Hoef 5: AVONTUURLIJKE Begeleider Wonen DIE OUT OF THE BOX DURFT TE DENKEN voor 25,2 tot 28,8 uur per week in Nieuw-Wehl binnen Intensieve Begeleiding
Elver

Functieomschrijving

Rune (Begeleider Wonen Hoef 5):

“Wij werken met 6 appartementen, achter iedere deur is een ander wereldje.”

Waar ga je werken?

Binnen Hoef 5 wonen momenteel 6 leuke bewoners in leeftijd variërend van 25 tot 67 jaar. Allen met een bovengemiddelde zorgvraag. Er is sprake van een combinatie van verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek. De doelstelling in het werken met deze bewoners is het nastreven van het gewone leven. Ons uitgangspunt is een individuele benadering van de bewoners en hun zorgvraag. De benadering vindt plaats vanuit de zorgvraag en is nadrukkelijk niet alleen gebaseerd op de probleemgebieden. Alle bewoners hebben een eigen appartement, dit maakt het mogelijk vanuit een veilige basisplek hun leven vorm te geven en zich van daaruit te kunnen ontwikkelen.

Ben jij de collega die ons team en de bewoners dit gaat brengen:

Je bent ondernemend en avontuurlijk, je durft out of the box te denken. Wij zoeken een collega die met vernieuwende ideeën komt en het team hierin kan enthousiasmeren, maar tegelijk ook de ruimte geeft om hierin wel of niet mee te gaan. Met jouw vernieuwende blik zorg je binnen het team voor meer diepgang en het vermogen om ook dingen die goed gaan eens tegen het licht te houden. Er heerst een goede balans binnen het huidige team, ook is er veel ervaring. Als nieuwe collega verstoor jij deze niet, maar ben je een aanvulling in ons team en voor de bewoners.

Kan jij deze uitdagingen in de functie aan?

In het werk met de bewoners moet je echt investeren in een vertrouwensband, trek hier gerust 1,5 tot 2 jaar voor uit. Dit gaat met vallen en opstaan en vergt veel van je geduld en van jou als teamplayer. Je moet snel kunnen schakelen, wanneer je ergens binnenloopt stem je je begeleidingsstijl af op de bewoner en op wat hij of zij op dat moment nodig heeft. Jij bent de betrouwbare begeleider waar onze bewoners op kunnen bouwen, iedere dag en in ieder moment weer. Jij kunt er mee omgaan dat dingen vaak niet zo lopen zoals je ze van te voren hebt bedacht. Je kunt creatieve oplossingen en ideeën bedenken om uiteindelijk toch tot hetzelfde resultaat te komen.

Kevin (Begeleider Wonen Hoef 5):

“Als je langer hier werkt, dan heb je die band. Daar haal je echt de leuke dingen uit. Bewoners bedanken je voor de fijne dag. Dat voelt echt fijn.”

Waarom bij Hoef 5 werken?

Hetgeen iedere unieke bewoner bij Hoef 5 nodig heeft kan per situatie en dag verschillen. Dat maakt het werken op Hoef 5 dynamisch en nooit saai. Het team is flexibel, het is een jong en leuk team. In “normale” tijden hebben we regelmatig teamuitjes. Elver heeft alles in huis, alle basisbehoeftes zijn hier. Denk aan een winkel, medische dienst, tandarts en mogelijkheden om te recreëren en bewegen. Dat werkt voor onze bewoners goed. Er zijn korte lijntjes, als je iets geregeld wilt hebben is het snel voor elkaar. De dagbesteding voor alle bewoners is ook op het terrein, dit is voor onze bewoners een groot voordeel. Je hebt geen vervoer nodig en ook overleggen zijn snel geregeld. Er is een goede samenwerking.

Ga jij samen met onze bewoners de wereld ontdekken? Vind je het leuk om de Avondvierdaagse te bezoeken, voetbalwedstrijden te kijken, te zwemmen, een boswandeling te maken of gewoon rustig zitten in het park. Schrijf dan snel!

“Kom gewoon een dag meelopen, kom kijken. We kunnen veel vertellen, maar je moet het zien en ervaren, dat zegt het meest.”

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag als Begeleider Wonen binnen een zelfstandig werkend team. Het team bestaat uit 6 mannen en 5 vrouwen. Hoef 5 is een jong team, van de 11 teamleden zijn er 8 onder de 35 jaar. Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk bent voor jouw groep. Daarnaast ben je samen verantwoordelijk voor het verdelen van het dienstenpatroon: dag-, avond- en weekenddiensten. Doordat je samen met een team verantwoordelijk bent voor Hoef 5 wordt het gewaardeerd als je zelfstandig kan werken en beslissingen durft te nemen. Om een positieve bijdrage te leveren aan de samenwerking binnen het team is het van belang dat je eerlijk en kritisch durft te zijn naar jezelf toe, maar ook naar jouw collega’s. Daarnaast werken wij vanuit de driehoek, dit houdt in dat je samen met de bewoner, verwanten en collega’s invulling geeft aan de dag. Als nieuwe collega mag jij een rol spelen in de ontwikkeling en vasthouden van de huidige doelen die wij hebben gesteld.

Functie eisen

Wat vragen wij van jou?

 • De volgende woorden passen bij jou: flexibel, betrouwbaar en humor.
 • Jij bent een persoon die affiniteit heeft met onze doelgroep.
 • Wij zijn een jong team, daarom is een ervaren collega zeer welkom. Maar je moet je wel kunnen vinden in ons jonge team.
 • Jij kan omgaan met verbale en fysieke agressie. Jij staat hierbij stevig in je schoenen, je bent consequent en standvastig. Conflicthantering is jou niet onbekend.
 • Jij bent communicatief sterk en hebt een groot aanpassingsvermogen.
 • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma vanaf niveau 3. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek.

Inschaling

Wat bieden wij jou?

 • Je werkt 25,2 tot 28,8 uur per week.
 • Uren zijn in overleg met het Flexbureau aan te vullen tot 32 uur per week (wij leggen je graag uit hoe dit precies werkt).
 • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus.
 • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. Wij bieden jou graag een contract aan voor onbepaalde tijd (2 maanden proeftijd).
 • Je krijgt een Chromebook van Elver die je zolang je bij Elver werkt voor werk en privé mag gebruiken.
 • Als Begeleider Wonen word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 35 tussen de € 1.861,- en € 2.766,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.

Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

Bijzonderheden

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met de collega’s van Hoef 5 via hoef5@elver.nl of 0314-696905.

Je hebt tot dinsdag 1 december de tijd om te reageren op deze vacature.

Zodra jij gesolliciteerd hebt nemen wij contact met je op over de vervolgprocedure.

*Meelopen binnen het team is onderdeel van jouw sollicitatieprocedure (met inachtneming van de RIVM maatregelen).

Wij zien graag jouw reactie tegemoet!

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver: Hoef 5 in Nieuw-Wehl
Postcode 7031HW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Vanaf niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij collega’s van Hoef 5 via hoef5@elver.nl of 0314-696905.
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 17-11-2020
Reageer voor 01-12-2020
Nummer 56005
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver