AMBIQ zoekt logeeropvangouder(s)
Ambiq

Functieomschrijving

Binnen Ambiq hebben we meerdere gezinshuizen. In de gezinshuizen wordt 24uurs behandeling geboden aan jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblematiek vanuit een “gezin” setting. De gezinshuisouders wonen daartoe in een woning van Ambiq. De gezinshuisouders hebben 1x per maand een weekend vrij en genieten natuurlijk jaarlijks ook van hun vakanties. Voor deze vervanging zijn wij op zoek naar zogenaamde logeerouders.  

Als logeerouder zet je (eventueel samen met je partner), tijdens de vrije weekenden en vakanties van de gezinshuisouders, de ingezette behandel lijn voort. De zorg vind plaats in het gezinshuis waar de jongeren verblijven of in je eigen woning. Dit zal afhankelijk zijn van de wensen van de gezinshuisouders en natuurlijk van jouw eigen mogelijkheden en wensen. 

Als werknemer van Ambiq krijg je natuurlijk alle ondersteuning en begeleiding die nodig is van de leidinggevende of de gedragswetenschapper.  

 Ambiq biedt aan de gezinshuisouders:  
- Salaris volgens FWG 45;  
- Begeleiding en ondersteuning door deskundigen binnen Ambiq, ook in de dagelijkse behandeling. 

 

Functie eisen

  • Personen met levenservaring die stevig in hun schoenen staan; 
  • Affiniteit, inlevingsvermogen en ervaring met kinderen en/of jongeren die behandeling of begeleiding nodig hebben; 
  • Gevraagde competenties: flexibel, oplossingsgericht, systeemgericht, zelfstandig en ondernemend; 
  • Openheid, bereidheid om over het eigen handelen te praten en te rapporteren; 
  • In het bezit van rijbewijs en auto. 

Voldoet u niet volledig aan de eisen, neem dan toch vooral contact op met Henny Blokzijl of Renske Hermsen om uw mogelijkheden te bespreken. 

U hebt een relevante zorggerichte opleiding:  Personen die het aankunnen en aandurven om kinderen/jongeren, die een specifieke opvoeding nodig hebben, een veilige en stabiele thuissituatie te bieden tijdens de vrije dagen van de gezinshuisouders; 

Inschaling

Conform CAO - FWG 45

Bijzonderheden

- Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure en kan een assessment deel uitmaken van de procedure. 
- Medewerkers kunnen zich bij Ambiq ontwikkelen door onder andere ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gespreks- en schrijfvaardigheden en kritisch denken. Het is een breed aanbod. 
- Ambiq heeft in 2021 het World class Work place keurmerk mogen ontvangen! Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap en we proberen dit te behouden door in gesprek te gaan met medewerkers.  

Ambiq in het kort   
Wij zijn specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan behandel- en zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen aangeboden kan worden in zijn/haar nabije omgeving. Wij hebben vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma.  Onze werkwijze is gebaseerd op oplossingsgericht, systeemgericht, competentiegericht en resultaatverantwoordelijk werken en LEAN. 

Wil je meer weten? 
Om een beeld te krijgen van Ambiq kun je de volgende filmpjes bekijken: 
https://www.youtube.com/user/CommunicatieAmbiq/videos 

Kijk ook eens op Facebook en LinkedIn onder "Werken bij Ambiq" om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie.  

Type Werkplein
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, regio Noord/Midden Hardenberg e.o.
Postcode 7772CC
Stad Hardenberg
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Onregelmatig
Uren tot 14
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Inlichtingen te verkrijgen bij mevrouw H. Blokzijl of mevrouw R. Hermsen(clustermanagers) tel.: 088-7776000. Algemene informatie over Ambiq: www.ambiq.nl
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Gezinshuisouders
Gezinshulpverlener
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 23-12-2022
Ingangsdatum zo spoedig mogelijk
Reageer voor 01-04-2023
Nummer 116544
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq