Hulpverlener Begeleid Wonen jonge moeders en begeleid wonen mannenZwolle
Kadera, aanpak huiselijk geweld

Hulpverlener begeleid wonen jonge moeders en begeleid wonen mannen

Het doel van Kadera is stoppen van huiselijk geweld en het stoppen van onveiligheid in relaties voor nu en later. Kadera streeft naar een maximaal veilig leefklimaat en is een expert op dit gebied. Ze zet haar kennis en expertise in om passende hulp te organiseren en te coördineren. Wij staan voor de cliënt en voor elkaar: professioneel, krachtig en inventief. 

Wat ga je doen
Op de afdeling “begeleid wonen”  begeleid je jonge moeders en mannen. In totaal wonen er 6 jonge (aanstaande) moeders en 6 mannen, eventueel met kinderen.   
Zij ontvangen groepsgerichte en individuele begeleiding.

We begeleiden de cliënten en hun systeem bij hun hulpvragen op diverse levensgebieden. Dit betekent dat je op één dag bezig bent met het aanvragen van een uitkering en in kaart brengen van schulden en met een andere cliënt ga je bezig met het op orde maken van het huis om daarna met de volgende cliënt een gesprek met ex-partner te voeren. ‘s Avonds geef je aan een deel van de groep een weerbaarheidstraining. Je collega zie je de volgende dag bij een overdracht.

Wat verwachten wij

  • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau
  • Je beschikt over kennis van de ontwikkeling van kinderen
  • Je bent bekend met een systeemgerichte manier van werken
  • Je hebt ervaring in het werken met diverse doelgroepen
  • Je kunt zelfstandig beslissingen nemen
  • Je hebt ervaring in het geven van thematische groepen
  • Je hebt zicht op verschillende coping mechanismes van mannen en vrouwen
  • Kennis van verslaving en psychische uitdagingen is een pré

Wat bieden wij
Wij bieden een contract tot eind 2023 voor 24 uur per week. Een verlenging van het contract behoort tot de mogelijkheden. Arbeidsvoorwaarden en salariëring zijn conform de CAO Sociaal Werk, schaal 8 (min. € 2836 max. € 4040 bruto per maand bij 36 uur dienstverband). Daarnaast kent de cao een loopbaanbudget en een individueel keuzebudget, waarin de mogelijkheid bestaat om salaris en vrije tijd uit te ruilen.

Kadera streeft naar diversiteit in de samenstelling van de medewerkers. Wij zoeken medewerkers uit verschillende culturen, met verschillende competenties, zienswijzen, leeftijden en ervaringen. Wij geloven dat een complementair personeelsbestand bijdraagt aan het realiseren van onze belangrijke maatschappelijke doelstellingen.

Ben je enthousiast
Ben je enthousiast geworden over deze vacature en het werken bij Kadera? Stuur dan je motivatie en Curriculum Vitae via deze link.

Voor meer informatie met betrekking tot de functie kun je contact opnemen met Annelies van der Wel, via 088-4222495.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat.

Type Vacature
Organisatie Kadera, aanpak huiselijk geweld
Locatie Kadera, standplaats Zwolle
Postcode 8043 VD
Stad Zwolle
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO CAO Sociaal Werk
Functie(s) Hulpverlener
Publicatiedatum 16-05-2023
Reageer voor 10-06-2023
Ingangsdatum 16-05-2023
Nummer 120106
Doorsturen Bekijk PDF

Kadera, aanpak huiselijk geweld

Kadera Missie
Kadera zet zich in voor veiligheid in relaties, nu en later. Kadera wil veiligheid in gezinnen en relaties duurzaam herstellen, kans op herhaling van geweld en misbruik verkleinen en Kadera werkt aan herstel om herhaling en terugval te voorkomen. Dat doen we samen met de cliënt, het systeem en betrokken ketenpartners. We willen geweldspatronen duurzaam stoppen en de intergenerationele overdracht van geweld doorbreken.

Dit doen we door vrouwen, mannen en hun kinderen op te vangen en ook door voorlichting en trainingen te verzorgen. Bij voorkeur voorkomen we opname in de opvang en bieden we begeleiding bij mensen thuis.

Kadera Visie
Kadera heeft een systeemgerichte aanpak en gaat uit van de kracht van mensen, niet van de problemen. Kadera werkt samen aan acute en duurzame veiligheid, samen met de cliënt, systeemleden, het netwerk, ketenpartners en financiers. We werken samen om het geweld duurzaam te stoppen en de intergenerationele overdracht van geweld te doorbreken. Daarbij is Kadera innovatief, efficiënt, inventief en deskundig. Kadera werkt met effectieve interventies en is professioneel.

Kadera als expert
- Systeemgericht werken
- Ambulant tenzij...
- Herstel van de maatschappelijke rol
- Innovatie(f)
- Vernieuwende vormen van opvang en begeleiding
- Kwaliteitsnormen & effectieve interventies

Kadera als partner
- Herkenbaar en zichtbaar
- Sterke ketensamenwerking en partnerschappen
- Samenwerken aan herstel van veiligheid in onveilige relaties
- Maatschappelijke bijdrage aan herstel van volwaardig burgerschap

Meer over Kadera, aanpak huiselijk geweld