlijkheidsstoornissen is een vacature ontstaan voor een:

GZ-psycholoog
voor 28-32 uur per week en voor onbepaalde tijd.

Wat ga je doen?
Als GZ-psycholoog bij MBT persoonlijkheidsstoornissen vervul je een rol als regiebehandelaar. Naast behandeling die individueel en in groepsverband aangeboden wordt, houd jij je bezig met intakes, diagnostiek en het uitzetten en evalueren van behandelstrategieën. Je bent in staat volgens de werkwijze van MBT te behandelen of je hierin te laten scholen, je levert een aandeel in de wekelijkse teamvergadering en intervisie en je bent in staat om nauw samen te werken met je directe collega’s, namelijk psychiater, verpleegkundigen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen en beeldend- en psychomotorische therapeuten.
 

Functie eisen

Wat verwachten wij van jou?
Je bent een echte teamplayer en tegelijkertijd zelfstandig, doortastend, transparant, goed in grenzen stellen en reflectief zijn. Je bent zorgvuldig in dossiervoering en in staat een eigen caseload te managen. Je acteert pro-actief en hebt de bereidheid om scholing te volgen en deel te nemen aan intervisie en supervisie. Daarbij ben je de voortrekker op specifieke aandachtsgebieden. Je ziet langdurige psychotherapeutische behandelingen als een uitdaging en durft beslissingen te nemen als opschaling van zorg in crisissituaties noodzakelijk is. Gevoel voor humor is een must. Het is geen probleem om op de locaties in Assen, Emmen en Hoogeveen te werken. Vanwege deze afwisseling van werkplek is het hebben van een rijbewijs en auto een must.

Inschaling

Wat bieden wij jou?
Wij bieden je een aantrekkelijke functie binnen MBT persoonlijkheidsstoornissen. Je krijgt de mogelijkheid om (mits voldoende ervaringsjaren) GZ-psychologen in opleiding te begeleiden en mee te denken in de ontwikkeling van diagnostiek en behandelingen. Daarnaast bieden wij  de mogelijkheid om te solliciteren naar een opleidingsplek voor psychotherapeut of llinische psycholoog. Salariëring volgens CAO GGZ, schaal FWG 65.
Een referentenonderzoek en het verstrekken van een verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de indiensttredingsprocedure.

Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dave van Room, manager, T 06-46382795 of Aaltje de Jong, waarnemend behandelcoördinator, T 06-46356528.

Enthousiast?
Mogen we jou verwelkomen als nieuwe collega? Reageer dan via de sollicitatieknop bij deze vacature. Wij ontvangen graag je CV en motivatiebrief.

Bijzonderheden

Wat wordt je werkomgeving?
Mentalization-Based Treatment (MBT) is een bewezen effectieve behandeling voor volwassenen met een borderline persoonlijkheidsstoornis (BPS) en een fragiele psychische draagkracht. De methode wordt door verschillende nationale en internationale richtlijnen aanbevolen voor de behandeling van deze aandoening. BPS is een ernstige psychische stoornis die wordt gekenmerkt door stoornissen in relaties, zelfbeeld, emotiehantering en impulsiviteit. Kenmerkend voor MBT is dat er nauwelijks patiënten met BPS worden uitgesloten van behandeling. MBT wordt ook ingezet bij andere persoonlijkheidsstoornissen als primaire diagnose. MBT bij GGZ Drenthe is een deeltijdbehandeling die zowel uit groepsbehandeling als uit individuele behandeling bestaat. De behandeling duurt gemiddeld 2 jaar. Op indicatie is opschaling van zorg vanuit het eigen team mogelijk. MBT werkt echter niet outreachend.

MBT is een behandeling waarbij ieder lid van het team vanuit zijn eigen opleidingsachtergrond een gelijkwaardige bijdrage levert. Het elkaar aanvullen en/of ontlasten is van groot belang. Dit kan betekenen dat er een gezamenlijk casemanagement is bij zeer complexe problemen of dat er bij opschaling van zorg collega's in de behandeling inschuiven. Iedereen in het team is of wordt geschoold in de MBT-methodiek.

Wij werken op de drie behandellocaties Assen, Emmen en Hoogeveen. Op drie dagen in de week werken wij afwisselend op iedere locatie. Bij het wekelijkse MDO en de intervisie is het team voltallig aanwezig.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Type Vacature
Intern nummer #4569
Organisatie GGZ Drenthe
Locatie Emmen
Postcode 7824AA
Stad Emmen
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Dave van Room, manager, T 06-46382795 of Aaltje de Jong, waarnemend behandelcoördinator, T 06-46356528.
Functie(s) Psycholoog GZ
Publicatiedatum 22-04-2021
Ingangsdatum zo spoedig mogelijk
Reageer voor 01-06-2021
Nummer 66555

GGZ Drenthe

GGZ Drenthe biedt hulp bij psychische problemen aan ouderen, volwassenen, kinderen en jongeren. Samen met onze cliënten werken wij aan herstel en kwaliteit van leven. Onze hulp is eenvoudig en kort als het kan, intensief of langdurig als het nodig is. Maar altijd toegankelijk en dichtbij: meestal op de poli, in de wijk of online, soms thuis of in de kliniek. GGZ Drenthe biedt daarnaast specialistische behandelingen als het gaat om complexe trauma’s, psychose, gezinspsychiatrie, psychiatrische problemen én verslaving, transculturele psychiatrie, mensen met een verstandelijke beperking en psychische problemen en forensische psychiatrie.

Meer over GGZ Drenthe