Manager wonen zorg welzijn | Psychogeriatrie | Heemhof
Atlant

Functieomschrijving

Laat jij het verhaal van ieder mens leidend zijn voor jouw handelen? Ben jij de leidinggevende die een warm kloppend hart heeft voor dementiezorg? En daarbij eigenaarschap faciliteert en vakmanschap stimuleert? Op onze locatie Heemhof heeft Atlant ruimte voor een:

Manager wonen zorg welzijn | Psychogeriatrie | Heemhof

Wat ga je doen?
Ken jij onze visie ‘Wij geven ruimte’ ? Als manager faciliteer jij jouw teams in het waarmaken van deze visie. Elke dag weer. Je stelt teams en collega’s in staat om hun werk goed en met plezier uit te kunnen oefenen. Met jouw kennis en expertise van dementiezorg/psychogeriatrie blaas je onze  ‘Kijk op dementiezorg’ weer meer leven in. We zien een organisatie voor ons waarin horizontale interacties zorgen voor stabiliteit en borging vanuit de overtuiging dat vakmensen en niet systemen kwaliteit maken. Jouw belangrijkste opdracht is om de komende jaren deze organisatieontwikkeling als leidinggevende op locatie Heemhof te faciliteren en ook de dementiezorg binnen Atlant verder op de kaart te zetten. 

De focus op de afdeling Crocus ligt de komende tijd o.a. op:
• Het steunen en sturen van collega’s vanuit nabijheid en vertrouwen;
• Het creëren van duidelijkheid en structuur zodat veiligheid en verbinding ontstaat;
• Het verder ontwikkelen van de teams of individuele collega’s naar meer eigenaarschap en vakmanschap;
• Het vertalen van onze visie op dementiezorg naar concreet handelen in de praktijk;
• Samen met de huiskamerteams uitvoering geven aan de opgestelde jaarplannen.

Vanuit jouw integrale verantwoordelijkheid als manager zal, naast bovenstaande accenten, ook aandacht en expertise nodig zijn ten aanzien van het creëren van een gezonde bedrijfsvoering. 

Voor de psychogeriatrische doelgroepen wil Atlant een scherper, specialistische profiel ontwikkelen. We willen onderzoeken hoe we voor deze doelgroep nog meer van betekenis kunnen zijn. Een manager voor deze afdeling heeft daarom een sterke affiniteit met de PG doelgroep die voorgaande verder kan brengen binnen het team en de organisatie.

Vast al nieuwsgierig geworden naar Atlant als organisatie? Kijk dan hier.

Atlant & het team: 
Atlant biedt jou een kans om bij een proactieve werkgever aan de slag te gaan die continu werkt aan ontwikkeling en innovatie. Wij waarderen eigen initiatief en wij geven ruimte! Ruimte om jezelf te ontplooien en jezelf te zijn met enthousiaste en betrokken collega’s en een gevarieerde functie waarin geen dag hetzelfde is. Kijk en lees mee met onze visie.

Locatie Heemhof bestaat uit vier afdelingen waaronder twee afdelingen waar mensen met de ziekte van Huntington verblijven en twee afdelingen voor mensen met een psychogeriatrische zorgbehoefte. Daarnaast is er een dagbehandeling. De dagbehandeling is er op gericht dat cliënten zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, een zinvolle en gestructureerde dag aangeboden wordt en om mantelzorger(s) te ontlasten. Mensen met geheugenproblemen (dementie) krijgen er zorg en begeleiding. 

We zoeken een manager voor het team van afdeling Crocus. Op deze afdeling werken ongeveer 45 collega’s en wonen 30 bewoners met een psychogeriatrische zorgbehoefte.

Het enthousiaste team met hart voor dementiezorg zoekt een manager die toegankelijk, transparant en betrokken is. Zij vinden het fijn om de manager fysiek op de afdeling te zien en houden van een heldere en effectieve manier van communiceren. Iemand die een kader kan bieden waarin zelfontplooiing gestimuleerd en mogelijk gemaakt wordt. Waarbij de manager werkt vanuit vertrouwen en bepaalde zaken kan faciliteren zodat de collega’s uit het team meer regie en eigenaarschap kan nemen in het werk. Het team heeft behoefte aan rust, structuur en stabiliteit en zij willen heel graag iemand die zich voor een lange periode aan de afdeling kan binden. De verbindende rol kan spelen waarbij collega’s zich gehoord en begrepen voelen. 

