Hart onder de riem actie

12 mei - de verjaardag van Florence Nightingale - was het de 'Internationale Dag van de Verpleging'. Over de hele wereld was er op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden. Wij wilden deze dag gebruiken om álle medewerkers in zorg en welzijn en de medewerkers in de ondersteunende diensten in zorg en welzijn een hart onder de riem te steken om vol te houden en onze waardering uit te spreken.

Wij zijn blij dat jullie er zijn! En we zijn dankbaar voor alles wat jullie doen! 

Welke collega wil jij een hart onder de riem steken? 
In de afgelopen hectische maanden heeft iedereen in zorg en welzijn zich tot het uiterste en professioneel ingezet voor de zorg voor de patiënten, bewoners en cliënten. Door de extreme omstandigheden brengt dit de nodige emoties met zich mee. Het zorgen voor elkaar en het er zijn voor elkaar is nu belangrijk dan ooit. 

Een van de onderdelen van de actie was de mogelijkheid om op 12 en 13 mei een collega aan te melden voor een attentie. In totaal kwamen er ruim 300 aanmeldingen vanuit 41 verschillende zorginstellingen binnen met prachtige en ontroerende motivaties. De attenties bestonden uit o.a. theaterkaarten, (toilet)tassen, cadeaubonnen en diverse verwen- en verzorgingsproducten. 

We kregen veel leuke reacties met foto's van blije collega's. Bekijk het compilatiefilmpje hieronder. 

Attenties met dank aan: Mundia bv., Colijn & Partners, Etos, Handbogen en Meubelwerkplaats Deventer, Wilminktheater, Wibi Soerjadi, Praktijk voor huidverzorging Alli Geerts, Mooi by Karin, The Look bij Richard Weijs, Otje van Potje, Readshop, Anna van Toor Zwolle en Amphion Theater.

*over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd 

Klein Geluk Show
Sabine Uitslag heeft een theatershow ontwikkeld waarin zorgverleners in de spotlights worden gezet. Deze ‘Klein Geluk In De Zorg Show’ zou op 27 mei in première gaan maar vanwege het coronavirus gaat dat niet door.

Toch wil Sabine, samen met haar 2 collega’s Thomas Borggrefe en John van der Sanden, jullie een hart onder de riem steken! 

De 'Klein Geluk In De Zorg Show' is een inspirerende, interactieve en vooral rake voorstelling over wat er nu speelt in de zorg. Vanuit verschillende perspectieven belichten Sabine Uitslag (zelf in het ziekenhuis, thuiszorg en gehandicaptenzorg gewerkt), Thomas Borggrefe (theatermaker en werkzaam als geestelijk verzorger in de VVT ) en John van der Sanden (acteur en ooit B-verpleegkundige ) zeer herkenbare situaties uit de zorg. Hopelijk kan zij haar show over niet al te lange tijd in première laten gaan. 

Huiskamerconcerten
Ook zijn er een aantal regionale artiesten die jullie heel graag een hart onder de riem willen steken door middel van een muzikale groet. Muziek geeft immers kracht en brengt rust in deze hectische tijd. Bekijk de filmpjes hieronder en geniet! 

Erwin Nyhoff
Erwin Nyhoff is de artiestennaam van Erwin Nijhof, een singer/songwriter uit Zwolle. Bekend is hij van zijn deelname aan het talentenprogramma 'The Voice of Holland' waar hij in de finale als derde eindigde. 

Frans Agterberg
Frans Agterberg komt uit Agelo en is een (muzikale) MiMakker (een soort clown). Hij richt zich, samen met zijn drie collega's (Wij3), vooral op cliënten in de zorgsector. Van demente ouderen tot jonge kinderen, al dan niet met een beperking.

Ernst Daniël Smid
Ernst Daniël Smid (Enschede) is een Nederlands zanger en presentator. Als zanger heeft hij voornamelijk baritonrollen gezongen in opera's en musicals.

Christiaan Kuyvenhoven
Christiaan Kuyvenhoven is een Nederlands pianist. Hij studeerde bij Michail Markov aan de muziekschool in Enschede, de Van Zweden School of Music (samenwerkingsverband muziekscholen en het Conservatorium in Enschede) en het Twentsch Conservatorium.