GZ psycholoog
GGZ Drenthe

Functieomschrijving

Word jij onze nieuwe collega?

Voor het FACT team in Meppel zijn wij op zoek naar een

GZ-psycholoog
voor 32 uur per week en voor onbepaalde tijd.

Dit ga je doen

 • Je hebt je eigen caseload als regiebehandelaar;
 • Je verricht diagnostiek, samen met een basispsycholoog en psychodiagnostisch medewerker;
 • Je voert behandelingen uit, zoals CGTp, traumabehandeling, schematherapie bij de EPA doelgroep;
 • Je denkt mee in behandelstrategieën en ondersteunt medewerkers bij het toepassen en verder ontwikkelen van een gedragsmatige aanpak en bejegening van patiënten;
 • Je neemt deel aan vakgroep overleg en je onderhoudt je netwerken;
 • Je ondersteunt cliënten bij hun herstel en draagt bij aan maatschappelijke integratie en verbinding met hun naasten en de wijk;
 • Je draagt bij aan zorginnovatie passend bij onze visie zoals de principes van de Nieuwe GGZ (beschreven in het boek “Goede GGZ” en de principes van herstelgerichte zorg);
 • Vind je het leuk om breed te werken, dan is en aantal uren binnen de afdeling Planbare Zorg bespreekbaar.

Functie eisen

Hier herken jij jezelf in

 • Je beschikt over doorzettingsvermogen en humor. Je bent flexibel en creatief. Je ziet het als uitdaging om samen met het team mensen met langdurige en complexe problematiek te behandelen;
 • Je bent BIG geregistreerd als GZ psycholoog, hebt affiniteit met patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen en je bent geïnteresseerd in innovatie;
 • Je beschikt over prima diagnostische vaardigheden en kennis van tests en neuropsychologisch onderzoek;
 • Je kent de laatste ontwikkelingen van cognitieve gedragstherapeutische behandeling van patiënten met psychotische en andere stoornissen. Daarnaast draag je herstelgerichte zorg een warm hart toe;
 • Je ziet samenwerken met de patiënt en collega's als voorwaarde voor het behalen van resultaten;
 • Het kunnen uitvoeren van EMDR of CGT-p behandelingen bij cliënten met psychotische stoornissen of bereid zijn tot het volgen van scholing op deze gebieden is een pré.

Inschaling

Ons aanbod
We bieden je een uitdagende functie in een fijn, hardwerkend, deskundig team waar ruimte is voor humor en waarop je kunt rekenen.
Je vindt bij ons een werkplek waar je je verder kunt ontwikkelen, waar mogelijkheid is om te leren en waar, binnen kaders, ook ruimte is om zelf je werk in te richten.
Salariëring is volgens CAO GGZ, FWG 65.
Het raadplegen van referenten en het verstrekken van een verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de indiensttredingprocedure GGZ Drenthe.

Informatie
Wil je meer weten? Bel ons:
Albert Ligtenberg, locatieteammanager T 06-52412260 of
Hanna van der Spek, psychiater – T 0522-251963, keuze 4 (via de zorgadministratie)

Enthousiast?
Mogen we jou verwelkomen als nieuwe collega? Reageer dan uiterlijk 30 september a.s. via de sollicitatieknop bij deze vacature. Wij ontvangen graag jouw CV en motivatiebrief.

Bijzonderheden

Over het team
FACT Meppel is een team van enthousiaste medewerkers die kwaliteit van zorg hoog in het vaandel heeft staan. Het team bestaat uit een psychiater, verpleegkundig specialist GGZ, AIOS, verpleegkundigen, SPV-er, maatschappelijk werker, systeemtherapeut, psychomotorische therapeut, ervaringswerker, basispsycholoog, IPS-trajectbegeleider, locatieteammanager en de zorgadministratie. Gezamenlijk bieden we behandeling en zorg aan cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening in hun thuissituatie, waarbij er ook aandacht is voor andere betrokken organisaties zoals woningbouwcorporaties, politie e.a.
We werken volgens het FACT-model en voldoen daarbij aan de eisen die het CCAF stelt. We zijn in 2018 gehercertificeerd met een score 'Optimale implementatie' Daar zijn we trots op!
De zorg die we bieden is evidence-based en herstelgericht.
Van onze teamleden vragen we een innovatieve basishouding, de drive om kwaliteit van zorg en herstel centraal te stellen en een open houding om samen te werken, zowel met elkaar als met keten/netwerkpartners. Daarnaast is iedere medewerker verantwoordelijk voor het optimaal uitvoeren van werkprocessen en het scheppen van een gezond klimaat.
De komende maanden gaan we ons inzetten op het behalen van de hercertificering in 2021.
Hierbij willen we initiatieven uitwerken zoals het bieden van integrale zorg en behandeling in samenwerking met thuiszorgorganisaties, gemeenten en welzijn en de verslavingszorg.
Daarnaast zoeken we de samenwerking met externen om het herstel van cliënten waaronder leefstijl, werk en dagbesteding te bevorderen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Type Vacature
Intern nummer #5335
Organisatie GGZ Drenthe
Locatie Meppel
Postcode 7943PA
Stad Meppel
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Albert Ligtenberg, locatieteammanager T 06-52412260
Functie(s) Psycholoog GZ
Publicatiedatum 08-09-2021
Reageer voor 01-10-2021
Ingangsdatum 01-12-2021
Nummer 70950

GGZ Drenthe

GGZ Drenthe biedt hulp bij psychische problemen aan ouderen, volwassenen, kinderen en jongeren. Samen met onze cliënten werken wij aan herstel en kwaliteit van leven. Onze hulp is eenvoudig en kort als het kan, intensief of langdurig als het nodig is. Maar altijd toegankelijk en dichtbij: meestal op de poli, in de wijk of online, soms thuis of in de kliniek. GGZ Drenthe biedt daarnaast specialistische behandelingen als het gaat om complexe trauma’s, psychose, gezinspsychiatrie, psychiatrische problemen én verslaving, transculturele psychiatrie, mensen met een verstandelijke beperking en psychische problemen en forensische psychiatrie.

Meer over GGZ Drenthe