Jongerenbegeleider GGZ in Apeldoorn
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

De Bovenkruier

Bij de beschermd wonen locatie De Bovenkruier wonen 25 jongeren tussen de 16 en 23 jaar. Hier bieden wij een veilig klimaat voor jongeren om tot bloei te komen en stappen te zetten richting hun toekomst. Wij helpen de jongeren om hun zelfredzaamheid te vergroten. Hiervoor zetten wij fasegericht werken in. Hoe werkt dit in de praktijk?

Binnen fase 1 wordt er gewerkt in groepsverband, waarbij een groepsklimaat wordt neergezet in twee groepen van acht jongeren. In dit groepsklimaat werken we vanuit verbinding met volledige nabijheid, 24 uur per dag, 7 dagen per week. De jongeren krijgen o.a. sturing in het behouden van structuur, het verkrijgen van een dag invulling en een gezond dag/nachtritme.

Vanuit fase 1 kan iedere jongere doorgroeien naar fase 2. Binnen fase 2 wordt er meer zelfstandigheid verwacht van de jongeren en is de begeleiding meer overleggend aanwezig. Dit uit zich o.a. in het zelf uitvoeren van woonvaardigheden, het opbouwen van een gezond netwerk en het behouden van dag invulling. De begeleiding richt zich hier op de individuele jongere en biedt vooral maatwerk. 

Wil je alvast een eerste indruk van werken bij De Bovenkruier? Bekijk dan hier het interview met Nick Klokkers.

De locatie en het team

We zijn een jong, gedreven en nieuw team. Het opzetten van de locatie is een mooie uitdaging. Samen bouwen we aan een mooi leer-leefklimaat. Met elkaar een cultuur creëren en deze neer zetten. Wij bieden 24 uurs zorg. We werken in een fijne en toegankelijke organisatie waarin veel mogelijkheden zijn voor ontwikkeling. 

De Bovenkruier is gelegen aan de rand van Apeldoorn. Het is een rustige locatie met veel voorzieningen in de nabije omgeving, zoals een winkelcentrum en meerdere parken. We zijn goed bereikbaar via de A50 (afslag Apeldoorn Noord).

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daarvoor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Functie eisen

Van jou vragen wij dat je

 • Ervaring en affiniteit hebt met jongvolwassenen;
 • Goed verbinding kunt maken en vanuit verbinding de samenwerking zoekt;
 • Makkelijk initiatief neemt en geduldig bent;
 • Om kan gaan met flexibele kaders;
 • Creatief om kan gaan met diverse situaties en onverwachte momenten

Heb jij passie voor het werken met jongeren en vind jij het een uitdaging om jongeren te begeleiden richting zelfredzaamheid? Reageer en kom bij ons werken!

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een relevant zorg gerelateerd MBO niveau 4 diploma, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Inschaling

Wij bieden

 • 28-32 uur;
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd; 
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao GGZ;
 • De functie Begeleider B is ingedeeld in FWG 40 (min. € 2.117,00/max. € 3.241,00 bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

Bijzonderheden

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan via onze website werkenbij.riwis.nl

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Leo Harmsen (Teamleider), telefoonnummer 06-13767198 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 204
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Riwis Zorg & Welzijn in Apeldoorn
Postcode 7311 LW
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 09-01-2023
Reageer voor 06-04-2023
Ingangsdatum 01-02-2023
Nummer 116802
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn