Kinder- en jeugdpsychiater
Horizon

Ben jij een psychiater met een visie over innovatie in de jeugdzorg en wil je graag het voortouw nemen in de diagnostiek binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie? Ben je op zoek naar een waardevolle baan op een prachtige locatie in Alphen aan den Rijn? Wellicht zoeken we dan jou! 

We bieden jou een mooie werkplek waar de vrijheid bestaat om je werkzaamheden en werktijden zo in te richten dat ze passend zijn bij jou en recht doen aan wat de organisatie van je nodig heeft. Naast de vraag die er bij de locatie Rijnhove ligt zouden we binnen iHUB ook gehoor kunnen geven aan wellicht ambities die je hebt. Denk hierbij aan onderzoek doen, (plaatsvervangend) directeur zijn, werken op meerdere locaties en met verschillende doelgroepen.

Wat ga je doen
Als kinder- en jeugdpsychiater voor de veelzijdige residentie Rijnhove zal je verantwoordelijk zijn voor individuele behandelingen en groepstherapieën en werk je vanuit verschillende theoretische kaders. Je kunt hierbij denken aan cognitieve gedragstherapie, psychotherapie en systeemtherapie. 

Je zal ook een belangrijk onderdeel van het multidisciplinaire team worden waarbij het van belang is dat je nauw met elkaar samenwerkt en je kennis met het team deelt. Omdat wij een visie-gedreven, niet traditionele zorgaanbieder zijn, richten wij ons op de bedoeling van de hulpverlening. Wij gaan voor echte resultaten: duurzame verbetering van kwaliteit van leven van de jongere en het gezin. Om dat te bereiken werken wij volgens de benadering van Wrap Around Care. Vanuit deze benadering hebben we naast de psychische en psychiatrische problematiek ook oog voor alle leefdomeinen van een jongere. Zoals gezin, familie, netwerk, school, werk en sport. Die geïntegreerde en systemische blik: daarin zijn we sterk!

De locatie Rijnhove is onderdeel van Horizon, Zorg en Onderwijs en ligt in Alphen aan den Rijn aan de rand van het centrum. Het is een toegankelijke, groene locatie gelegen aan twee parken en verweven in de wijk. Met twee interne scholen en eigen sportvoorzieningen biedt Rijnhove residentiële zorg en onderwijs aan jongeren van 12 tot 18 jaar met complexe ontwikkelings-, leer-, en/of gedragsproblemen. Dit kan ontstaan vanuit verschillende achtergronden en/of trauma’s. De groepen bestaan uit zes jongeren, zij wonen samen met pedagogisch medewerkers in een woning op het terrein. De groepen kunnen een open of een gesloten karakter hebben. Om de jongeren te ondersteunen werken we met een deskundig, professioneel en betrokken multidisciplinair team waarbij de behandeling volledig is afgestemd op de behoefte van de jongeren.

Wat vragen wij van jou
  • Je bent BIG- geregistreerd als psychiater en bij voorkeur gespecialiseerd tot kinder- en jeugdpsychiater;
  • Je bent een pionier die niet bang is om onzekere grond te betreden;
  • Je hebt een stevige persoonlijkheid en participeert actief in de ontwikkeling van de behandelprogramma's.
  • Je bent flexibel en in staat om op creatieve wijze oplossingsgericht te werken met oog voor de context en vanuit een open communicatie.
Wij vragen om een VOG (Verklaring omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou
  • Een overeenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. iHUB kent een eigen arbeidsvoorwaardenregeling met aandacht voor ontwikkeling en scholing;
  • Een nader overeen te komen, passend salaris;
  • De vrijheid om je werktijden en werkzaamheden zo in te richten dat ze voor jou passend zijn en recht doen aan wat de locatie Rijnhove nodig heeft;
  • De optie om je op meerdere leeftijdsgroepen en locaties van iHUB te richten;
  • Collegialiteit staat bij ons hoog in het vaandel; we respecteren elkaar en elkaars wensen en behoeften en we zijn een divers, gedreven en gezellig team.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Rijnhove, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Alphen a/d Rijn
Postcode 2406AG
Stad Alphen aan den Rijn
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Psychiater
Publicatiedatum 23-05-2023
Reageer voor 30-06-2023
Nummer 120239

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon