Kwaliteitsverpleegkundige
Zorgfederatie Oldenzaal

Functieomschrijving

Regie voeren in de zorg, waardoor cliënten zoveel mogelijk uit het leven kunnen halen en bijdragen aan de ontwikkeling van zorgprofessionals om je heen: dat is de mooie combinatie in je werk als kwaliteitsverpleegkundige. Een nieuwe, afwisselende en verantwoordelijke functie. 

Voor de functie kwaliteitsverpleegkundige hebben wij verschillende mogelijkheden op meerdere afdelingen in de organisatie, waarbij de uren mogelijkheden liggen tussen de 20 en 28 uur per week.

Wat ga je doen?

In de functie van kwaliteitsverpleegkundige werk je onder verantwoordelijkheid van de leidinggevende woon-leefgebied. Je richt je onder andere op verpleegkundige zorg, je levert een bijdrage in de ontwikkeling van zorgbeleid, zorginnovatie en je hebt een initiërende rol bij de teamontwikkeling gericht op zelforganisatie.

Verpleegkundige Zorg 
Je gaat aan de slag met de complexere zorgvragen. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van zorg(processen) en het optimaliseren van de kwaliteit van zorg, welzijn en dienstverlening. Je ziet toe op de kwaliteit van de zorg en je coacht collega’s waarmee je in de zorg samenwerkt. Door jouw expertise help jij je collega’s weer een stap verder en bij moeilijke casussen ben jij het aanspreekpunt.

Zorgbeleid en zorginnovatie 
Je hebt een signalerende, ontwikkelende, adviserende en anticiperende rol ten aanzien van de evaluatie van protocollen, procedures en ontwikkelingen binnen de team(s) en binnen de organisatie. Je levert een actieve bijdrage aan zorg beleidsontwikkeling en zorginnovatie. Ook volg je ontwikkelingen binnen de zorg en kun je deze vertalen naar procedures en beleid.

Teamontwikkeling gericht op zelforganisatie
Naast zorg specifieke werkzaamheden heb je in deze functie ook een signalerende, proactieve en initiërende rol bij de teamontwikkeling gericht op zelforganisatie (probleemoplossend vermogen/samenwerking/ communicatie/feedback geven). Je signaleert afwijkende resultaten met betrekking tot de teamdoelstellingen. Om de gezamenlijke doelstellingen te realiseren coach je medewerkers van de teams.

Ongeveer 75% van je dienstverband ben je met direct zorggerelateerde zaken bezig en 25% van je tijd draag je bij in de ontwikkeling van beleid en de teamontwikkeling gericht op zelforganisatie. Je werktijden zijn zoveel mogelijk tijdens kantooruren.

Wat verwachten wij van jou?

 • Om de functie goed te kunnen vervullen, breng je kennis en ervaring mee:
 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding Verpleegkunde/A-verpleegkundige +MGZ;
 • Goede beheersing van verpleegtechnische vaardigheden;
 • Om teams goed mee te kunnen nemen in processen, beschik je over een gezonde dosis overtuigingskracht en doorzettingsvermogen;
 • Je kunt medewerkers stimuleren en begeleiden bij hun ontwikkeling, je beschikt daarom over goede coachende vaardigheden;
 • Je hebt een goed analytisch vermogen en cijfermatig inzicht;
 • Je bent in staat om zowel zelfstandig als in groepsverband de werkzaamheden te verrichten;
 • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Je hebt een geldige Big registratie.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een uitdagende nieuwe functie met volop kansen. Wanneer je bent aangesteld om je succesvol in de functie te laten ontwikkelen werken wij met een “groeiscan” om je inzicht te geven in waar jij staat ten opzichte van de functie en wat jij nodig hebt om te kunnen groeien in deze functie;
 • Salaris conform CAO VVT, FWG 50.

Bijzonderheden

Solliciteer rechtstreeks op onze eigen website door hier te klikken.

Type Vacature
Organisatie Zorgfederatie Oldenzaal
Locatie Stichting Zorgfederatie Oldenzaal, locatie Scholtenhof
Postcode 7573CG
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Leidinggevende woon-/leefgebied Scholtenhof Jolanda Olde Rikkert, telefoonnummer: 0541-513433.
Functie(s) Verpleegkundige
Publicatiedatum 15-06-2021
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 01-10-2021
Nummer 69049

Zorgfederatie Oldenzaal

Zorgfederatie Oldenzaal is een kleinschalige professionele organisatie waar de mens telt. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Wij streven naar goede zorg die vertrouwd voelt. Wij leveren thuiszorg en cliënten kunnen bij ons wonen in de woonzorgcentra Scholtenhof en Mariahof of in de diverse zorgwoningen. Daarnaast bieden we onder andere hulp in de huishouding, dagverzorging en welzijnsactiviteiten. De zorg aan cliënten wordt vorm gegeven vanuit het streven naar maximale zelfstandigheid en de zorgbehoefte van de cliënt. We vinden het belangrijk dat cliënten, medewerkers (circa 350) en vrijwilligers (circa 275) zich thuis voelen in onze organisatie en we zijn trots op onze keurmerken.

Meer over Zorgfederatie Oldenzaal