Jeugdzorgwerker 24 uur (meeruren in overleg)
Zorggoed De Zegger

Functieomschrijving

Jeugdzorgwerker 24 uur (meeruren in overleg).

Voor onze dynamische organisatie, die volop in (door)ontwikkeling is en stilstaat bij kansen en mogelijkheden, zoeken wij voor ons enthousiaste, kundige maar vooral ook hechte team een jeugdzorgwerker!

Wie zijn wij?
Zorggoed de Zegger biedt kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar jeugdzorg op maat, met mogelijkheden voor verlengde jeugdhulp tot 23 jaar. Iedereen is uniek en iedere zorgvraag is anders. Wij bieden opvoeding, begeleiding en behandeling aan kinderen en jongeren waarbij sprake kan zijn van gedrags- en sociaal-emotionele problemen. Hierbij kan sprake zijn van bijkomende problematiek zoals hechtingsproblemen, autisme spectrum stoornis (ASS), ADHD, een lichamelijke beperking en/of een licht verstandelijke beperking. 

Ons team!
Binnen Zorggoed de Zegger werken wij met een vast en hecht team van jeugdzorgwerkers. Allen hebben zij een sociaal pedagogische, verpleegkundige of (vak)therapeutische achtergrond. Daarnaast hebben wij onze eigen orthopedagoog en GZ-psycholoog in dienst. De werksfeer binnen onze organisatie is informeel. Er wordt hard gewerkt en collegiale ondersteuning, zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak, is voor ons heel normaal.

Dit ga je doen:
Als jeugdzorgwerker (C of D) zet je jouw kwaliteiten voornamelijk in ter begeleiding, behandeling en opvoeding van de kinderen en jongeren die bij de Zegger verblijven. Je analyseert kind casussen en denkt mee over de vervolgstappen die jij, met jou team, kan zetten. Wat ons verbindt is onze drive om ieder kind en iedere jongere een mooie plek in onze samenleving te geven.Nu, maar ook in de toekomst!

Tijdens multidisciplinaire overleggen sta jij als jeugdzorgwerker stil bij te nemen kernbeslissingen waarbij je rekening weet te houden met onder andere ontwikkelingspsychologie, beschermende- en risicofactoren voor het onbedreigd opgroeien van kinderen en hun opvoeding. Natuurlijk doe je dat allemaal niet alleen! Jouw collega’s staan om je heen, net zoals jij voor hen klaar staat.

Als jeugdzorgwerker observeer je het nodige en maak je dagelijks genoeg mee. Je schrijft daarom rapportages over de cliënten en hebt hierover zo nodig afstemming met de gedragswetenschapper en/of GZ psycholoog. Je sluit aan bij gesprekken, huisbezoeken of begeleide bezoeken en hebt daarbij een pro-actieve houding.

Jouw toegevoegde waarde:

 • Verantwoordelijk voor het begeleiden, behandelen, opvoeden en verzorgen van kinderen en jongeren waarbij je rekening houdt met specifieke kind- en groepsdoelen en diens context;
 • Het, zo nodig in afstemming met onze gedragswetenschappers, nemen van (kern)beslissingen in (multidisciplinair) overleggen;
 • Deskundigheidsbevordering van collega’s door middel van het bespreken van casuïstiek en delen van kennis;
 • Leveren van bijdragen aan methodiekontwikkeling, innovatie en evaluatie;
 • Zijn van individueel mentor (persoonlijk begeleider) voor kinderen en jongeren.

Functie eisen

Dit ben jij:

 • Een afgeronde HBO-opleiding of een afgeronde MBO-opleiding niveau 4 met branchecertificaat;
 • Registratie SKJ (of de mogelijkheid om je te registreren);
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring binnen de jeugdhulpverlening;
 • Kennis van de wet- en regelgeving van en met betrekking tot Jeugdzorg;
 • Kennis van (erkende) (crisis)interventies en behandelmethoden;
 • Kennis van en inzicht in de problematiek van de doelgroep;
 • In het bezit van een rijbewijs;
 • Onregelmatig werken is voor jou geen probleem;
 • Het geven en ontvangen van feedback, hebben van inzicht in eigen handelen, relativeren en geduld hebben zijn jou zeker niet vreemd.

Inschaling

Dit bieden wij:
Bij de Zegger volgen wij de CAO Jeugdzorg. De functie van jeugdzorgwerker is, afhankelijk van jouw vooropleiding ingeschaald in schaal 7 of 8 van de CAO Jeugdzorg. 
Wil jij jouw ambities bij ons invulling geven? Dat horen we graag!

Bijzonderheden

Meer weten over werken bij de Zegger? Bel met onze coördinator, Mara Vegterlo via 06-28479139. Mara vertelt je graag meer over werken bij onze organisatie!

 

Om meer informatie en beeld te verkrijgen van onze locatie, zie hiervoor www.dezegger.com

 

 

 

Type Vacature
Organisatie Zorggoed De Zegger
Locatie Zorggoed De Zegger
Postcode 7627NP
Stad Bornerbroek
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Onregelmatig
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Jeugdzorg
Functie(s) Jeugdzorgwerker
Publicatiedatum 07-09-2022
Ingangsdatum Zo snel mogelijk
Reageer voor 08-10-2022
Nummer 113806
Doorsturen Bekijk PDF

Zorggoed De Zegger

Zorg op maat: De Zegger biedt meer..
Zorggoed de Zegger biedt kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar jeugdzorg op maat, met mogelijkheden voor verlengde jeugdhulp tot 23 jaar. Iedereen is uniek en iedere zorgvraag is anders. 
Zorggoed de Zegger biedt opvoeding, begeleiding en behandeling aan 4- tot 18-jarigen waarbij sprake kan zijn van gedrags- en sociaal-emotionele problemen. Hierbij kan sprake zijn van bijkomende problematiek zoals hechtingsproblemen, autisme spectrum stoornis (ASS), ADHD, een lichamelijke beperking en/of een licht verstandelijke beperking. 
Binnen Zorggoed de Zegger werken wij met een vast en hecht team van jeugdzorgwerkers. Allen hebben zij een sociaal pedagogische, verpleegkundige of (vak)therapeutische achtergrond. Daarnaast hebben wij onze eigen GZ-psycholoog in dienst.  

Meer over Zorggoed De Zegger