Inkoper/ Contractmanager
De Twentse Zorgcentra

Functieomschrijving

Zet jij jouw talenten graag breed in en voeg jij direct waarde toe aan de ontwikkeling van de functie Inkoper / Contractmanager én de verdere ontwikkeling van Inkoop?

Dan ben jij de persoon die wij zoeken als Inkoper / Contractmanager voor De Twentse Zorgcentra in Enschede.

De afdeling Inkoop, wat onderdeel is van HIFI (Huisvestiging, Inkoop, Facilitair en ICT) is een ondersteunende en adviserende regieorganisatie die, waar gewenst, het primaire proces en andere organisatieonderdelen ondersteunt. Bij Inkoop heeft een transitie plaatsgevonden van traditionele inkoop naar contractmanagement. In de intermediaire rol tussen enerzijds teams, management en ondersteunende diensten en anderzijds de leveranciers (business partners) speelt Inkoop een contracterende en kennisinhoudelijke rol. De Twentse Zorgcentra streeft er naar om hoogwaardige partners in de markt te zoeken en daarmee een duurzame samenwerking op te bouwen die waarde toevoegt aan het leven van onze bewoners. De eigen regie van (zorg)teams is hierbij belangrijk. Jij bent de contractmanager voor de leveranciers en borgt het nakomen van de afspraken (o.a. via service level agreements).

Jouw uitdaging
Als Inkoper / Contractmanager manage je inkoopprojecten van begin tot eind en ben jij de adviseur met betrekking tot inkoop. Daarnaast vervul je de rol van projectleider bij inkooptrajecten en soms ook implementaties of neemt deel als adviseur. Samen met de interne klant stel je specificaties op waarin technische, functionele en kwaliteitseisen worden vastgelegd. Je beoordeelt binnen inkooptrajecten ontvangen offertes, stelt offertevergelijkingen en kostprijsberekeningen op, onderhandelt met de business partners, stelt (raam)overeenkomsten op en draagt zorg voor de afwikkeling van contracten. Je signaleert ontwikkelingen en knelpunten binnen je vakgebied en doet voorstellen voor aanpassingen van de dienstverlening, procedures en werkprocessen. Je levert jouw bijdrage aan de realisatie van het strategisch inkoopplan zodat de gewenste doelen met elkaar worden bereikt. Tot slot fungeer je als vraagbaak voor zowel interne klanten als directe collega’s voor al hun vragen met betrekking tot wet- en regelgeving op het gebied van inkoop en contractmanagement.

Wat ga jij doen?

 • Adviseren van de teams, het management en de ondersteunende diensten bij het verwerven van exploitatie- en investeringsgoederen en diensten tegen de juiste condities, waaronder kwaliteit en prijs
 • Verstrekken van advies over o.a. lease- en financieringsconcepten, opstellen van lease overeenkomsten en bewaken van de documentenstroom. Je bent het aanspreekpunt voor klanten en relaties m.b.t. inkoop
 • Contacten onderhouden met inkooppartners en leveranciers
 • Uitbrengen en opvolgen van offertes
 • Uitvoeren van expiraties en her calculaties

Je werkt in het team Inkoop samen met 2 collega Inkopers / Contractmanagers. Daarnaast werk je nauw samen met je andere collega’s van HIFI.

Waar ben jij sterk in?

 • Sociaal- en communicatief vaardig, klantgericht met overtuigingskracht en je kan onderhandelen
 • Je bent analytisch sterk, weet een helicopterview te behouden en kunt op zowel operationeel als strategisch niveau meedenken
 • Je bent een proactieve en innovatieve partner voor leveranciers
 • Je hebt visie en bent kwaliteitsgericht
 • Je kan goed samenwerken en bent een echte teamplayer

Functie eisen

Wij vragen

 • Kennis van inkoop- en contractmanagement op HBO niveau (vanuit bijvoorbeeld Nevi 1 en 2, Inkoopacademie A of B).
 • Ervaring in een facilitaire (inkoop)functie, in de zorg.
 • Kennis van inkoop ICT is een pré.

Inschaling

Wij bieden
Een mooie afwisselende werkplek voor 32 tot 36 uur in de week. Als Inkoper / Contractmanager werk je in een relatief klein inkoopteam waarin je jouw toegevoegde waarde grotendeels zelf kunt vormgeven. Je krijgt ruimte voor scholing en ontwikkeling. Ook krijg je via een meerkeuzesysteem de kans om zelf je arbeidsvoorwaarden te kiezen, denk bijvoorbeeld aan het fietsplan, contributie sportvereniging, extra vergoeding reiskosten, extra verlof en de pc/laptop/tablet/smartphone-regeling. De Twentse Zorgcentra streeft naar een duurzame relatie, dus verlenging na de eerste arbeidsovereenkomst van 12 maanden en uiteindelijk een contract voor onbepaalde tijd behoren tot de mogelijkheden. Als Inkoper / Contractmanager ontvang je een salaris van min. €2675,- / max. €3948,- (FWG 55) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg. Daarnaast ga je aan de slag op een fantastische werkplek: landhuis ‘t Amelink op locatie ’t Bouwhuis in Enschede, een cultureel erfgoed!

Bijzonderheden

Informatie en sollicitatie

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie bel je met Bas van de Moosdijk, manager huisvesting en facilitair bedrijf: 06 112 297 36. 

Een talentscan maakt onderdeel uit van de procedure.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 19.097
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Bas van de Moosdijk, manager huisvesting en facilitair bedrijf: 06 112 297 36.
Functie(s) Inkoper
Publicatiedatum 07-03-2019
Reageer voor 25-03-2019
Nummer 44206
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra