Leerling Verzorgende IG/Maatschappelijke zorg niveau 3 bij ZorgAccent KORSAKOV/GERONTO-PSYCHIATRIE 24 uur
ZorgAccent

Functieomschrijving

Ben jij: positief ingesteld, open, leergierig, evenwichtig, kritisch, reflectief, maar durft je ook grenzen te stellen en doortastend te zijn? 

 

Dan zoeken we jou!!  

 

 

Werken en leren combineren 

Je kunt bij ons terecht voor een opleidingsplaats in de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). Je combineert leren en werken. Je volgt een opleiding en doet ervaring op in onze zelfsturende teams. 

 

Wat ga je doen?  

In de functie van Leerling Verzorgende IG/MZ verpleeg, verzorg en begeleid je bewoners/cliënten in hun woonsituatie. Je krijgt de kans om te werken binnen de doelgroepen Geronto-psychiatrie en Korsakov, in verschillende zelfsturende teams. Je bent met je team en (onder begeleiding) individueel met de bewoner aan het werk vanuit onze visie in de woonzorg “zo normaal als mogelijk, zo aangepast als wenselijk”.  Daarbij denk je in mogelijkheden en werk je oplossingsgericht.  

Dat onze manier van werken zijn vruchten afwerpt, is wel gebleken. Op zorgkaartnederland.nl hebben wij een mooie cliënttevredenheidscore! Hier ga jij als Leerling Verzorgende IG/MZ verder aan bijdragen! 

 

Bij ZorgAccent houden wij van ons vak. In jouw functie staat de zorg richting de bewoner voorop. Daarom geven wij jou volop mogelijkheden om je te ontwikkelen.  Kortom; bij ZorgAccent sta je niet stil! Hoe we dit waarmaken? Onze teams opereren zelfstandig en alle afspraken gaan in onderling overleg. Als team ben je zelf verantwoordelijk voor het leveren van goede zorg. Daarom doe je, na diplomering, bijvoorbeeld ook de roostering, planning en lever je een bijdrage aan het opstellen van het begeleidingsplan van de bewoner 

 

 

De doelgroepen: 

 

Geronto-psychiatrie. 

De doelgroep geronto-psychiatrie typeert zich als een groep ouderen met een psychiatrisch verleden of psychiatrische problematiek die is ontstaan op oudere leeftijd. Het beeld moet echter uitbehandeld zijn, er kan geen sprake zijn van bloeiende psychiatrische problematiek. En/of ernstige gedragsproblemen. De bewoners hebben behoefte verpleeghuiszorg en 24-uurs begeleiding. Het gaat hier vrijwel altijd om bewoners die ouder zijn dan 60 jaar, uitzonderingen daargelaten. 

 

Korsakov. 

Binnen de Korsakov-afdelingen  gaan we uit van het volgende: De bewoner maakt geen fouten, maar wij als hulpverleners geven een verkeerd antwoord op de zorgvraag” 

Wil jij alle tijd hebben voor de kern van je vak: de begeleiding voor de Korsakov bewoners, waarbij je voorkomt dat de cliënt in zijn dagelijkse leven tegen zijn beperkingen aanloopt en fouten maakt? Kom dan leren en werken op onze zelfsturende Korsakov afdeling in Hellendoorn. 

Je verricht begeleidende- en verzorgende werkzaamheden t.a.v. bewoners met het syndroom van Korsakov. Je ondersteunt bewoners volgens het begeleidingsplan gericht op het welzijn en de persoonlijke ontwikkeling binnen verschillende leefgebieden als persoonlijke verzorging, wonen, omgaan met financiën, vrijetijdsbesteding, sport en spel, en het onderhouden van bestaande sociale contacten. 
 

 

Functie eisen

Je weet de kernwaarden van Zorgaccent: Vertrouwen, Echt, Lef en Toegewijd, waar te maken in je werk. Je bent enthousiast en leergierig, hebt een open houding en bereid je te ontwikkelen op het gebied van de gerontopsychiatrie en Korsakov. Dan geven wij jou graag de mogelijkheid om in september 2020 een opleiding bij ons te volgen!  

Daarnaast staat er op jouw CV:  

 • eenVMBO-diploma met de leerwegen TL, GL of KL  
 • ofminimaal het eerste jaar van de Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) behaald hebben 
 • ofin het bezit zijn van een diploma helpende 
 • ofeen andere bij ministeriele regeling aangewezen diploma of bewijsstuk  

Inschaling

 • Vergoeding van het lesgeld en boekengeld
 • Je leerlingsalarisen lestijdvergoeding is conform cao Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg 
 • Leerarbeidsovereenkomst van 24 uur voor de duur van de opleiding, met een baangarantie binnen de organisatie bij diplomering

Bijzonderheden

Wat bieden wij jou? 

Een functie in een zorgorganisatie die vooruitstrevend en vernieuwend is. Je kunt bezig zijn in de volle breedte van je vak. Wat je van ons kunt verwachten, is een hoge mate van vertrouwen! 

 

Maar er is meer: 

 • Vergoeding van het lesgeld en boekengeld
 • Je leerlingsalarisen lestijdvergoeding is conform cao Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg 
 • Leerarbeidsovereenkomst van 24 uur voor de duur van de opleiding, met een baangarantie binnen de organisatie bij diplomering
 • Deelname in het pensioenfonds PFWZ
 • Deelname aan ons jaarlijkse woonzorgcongres of wijkverpleging congres
 • Een actieve personeelsvereniging en budget voor teamuitjes

 

 

Wie zijn wij? 
ZorgAccent biedt een breed pakket van diensten op het gebied van zorg, welzijn, wonen en behandeling in de regio Twente en Salland. Binnen onze organisatie werken ruim 2000 medewerkers en 1250 vrijwilligers. Zoveel mogelijk handen aan het bed is ons streven. Er zijn daarom geen zorgmanagers (meer) werkzaam, waardoor ZorgAccent een hele platte structuur heeft.  

 

Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.zorgaccent.nl  

Meer informatie of direct solliciteren? 

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Selma Wispels, begeleider geronto-psychiatrie, 0548-688135, Roelie Oortwijn, begeleider Korsakov, 06-10747115 of Ans Oosterwechel, inhoudelijk coach Korsakov, 06-19687192. 

Je sollicitatie zien we graag tegemoet voor 1 maart 2020 via onze site; www.talentvoorzorgaccnet.nl/vacatures

Type BBL
aantal plekken 10
Organisatie ZorgAccent
Locatie ZorgAccent locatie Krönnenzommer Hellendoorn
Postcode 7447PK
Stad Hellendoorn
Werkveld Verpleging & Verzorging
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd voor de duur van de opleiding
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij Selma Wispels, begeleider geronto-psychiatrie, 0548-688135, Roelie Oortwijn, begeleider Korsakov, 06-10747115 of Ans Oosterwechel, inhoudelijk coach Korsakov, 06-19687192.
Functie(s) Verzorgende IG
Publicatiedatum 20-01-2020
Ingangsdatum 1 september 2020
Reageer voor 01-03-2020
Nummer 50814
Doorsturen Bekijk PDF

ZorgAccent

Werken en zorgen in zelfsturende teams: een uitdaging voor zorgprofessionals. Als veelzijdige zorgorganisatie biedt ZorgAccent in haar werkgebied Noord West Twente & Salland dag en nacht verzorging, verpleging en gespecialiseerde zorg, bij mensen thuis of in een van onze woonzorglocaties. Om de mensen die zorg nodig hebben zo goed en persoonlijk mogelijke zorg te bieden, werken onze ruim 2100 zorgprofessionals (ondersteund door 1200 vrijwilligers) in zelfsturende teams. Een manier van werken en zorgen waarin jij jouw talenten volop kunt ontwikkelen. Een mooie uitdaging voor jou als professional: bij mensen thuis in de wijk of in een van onze Net als Thuis woonzorglocaties. Dus wil jij mensen ook laten ervaren hoe bijzonder onze zorg is? Solliciteer dan op een van onze vacatures!

Meer over ZorgAccent