Helpende Plus
Thuisgenoten

Functieomschrijving

Wij zoeken voor onze woonzorg locatie de Löchte in Almelo een Helpende Plus. 

De Löchte is een nieuwe woonzorglocatie van Thuisgenoten. Het is een kleinschalige complex met 28 appartementen die in januari 2020 open is gegaan. Deze locatie richt zich voornamelijk op dementerende ouderen en mensen met Alzheimer.

Wat ga je doen als je bij ons werkt?
Samen met jouw collega’s draag je als Helpende Plus bij aan het welzijn en het geluk van de bewoners. Als team zijn jullie altijd het eerste aanspreekpunt voor de bewoners en hun naasten, zoals familieleden en mantelzorgers.

Jij hebt een natuurlijke interesse in de eigen gewoontes, eigenschappen en verhalen van de bewoners om bij te kunnen dragen aan de kwaliteit van leven. Met jouw ondersteuning, betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel draag je eraan bij dat de bewoners kunnen blijven doen wat zij belangrijk vinden en stimuleer je hun zelfredzaamheid hierbij. Het uitgangspunt hierin is te kijken naar de mogelijkheden van de bewoner in plaats van de onmogelijkheden.

Er zijn verschillende taken rondom ADL en diverse andere werkzaamheden. Je begeleidt de bewoners conform het zorgplan en je bent observerend en signalerend als het gaat om veranderingen in de zorgbehoefte.

Wat bieden wij jou?

 • Salaris conform CAO VVT in FWG 30;
 • Contract voor 16-20 uur per week; meer of minder uren is in overleg mogelijk;
 • Onregelmatigheidstoeslag volgens CAO VVT;
 • Een contract voor 7 maanden met daarna uitzicht op een vast dienstverband;
 • Uitstekende pensioenregeling;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarsalaris, uitbetaald in november;
 • 8% vakantiegeld, uitbetaald in mei;
 • Een aantrekkelijk meerkeuzesysteem via FiscFree® met gemiddeld 40% voordeel op aanschaf van o.a. een fiets, laptop, telefoon, tablet of fitnessabonnement;
 • Uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden;  Ambitities om verzorgende IG te volgen? Het kan allemaal bij Thuisgenoten!

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent gediplomeerd Helpende niveau 2;
 • Als je de helpende plus module hebt afgerond dan heb je een pré; 
 • Je bent flexibel inzetbaar;
 • Je bent geïnteresseerd in de woon-zorg; 
 • Je hebt een positieve instelling en denkt in mogelijkheden;
 • Je kunt goed zelfstandig werken;
 • Je bent goed in het opbouwen van een band met jouw cliënten en wordt hier zelf ook blij van;
 • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overhandigen, wij betalen deze voor jou.

Bijzonderheden

Wij zijn: Thuisgenoten
Meer tijd voor zorg, daarom heten we Thuisgenoten. Zodat cliënten zo veel en zo lang mogelijk kunnen genieten van alles wat het leven de moeite waard maakt. Thuisgenoten is een van de thuiszorglabels, voornamelijk actief in de regio Twente en biedt alle vormen van thuiszorg, waaronder wijkteams en 6 unieke kleinschalige woonzorglocaties die worden aangestuurd door locatiemanagers. In deze locaties wonen bewoners zelfstandig, er wordt 24-uurs zorg geboden met een gemiddelde zorgzwaarte ZZP 5. Er is veelal sprake van zorg aan bewoners met somatische aandoeningen, op onze locatie in Almelo zijn ook appartementen beschikbaar voor bewoners met dementie. Daarnaast beschikt elke woonzorglocatie over gemeenschappelijke ruimten waar cliënten, als zij dat willen, samen kunnen eten en kunnen deelnemen aan activiteiten.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met personeelszaken, te bereiken op nummer: 088-088 15 30. Wil je direct solliciteren? Stuur dan jouw motivatiebrief en cv naar ons per mail of reageer via onze website: www.werkenbijthuisgenoten.nl.     

Type Vacature
Organisatie Thuisgenoten
Locatie Almelo
Postcode 7604 BD
Stad Almelo
Werkveld Verpleging & Verzorging
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 16
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij Wendy Zweers & Lynn Busscher
Functie(s) Helpende niveau 2
Publicatiedatum 02-02-2023
Reageer voor 31-07-2023
Ingangsdatum 02-02-2023
Nummer 115124
Doorsturen Bekijk PDF

Thuisgenoten

Thuisgenoten levert in de regio’s Twente, Groningen, Doetinchem en Zeist hulp bij het huishouden, begeleiding, verpleging en verzorging. Daarnaast hebben wij vier woon-zorglocaties (Wierden, Vroomshoop, Haaksbergen en Hengelo) waar wij extramurale zorg verlenen. Bij het Centraal Bureau in Almelo zijn de stafafdelingen gepositioneerd. Doel van onze organisatie is het bieden van alle vormen van zorg, zodat de cliënt zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen en de aandacht krijgt voor alles wat het leven de moeite waard maakt.  Er wordt gewerkt in kleinschalige teams, waardoor verantwoordelijkheid en eigen initiatief een belangrijk onderdeel van het werk is.

Meer over Thuisgenoten