Maatschappelijk Werker
Leger des Heils regio Oost

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar zinvol werk en wil je iets bereiken wat er toe doet? Wordt dan Maatschappelijk Werker bij De Wending, waar we elke dag nieuwe kansen zoeken voor onze cliënten en hen verder op weg helpen. We kijken uit naar jouw reactie.

Wat ga je doen

Je behandelt voor onze bijzondere doelgroep allerlei hulpvragen op het gebied van financiën, verzekeringen, huisvesting, het sociale netwerk en/of justitie. Naast het voeren van opnamegesprekken begeleid je een aantal cliënten van een vaste huiskamer binnen De Wending. Je onderhoudt contact met de begeleiding uit de plaats van herkomst van de cliënt en in overleg zoek je naar een passend vervolgtraject. Je inspireert en motiveert doelgericht en denkt in mogelijkheden waarbij je de realiteit in het oog houdt. Jij gelooft in kansen voor elke cliënt. Je bent onderdeel van een multidisciplinair team, waarin je nauw samenwerkt met een psycholoog, een regiebehandelaar en de mentoren van de behandel- en verblijfsafdeling van De Wending en met externe instanties. Je denkt mee over het zorgplan en je werkt mee aan de uitvoering hiervan.

 

Functie eisen

Dit ben jij

 • Je hebt het HBO diploma Maatschappelijk Werk en Dienstverlening
 • Affiniteit en/of werkervaring met de doelgroep (mensen die kampen met een langdurige verslaving in combinatie met LVB en andere problematiek)
 • Bij voorkeur kennis heeft van de Community Reinforcement Approach (CRA)
 • Je hebt een dienstverlenende houding en bent in staat om tegenwicht te bieden aan de dynamiek van de dag
 • Je communiceert en rapporteert helder en bondig
 • Je hebt een rijbewijs en beschikt over een auto

Je bent christen en kunt aangeven wat dit voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit

 

 

Inschaling

Dit bieden wij

 • Een afwisselende en verantwoordelijke functie voor 28 uur per
 • Salaris conform CAO Sociaal Werk schaal 8 (min. € 2.811,- tot max. € 4.006,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek).
 • Volledige reiskostenvergoeding als je met het OV reist, een fietsregeling met extra reiskostenvergoeding als je gaat fietsen en een kilometervergoeding als je met de auto reist (afhankelijk van je reisafstand en werkdagen).
 • Vakantietoeslag van 8% per jaar en eindejaarsuitkering van 8,3%
 • 170 verlofuren per jaar o.b.v. een 36-urig dienstverband. Daarnaast heb je recht op maximaal 36 vitaliteitsuren die je opbouwt afhankelijk van je leeftijd.
 • Diverse overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsregeling en een loopbaanbudget die je maandelijks opbouwt en kan inzetten voor je eigen ontwikkeling
 • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Daarnaast hebben we een aantrekkelijk en passend aanbod van trainingen en opleidingen via onze LdH Academie, gericht op jouw werkgebied

Bijzonderheden

Over het Leger des Heils

Doorgaan waar anderen stoppen. Samen strijden voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Werken met passie en impact, vanuit ons christelijke geloof. Dat is werken bij het Leger des Heils. Leger des Heils Oost is onderdeel van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg. Onze 650 medewerkers en 225 vrijwilligers zetten zich in om jaarlijks 2.700 hulpvragers te ondersteunen. Dat doen we middels jeugdhulpverlening, pleegzorg, ambulante begeleiding, kindercoaching, begeleiding van zwerfjongeren, woonbegeleiding, beschermd wonen, dagbesteding, verpleging en verzorging, palliatieve zorg, verslavingszorg en de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Wil je meer weten over het Leger des Heils neem dan eens een kijkje op www.legerdesheils.nl of www.legerdesheils.nl/oost

Afdelingsinformatie

Binnen locatie De Wending zijn we er voor volwassenen met een langdurige verslaving gecombineerd met LVB en verschillende psychiatrische problemen, soms aangevuld met justitiële indicaties, persoonlijkheidsproblematieken en/of bijvoorbeeld schulden. Bij De Wending werken we in een multidisciplinair team, bestaande uit een medisch verantwoordelijk psychiater, GZ- en basispsychologen, een orthopedagoog, systeemtherapeut, vaktherapeuten, verpleegkundigen, sociotherapeuten, sociaal werkers, maatschappelijk werkers en ervaringsdeskundigen.

Samen helpen wij onze cliënten in hun verslavingsbehandeling, waarbij ze ook herstelbegeleiding krijgen en een persoonlijke ontwikkeltraining volgen. Ons behandelprogramma is gericht op een verslavingsvrij leven en op terugkeer naar de maatschappij door intensieve begeleiding.

Meer informatie vind je op www.legerdesheils.nl/de-wending

Interesse en contact

Kies jij voor deze uitdagende job als Maatschappelijk Werker? Reageer dan via https://www.legerdesheils.nl/vacatures/vacature/maatschappelijk-werker-v173484 bij de button ‘Solliciteer direct’ onderaan de pagina.

De vacature sluit zodra we de juiste kandidaat gevonden hebben. Wil je meer weten over de functie? Bel dan naar Rhode Hooijer (afdelingsmanager) tel. 06-5165 5884. Vragen over de procedure kan je stellen aan Marja Hartkamp, Recruiter regio Oost, tel. 06-1240 7703 (bereikbaar op di/ do/vr-morgen)

Ter info:

 • Conform het Werving en Selectiebeleid van St. Leger des Heils W&G hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op deze vacature.
 • Screening en het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 • Het kunnen verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk. De kosten hiervoor worden vergoed.

 

 Type Vacature
Intern nummer 84-2022
Organisatie Leger des Heils regio Oost
Locatie De Wending GGZ kliniek voor verslavingsbehandeling en herstelbegeleiding te Ugchelen (bij Apeldoorn)
Postcode 7339GK
Stad Ugchelen
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO CAO Sociaal Werk
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Rhode Hooijer afdelingsmanager De Wending tel. 06-5165 5884
Functie(s) Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Publicatiedatum 08-11-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 20-12-2022
Nummer 115345

Leger des Heils regio Oost

De Wending is een GGZ-kliniek voor verslavingsbehandeling en herstelbegeleiding. De Wending richt zich erop mensen met LVB (in combinatie met verslaving en andere problemen) die al meerdere pogingen hebben gedaan om van de middelen af te komen meer grip op hun leven terug te laten krijgen. Dit zodat zij een andere levensstijl aan leren, die meer beloningen oplevert dan het gebruik van middelen en tevens dus ook minder schadelijk is dan het middelengebruik. Het ultieme doel is minder gebruik of helemaal stoppen zodat mensen weer een stabiele plek in de samenleving kunnen innemen.

Meer over Leger des Heils regio Oost