Functie eisen

Wat neem je mee?
Je hebt een hbo diploma en brede kennis en ervaring in de zorg en specifieke kennis van 
psychogeriatrie. Daarnaast inspireer je collega’s, bevordert eigenaarschap en vakmanschap in de teams en zie je toe op de realisatie van zorg en welzijn voor de bewoners. Daarbij denk je vanuit de bewoners en het team en ben je in staat je met hen te verbinden. Je bent leergierig en beschikt over een dosis zelf reflecterend vermogen. Koersvast en vanuit vertrouwen geef je ruimte aan mensen om zelf invulling te geven aan de doelen die moeten worden bereikt. Met ruime ervaring in leiderschap, o.a. met het coachen en begeleiden van teams en collega’s naar meer eigenaarschap, beschik je over natuurlijk gezag die je inzet vanuit een bescheiden ego.

Inschaling

Bij Atlant krijg je:
• Een goed bruto maandsalaris van maximaal € 5.045,55 (CAO VVT FWG 60) op basis van 36 uur in de week en afhankelijk van kennis en ervaring;
• Een tijdelijk met uitzicht op vast contract;
• 32 – 36 uur per week; 
• Fijne arbeidsvoorwaarden met o.a. vakantiegeld 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
• Wij hebben drie Expertisecentra waarbij kennis en praktijk samenkomen. De expertise zit in ons allemaal! Vanuit onze visie bieden wij ruimte voor ontwikkeling met verschillende opleidingsmogelijkheden. Benieuwd naar de Expertisecentra? Bekijk de video.

Bijzonderheden

Collega worden? Solliciteer via de knop “solliciteren”
We zien jouw sollicitatie graag uiterlijk 14 december 2022 tegemoet! Voor vragen kun je contact opnemen met Anniek van Lierop, Directeur wonen zorg welzijn o6 10 39 64 46. Geschikte sollicitanten worden uitgenodigd voor een eerste gesprek op dinsdag 20 december in locatie Markenhof.

We zijn benieuwd naar jou!

Type Vacature
Intern nummer 137-22
Organisatie Atlant
Locatie Verpleeghuis Heemhof (Atlant)
Postcode 7329BK
Stad Apeldoorn
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Functie(s) Manager
Publicatiedatum 24-11-2022
Reageer voor 14-12-2022
Ingangsdatum 24-11-2022
Nummer 115774
Doorsturen Bekijk PDF

Atlant

Bij Atlant geven we ruimte, letterlijk en figuurlijk. Voor ons is de mens namelijk het allerbelangrijkste. Elk mens is prachtig. Kwetsbare mensen ondersteunen wij. Dat is ons bestaansrecht. Wij doen dit aandachtig, uit volle overtuiging, recht uit het hart! Onze medewerkers zijn daarin cruciaal, zij zijn goud waard. Zij hebben tijd voor de ander, doen waar ze goed in zijn, spreken elkaar aan en groeien.

Vanuit 9 locaties (5 woonzorgcentra en 4 verpleeghuizen in Apeldoorn en Beekbergen) bieden onze medewerkers zorg, wonen en welzijn aan oudere mensen, aan mensen met het syndroom van Korsakov, mensen met de ziekte van Huntington, mensen met dementie of mensen met gerontopsychiatrische problematiek (GP). Voor de specifieke doelgroepen Korsakov en Huntington heeft Atlant het predicaat Topcare. Dit staat voor topzorg aan mensen met complexe aandoeningen die langdurig zorg nodig hebben. We doen onderzoek naar de ziekte, geven onze kennis door en koppelen scholing voor onze medewerkers aan de bevindingen

Atlant is ambitieus, we willen die topzorg én welzijn voor iedereen. Daarom zoeken we betrokken mensen die samen met ons die ambitie willen waarmaken. Op verschillende plekken binnen onze organisatie. Als je bij Atlant komt werken, verbind je je aan een organisatie waarin (door)leren en eigenaarschap een grote rol spelen. We werken hard, maar we hebben ook plezier. We organiseren jaarlijks diverse evenementen, voor bewoners en familie, voor medewerkers en vrijwilligers. We doen het samen.

Meer over Atlant