Kinder- en jeugdpsychiater m/v
Karakter, Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Functieomschrijving

Karakter Regio Overijssel - kinder- en jeugdpsychiater m/v


Bij Karakter helpen we kinderen met complexe psychiatrische problemen en hun gezinnen door excellente diagnostiek en behandeling. De meer dan 900 betrokken professionals werken vanuit een passie voor kinderen en jeugdigen. Wij geloven in de kracht van de samenwerking tussen kind, ouders en professionals en gaan samen voor inzicht voor ouders en toekomstkansen voor kinderen. 
 

Voor de regio Twente van Karakter zijn wij op zoek naar een:

kinder- en jeugdpsychiater m/v

(24 – 36 uur per week, vast dienstverband)

De vacature ruimte ligt actueel m.n. binnen de poliklinieken in Almelo met de intensiteit binnen onze ADHD Zorglijn.

Je valt onder de hiërarchische leiding van het duale koppel van de Zorglijn ADHD Twente en functioneert binnen het multidisciplinaire team van de Zorglijn. De kinder- en jeugdpsychiater is medisch en hiërarchisch eindverantwoordelijk voor het behandelbeleid.

Jouw werkzaamheden

 • je verricht intakes, kinderpsychiatrisch onderzoek en overige diagnostische werkzaamheden met betrekking tot psychiatrische- en somatische problematiek (co morbiditeit)
 • je stelt samen met de coördinerend behandelaar en in overleg met de patiënt en/of het patiëntsysteem een (deel)behandelplan op, stelt hierin prioriteiten
 • je voert waar nodig adviesgesprekken met ouders en externe professionals
 • je geeft vorm aan behandeling
 • je levert een bijdrage aan externe consultatie en coaching aan in- en externe partijen
 • je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het eigen vakgebied
 • je participeert als achterwacht in het systeem van bereikbaarheidsdiensten

Binnen het multidisciplinaire team van de Zorglijn wordt gewerkt vanuit een systemisch, vraaggericht en competentiegericht perspectief.

 

Functie eisen

Karakter Regio Overijssel - kinder- en jeugdpsychiater m/v

Jouw profiel

 • je beschikt over je opleiding tot arts en de specialistische opleiding tot psychiater aangevuld met de aantekening kinder- en jeugdpsychiater en je staat ingeschreven in het BIG register
 • je hebt ervaring met de doelgroep van kinderen van 6 tot 18 jaar of je hebt hiermee herkenbare affiniteit
 • je werkt graag vanuit een oplossings-/competentiegericht kader
 • je bent stressbestendig, innovatief, daadkrachtig en in staat tot zelfreflectie
 • je wilt je blijven ontwikkelen en wilt samen met je collega’s verder bouwen aan hoogstaande behandeling voor kinderen en jeugd in de regio Twente
 • je wilt werken in een leuk pro actief team waar naast de professionaliteit ook werkplezier hoog in het vaandel staat

 

Inschaling

Karakter Regio Overijssel - kinder- en jeugdpsychiater m/v

Wat kun je verwachten?

Bij Karakter vind je een inspirerende werkomgeving waar op kwalitatief hoog niveau zorg geboden wordt aan kinderen en jongeren en hun systemen met (complexe) psychiatrische problematiek. Je krijgt de ruimte voor de ontwikkeling van jouw deskundigheid. Tevens krijg je de kans om mede vorm te geven aan de toekomst en visie van jouw zorglijn. Je blijft via de Karakter Academie op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en wordt bijgeschoold door de beste professionals in het vakgebied. Innovatie staat hoog in het vaandel en dat maakt het voor jou mogelijk om betrokken te zijn bij baanbrekend wetenschappelijk onderzoek, consultatie en onderwijs aan externe partijen. Kortom, je kunt je blijven ontwikkelen bij ons en samen met ons! Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ. De functie is ingedeeld conform CAO GGZ (AMS regeling).

 

Bijzonderheden

Karakter Regio Overijssel - kinder- en jeugdpsychiater m/v

Belangstelling?

Meer informatie over Karakter vind je op www.karakter.com. Wil je meer weten over deze vacature? Dan kan je contact opnemen met Astrid Westenbroek, manager behandelzaken of Mattijs Schurink, manager bedrijfsvoering, beiden via tel. 088 - 654 54 44.

We zien je sollicitatie graag tegemoet voor 1 april 2019, onder vermelding van vacaturenummer (19OV039). Je kunt solliciteren via onderstaande link 'solliciteren'. 

Deze vacature wordt tegelijkertijd in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Karakter Regio Overijssel - kinder- en jeugdpsychiater m/v

 

 

 

Type Vacature
Intern nummer 19OV039
Organisatie Karakter, Kinder- en Jeugdpsychiatrie
Locatie Karakter
Postcode 6717LX
Stad Ede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Psychiater
Publicatiedatum 05-03-2019
Ingangsdatum 5 maart 2019
Reageer voor 01-04-2019
Nummer 44175
Doorsturen Bekijk PDF

Karakter, Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Karakter is gespecialiseerd ziekenhuis voor kinder- en jeugdpsychiatrie, met 12 twaalf locaties verspreid over Gelderland en Overijssel georganiseerd in 4 clusters. Karakter biedt kwalitatief hoogwaardige diagnostiek en behandeling aan kinderen en jongeren met ernstige, vaak meervoudige psychiatrische problemen. Vanuit onze competentiegerichte benadering kijken we vooral naar de ontwikkeling van het kind binnen het gezin.

Meer over Karakter, Kinder- en Jeugdpsychiatrie