Jongerenwerker
Verian

Zie jij het als een uitdaging om jongeren en jongvolwassenen een steuntje in de rug te bieden bij het opgroeien en volwassen worden? Dan zijn wij voor het jongerenwerk in de gemeente Heerde op zoek naar jou!

Jongerenwerker

36 uur | Schaal 8 cao Welzijn | HBO

Veel jongeren ontwikkelen zich zonder problemen tot verantwoordelijke volwassenen. Een aantal jongeren heeft hier wat extra ondersteuning bij nodig omdat ze buiten de boot vallen, niet gemakkelijk aansluiten of een steunend systeem thuis missen. Wij willen niet wachten tot er problemen ontstaan door deze kwetsbaarheid maar al vroeg in gesprek gaan met deze jongeren in hun eigen leefwereld.

Wat ga je doen?
Je bent aanwezig daar waar jongeren zich bevinden, in openbare ruimte en andere gelegenheden, deels ook buiten kantoortijden. Je signaleert kwetsbare individuen en groepen en bespreekt deze met relevante ketenpartners. Je motiveert en ondersteunt hen om zorg te accepteren. Je bent herkenbaar en vindbaar voor de jongeren en je wint snel hun vertrouwen.

Het jongerenwerk is vooral gericht op preventie. Dit doe je door als jongerenwerker de jongeren actief op te zoeken in buurten en wijken, contact te leggen, vroegtijdig te signaleren om vervolgens tot actie over te gaan. Denken en werken in kansen en oplossingen!

Je werkt samen met je collega’s binnen STIP (van 0-100), politie, verslavingszorg en je collega jongerenwerk en buurtcoaches. Je hebt zo nodig contact met het systeem rondom de jongere (bv diens ouders en buurt). Je zorgt dat de twee jongerencentra in de gemeente veilige plekken zijn war jongeren zich gewaardeerd voelen, ervaring kunnen opdoen in de groep en graag komen.

Als jongerenwerker werk je niet volgens een vast rooster. Wij verwachten dat je 2 á 3 avonden in de week én af toe in de weekenden beschikbaar bent.

Wat vragen wij?

 • Een afgeronde hbo-opleiding SPH of Social Work;
 • 5 jaar ervaring als jongerenwerker;
 • Je kunt gemakkelijk aansluiten bij jeugd en jongeren;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met (risico) jongeren en hun problematiek;
 • Je kunt een professionele houding aannemen en grenzen stellen en staat stevig in je schoenen;
 • Je bet in staat om overzicht te houden en planmatig te werken;
 • Je kunt beleidsdoelen vertalen naar de praktijk en zoekt daarin de samenwerking met beleid;
 • Je bent in staat om te acteren op de grens van veiligheid en handhaving en toch een vertrouwenspersoon te blijven voor de jongeren.

Wat bieden wij?

 • Een dienstverband van 36 uur per week;
 • Aanstelling vooralsnog voor de duur van een jaar;
 • Salariëring volgens cao Sociaal Werk, schaal 8;
 • Overige arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de cao Sociaal Werk.

Nieuwsgierig geworden?
Nadere informatie is verkrijgbaar bij Paul Harmsen, Regievoerder Stip Heerde op telefoonnummer 06-12139442 of bij Jitske Stegen, manager Jeugd & Welzijn op telefoonnummer 06-52745006.

De sluitingsdatum van de vacature is 10 december a.s.

Solliciteren? Kies de optie 'Reageer direct' onderaan deze pagina.

Wij hebben begrip voor acquisitie maar stellen dit niet op prijs.

Type Vacature
Organisatie Verian
Locatie Heerde
Postcode 8181 EA
Stad Heerde
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 25-11-2021
Reageer voor 10-12-2021
Ingangsdatum 25-11-2021
Nummer 72077
Doorsturen Bekijk PDF

Verian

Bij Vérian leveren we dagelijks met 1500 collega’s een waardevolle bijdrage aan het welzijn van onze cliënten. Daarbij maakt het niet uit welke functie je vervult of in welk team je zit. Met elkaar leveren we de beste zorg bij onze cliënten thuis. Met als uitgangspunt dat onze cliënten zoveel mogelijk hun eigen leven kunnen leiden en de zorg en ondersteuning krijgen die bij hen past.

Vérian is een van de grootste thuiszorgorganisaties in de regio en biedt alle vormen van thuiszorg, van huishoudelijke ondersteuning tot thuisbegeleiding tot (specialistische) verpleging en verzorging. Werken in de thuiszorg betekent solistisch en flexibel werken in wisselende diensten.

Meer over Verian