Helpende A - De Braak - Raalte
De Parabool

De Parabool is met 400 medewerkers een Sallandse organisatie met korte lijnen. Wij ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking, zodat zij een volwaardige plek in de samenleving vinden. Samen willen we ontdekken hoe wij hen het beste kunnen ondersteunen. Dit doen wij en dat voelen zij. Niet eenmalig of speciaal, maar dagelijks en gewoon. Dat maakt ons bijzonder!

Ben jij een enthousiaste en gedreven helpende? Hou je ervan om de handen uit de mouwen te steken, mensen te begeleiden en past warme zorg bij jou? Dan willen wij heel graag dat jij bij ons komt werken! 

Wij zoeken namelijk een medewerker die van alle markten thuis is, maar vooral van zorgen houdt op onze locatie de Braak. De Braak is een kleinschalige woonlocatie speciaal voor bewoners met een verstandelijke beperking die al wat ouder zijn. Op de Braak zijn er 3 woningen met 6 bewoners per woning.

Helpende  A

(20 uur per week)

Wat ga je doen?

 • Als helpende speel je in op dat wat de bewoner op dat moment nodig heeft.
 • Het kunnen inspelen op gedrag of uitdrukkingen is belangrijk, want sommige bewoners kunnen niet tot weinig praten.
 • Je helpt bij de hoge zorgvraag en ADL-zorg van de bewoners.
 • Als helpende lever je een bijdrage aan de begeleiding, observatie en verzorging van de cliënten in hun woonsituatie op grond van het individuele ondersteuningsplan.
 • Als helpende ondersteun je bij de maaltijdvoorziening.
 • Je begeleidt indien nodig cliënten bij de uitvoering van de huishoudelijke taken of voert deze (deels) zelf uit.
 • Je draagt zorg voor een goede leefsfeer, voor veiligheid en welbevinden van de cliënten en hebt daarbij aandacht voor zowel de belangen van de individuele cliënt als van de groep.
 • Je hebt een signalerende functie met betrekking tot veranderingen bij de cliënt en zijn omgeving, en onderneemt indien nodig actie. In geval van twijfel, onduidelijkheid en/of problematische situaties, overleg je met de (persoonlijk) begeleider.
 • Als helpende werk je onregelmatige diensten en in een wisselend patroon (dag, avond en nachtdiensten).

Wat neem jij mee als persoon?

 • Als helpende heb je een afgeronde zorgopleiding op MBO niveau 2.
 • Je hebt ervaring in lichamelijke verzorging van bewoners en ervaring met actieve en passieve tilliften of je bent bereid om dit te leren.
 • Je hebt ervaring met het alleen en zelfstandig werken en bent gericht op het aansluiten bij de mogelijkheden van de bewoners. Je kunt daarbij snel reageren op het gedrag van de bewoners. Je bent hierbij duidelijk en kunt goed je eigen grenzen aangeven.
 • Je staat stevig in je schoenen en vindt het leuk om actief bezig te zijn.
 • Je werkt transparant en kunt goed reflecteren op eigen en andermans handelen om zo je eigen en gezamenlijke ontwikkeling te vergroten.

Wat bieden we jou?

 • Een jaarcontract voor 20 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij een organisatie waar cliënten en medewerkers het naar hun zin hebben.
 • Salaris en andere arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg (FWG 25, max. € 2.574,- bruto per maand bij een volledige werkweek).
 • Een ruime onregelmatigheidstoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,33% en flexibele arbeidsvoorwaarden.
 • Een werkomgeving waar nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen en zich herkennen in onze kernwaarden; Persoonlijk, Deskundig, Betrouwbaar én Samen!
 • Werken bij één van de Beste Werkgevers van 2020!

Meer weten?

Voor meer informatie kun je dagelijks contact opnemen met het team van de Braak op telefoonnummer : 06-12973760.

Sla jij je vleugels uit? Maak er werk van!

Ben jij die enthousiaste begeleider, die zorgt voor een ongedwongen, gezellige sfeer, zodat onze bewoners een veilig en warm thuis hebben, reageer dan snel! Stuur je motivatiebrief en cv uiterlijk 7 december 2021 via de sollicitatiebutton.                                                                                                            

Voor deze vacature wordt tegelijk in- en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.

 

 

.

.

.

Type Vacature
Organisatie De Parabool
Locatie Woonvorm De Braak Raalte
Postcode 8101 GK
Stad Raalte
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 2
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Voor meer informatie kun je dagelijks contact opnemen met het team van de Braak op telefoonnummer 06-12973760.
Functie(s) Helpende niveau 2
Publicatiedatum 25-11-2021
Reageer voor 08-12-2021
Ingangsdatum 25-11-2021
Nummer 73204
Doorsturen Bekijk PDF

De Parabool

Als kleine nuchtere organisatie voelen wij ons al jaren thuis in Salland. Om ons heen zien wij de zorg verzakelijken. Grote fusies, papierstapels, bureaucratisering, loketten. Bij De Parabool willen wij willen vooral onszelf blijven: een organisatie waar de mens centraal staat. Waar je als individuele medewerker wordt gezien en het beste van jezelf kunt laten zien.

Meer over De Parabool