Kwaliteitsmedewerker
Driezorg, Wonen Welzijn & Zorg

Functieomschrijving

Ben jij in voor een nieuwe uitdaging in de functie van Kwaliteitsmedewerker? En wil jij werken in een mensgerichte organisatie waar je gezien, gehoord en ruimte krijgt om je te ontwikkelen? Dan is werken bij Driezorg iets voor jou. Per direct zijn we op zoek naar een:

                    Kwaliteitsmedewerker (28 uur per week)

Zo’n 1500 cliënten en bewoners in Zwolle en Hattem maken gebruik van de zorg- en dienstverlening van Driezorg op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Denk hierbij aan thuiszorg voor ouderen, maar ook aan appartementen waar mensen tijdelijk verblijven na een ziekenhuisopname. Vanaf januari 2023 fuseren wij met Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, tevens een Zwolse zorgorganisatie. De adviseursteams werken nu al actief samen. 

Onze ambitie als gezamenlijke organisaties
Het is belangrijk dat iedereen het leven kan leiden zoals hij of zij dat wil. (Goed) oud worden begint jong en vraagt om actieve keuzes. De toekomst vraagt om meer samenredzaamheid in levendige woongemeenschappen. Wij nemen een actieve rol aan om hierin de bewustwording te creëren. We doen dit samen met onze partners, met de cliënten en hun naasten. Iedereen neemt daarin zijn verantwoordelijkheid. Dat vraagt om anders doen en anders (leren) denken. We verrijken onze dienstverlening met technologie en slimme innovaties. We wachten niet op morgen, we beginnen vandaag! Ons doel: samen werken om van regio Zwolle dé plek te maken om goed oud te worden.

Van onze collega’s verwachten we dat zij leiderschap nemen over hun eigen rol binnen die vernieuwing. In een veilige, lerende omgeving opnieuw ontdekken hoe het leven centraal mag blijven staan als je ouder wordt en los komen van alle systemen die we  hebben gecreeërd. Van regels naar relaties. Dat vraagt van iedereen een nieuwe blik op de toekomst. Ook van jou wellicht?

Functie eisen

Jouw functie
Ben jij die kwaliteitsmedewerker die het leuk vindt om bezig te zijn met actuele thema’s rondom beleid en kwaliteit van zorg, en wil je graag direct bijdragen aan de concrete vertaling van beleid naar de dagelijkse praktijk, dan zoeken wij jou! De functie van kwaliteitsmedewerker is een bestaande functie. Samen met de beleidsadviseur en organisatieadviseurs, vorm je het (toekomstige) intern adviesteam van Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. In het team draag je als kwaliteitsmedewerker bij aan het invoeren van het samen met ZGIJV vernieuwde kwaliteitsbeleid, de implementatie, borging (ook door coaching en ondersteuning) en de toetsing hiervan (voor bestaande en nieuwe diensten). Je werkt veel samen met o.a. de intern controller, Arbospecialist, teammanagers en kwaliteit- en regieverpleegkundigen. Dit ga jij onder andere doen:

 • Je ondersteunt de organisatie in het tot uitvoering komen van het kwaliteitsbeleid in een kwaliteitscyclus.
 • Je ondersteunt teams bij het inzetten van de kwaliteitsinstrumenten, zoals: 
  • richtlijnen, protocollen, procedures en werkinstructies; 
  • kwaliteitsmetingen (zoals clienttevredenheid, interne audits) en het opstellen van bijbehorende rapportages;
  • begeleiden van trajecten zoals certificerings(trajecten), calamiteitenonderzoeken en (externe) audits;
  • en het (mede) uitvoeren van de risico-analyses (waaronder de incidentmeldingen, RI&E en klachtenprocedure).   
  • Actueel houden van het kwaliteitsmanagement systeem. 

 • Ook begeleidt, coach en ondersteun je als kwaliteitsmedewerker bij de uitvoering van de activiteiten op het terrein van kwaliteitsverbetering in de teams en werk je samen met regieverpleegkundigen / kwaliteitsverpleegkundigen en commissies.  (hierin schakel je ook met de organisatieadviseurs)

 • Tijdig aanleveren van verplichte kwaliteitsindicatoren tbv (jaar)verantwoordingen volgens wet- en regelgeving, onder andere vanuit het kwaliteitskader

 • Meedenken in het ontwikkelen en verbeteren van het kwaliteitsbeleid.

Wat wij vragen van jou
Op deze verantwoordelijke en uitdagende positie past een ervaren kwaliteitsmedewerker met enige jaren ervaring. Verder vragen wij van jou:

 • Je beschikt over aantoonbaar HBO werk- en denkniveau aangevuld met kennis op het gebied van kwaliteitsbeleid en kwaliteitssystemen (bij voorkeur ook van PRISMA analysemethodiek);

 • Je hebt een zorginhoudelijke achtergrond;

 • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je bent integer, verbindend, verantwoordelijk en vertrouwen wekkend;

 • Je bent proactief en goed in staat zelfstandig te werken;

 • Je kunt helder en transparant communiceren en goed luisteren;

 • Je kunt plannen en organiseren, ordelijk werken en bent betrouwbaar en accuraat;

 • Je bent klantgericht, proactief en initiatiefrijk;

 • Je hebt kennis van het gebruik en toepassing voor de functie relevante gebruik van software systemen/documentbeheersysteem.

 • Je bent organisatiesensitief: Je beweegt je makkelijk binnen verschillende lagen in een organisatie en je bent een visitekaartje namens Driezorg in externe overleggen;

 • Je bent een procesdenker met oog op borging.

 

Inschaling

Wat wij je bieden
Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan in een complexe, sterk aan verandering onderhevig zijnde omgeving. De veranderingen zijn complex maar bieden tegelijk ook veel kansen. Je maakt onderdeel uit van een organisatie die volop in beweging is voor 28 uur per week.

 • Een dienstverband voor bepaalde tijd;
 • De functie is ingedeeld in FWG 50 conform cao Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT);
 • Mogelijkheden tot ontwikkeling en ontplooiing;
 • Een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Bijzonderheden
Het nemen van referenties en aanvragen van een VOG zijn standaard onderdelen van onze selectieprocedure (een reeds aangevraagde VOG die niet ouder is dan 3 maanden is ook geldig). 

Meer informatie
Ben jij geïnteresseerd in deze leuke en uitdagende baan? Voor meer informatie voor de vacature kun je na 1 augustus contact opnemen met Simone Slootmaker (Manager kwaliteit, beleid en communicatie ) via  het algemene telefoonnummer van Driezorg  038-2001100. Daarvoor kunt u contact opnemen met Vera Dijns, recruiter, 06-50168027 of via [email protected]

Ook kun je informatie over Driezorg vinden via www.driezorg.nl 

Interesse?
Herken jij jezelf in het gevraagde profiel? Stuur dan je motivatiebrief voorzien van CV via het digitale sollicitatieformulier naar ons toe. We laten de vacature openstaan tot wij een geschikte kandidaat gevonden hebben. Wij vragen je wel echt alleen te reageren als je voldoet aan het profiel. 

Type Vacature
Organisatie Driezorg, Wonen Welzijn & Zorg
Locatie Driezorg, locatie Rivierenhof
Postcode 8032HX
Stad Zwolle
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij Vera Dijns - 0650168027 of via [email protected]
Functie(s) Kwaliteitsmedewerker
Publicatiedatum 19-07-2022
Reageer voor 31-08-2022
Ingangsdatum 19-07-2022
Nummer 112678
Doorsturen Bekijk PDF