Highcare neonatologieverpleegkundigen in opleiding
ZGT

Functieomschrijving

Op de afdeling neonatologie van ZGT worden pasgeborenen opgevangen en behandeld die acuut medische en verpleegkundige zorg nodig hebben. Wat ons ziekenhuis hierin uniek maakt is dat moeder en kind bij ons niet worden gescheiden. In onze gezinskamers, waar de gezinnen soms weken verblijven, geven wij pasgeborenen de meest optimale kans om een hechte band met ouders/verzorgers en andere gezinsleden te ontwikkelen. Wij werken dan ook volgens het principe van gezinsgerichte en ontwikkelingsgerichte zorg. Dit maakt dat er sprake is van een nauwe samenwerking tussen de neonatologieverpleegkundigen, obstetrieverpleegkundigen en kraamverzorgenden. 

Als highcare neonatologieverpleegkundige speel je in op acute veranderingen van de gezondheid van de pasgeborenen. Je signaleert, handelt en prioriteert snel en hebt aandacht voor stress, pijn en comfort bij de zieke pasgeborene en verleent laag tot midden complexe zorg aan de moeder. Je bevordert en versterkt de kracht en het zelfvertrouwen van de ouders/verzorgers. Jij bent een verbindende factor in de multidisciplinaire samenwerking. Daarnaast denk je actief mee bij het vaststellen van een diagnose- en behandelplan, maar ook over kwaliteitsverbetering van onze zorg. Je staat open voor feedback en reflecteert op je eigen handelen. Je weet je collega’s te vinden voor het verwerken van situaties die stressvol voor je zijn geweest in het werk.  

Je wordt bij ons gedurende 12 maanden opgeleid tot highcare neonatologieverpleegkundige. Tijdens deze periode is er sprake van een opbouw in de zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en complexiteit. In de eerste helft van de opleiding staat de zieke pasgeborene centraal, werk je op de neonatologie afdeling en loop je een korte stage op de moeder en kind- kraamafdeling. In de tweede helft van de opleiding staat de hoog complexe zorg aan de preterme en zieke zuigeling centraal. Je zult ook 18 dagen stagelopen op de NICU van Isala Zwolle.

Functie eisen

  • Je hebt een afgeronde Hbo-V-opleiding en je hebt affiniteit met de zorg voor moeder en kind. Bij voorkeur heb je een jaar klinische werkervaring. Je bent flexibel inzetbaar in alle diensten en je bent BIG geregistreerd.
  • Je bent communicatief vaardig, goed in samenwerken, stressbestendig en geduldig en hebt een proactieve werkhouding.
  • Voorwaarde voor aanstelling is dat je voldoende beschermd bent tegen Hepatitis B en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen.

 

Inschaling

  • Het salaris is ingedeeld in FWG 45 en bedraagt, afhankelijk van je ervaring, minimaal € 2.554,= (45-0) en maximaal € 3.468,= (45-12) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Wanneer je na afronding van de opleiding aan het werk gaat als highcare neonatologieverpleegkundige wordt jouw salaris ingeschaald in FWG 55.
  • Ook krijg je bij ons een eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, ORT-toeslagen (indien van toepassing), naar keuze te besteden PLB-uren, een reiskostenvergoeding en eventuele andere voorkomende toeslagen conform de CAO Ziekenhuizen.

Bijzonderheden

Wij bieden volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en omdat wij onze medewerkers graag stimuleren om zich te blijven ontwikkelen, heb je bij ZGT toegang tot het platform GoodHabitz. Hier kun je allerlei online workshops en trainingen volgen zodat jij je op persoonlijk en professioneel vlak kunt blijven ontwikkelen.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 18 april 2023.

We zouden het op prijs stellen als je een dag(deel) wilt meelopen op de neonatologie, dit als onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Intern nummer 2023-1083
Organisatie ZGT
Locatie ZGT
Postcode 7609 PP
Stad Almelo
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Niveau 6
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Ziekenhuizen
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Herma Boertien, unithoofd moeder en kind, neonatologie, telefoonnummer 06 10 05 61 92.
Functie(s) Overig
Verpleegkundige neonatologie
Publicatiedatum 09-03-2023
Reageer voor 01-04-2023
Ingangsdatum 15-08-2023
Nummer 118451

ZGT

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. Je vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo.

Meer over ZGT