MEDISCH MAATSCHAPPELIJK WERKER
Saxenburgh

Binnen het Saxenburgh Medisch Centrum zoeken wij een MEDISCH MAATSCHAPPELIJK WERKER met passie voor de mens achter de patiënt!

Wat is je rol als medisch maatschappelijk werker?
Fijn dat jij ons team van medisch maatschappelijk werk mogelijk komt versterken! Je werk als medisch maatschappelijk werker is afwisselend. De ene keer voer je een intensief gesprek met een patiënt in het kader van verlies, verdriet of rouw, de andere keer geef je handvatten om met bepaalde zaken om te gaan of bied je vooral een luisterend oor. We noemen dat ‘er zijn zoals de ander je nodig heeft’. Jij neemt deel aan multidisciplinair overleg, stemt af met artsen, paramedici en verpleegkundigen en geeft voorlichting aan groepen. Bij aanvang van de werkdag stem je, doorgaans onder het genot van een kopje koffie, de werkzaamheden af met je collega. Jij zult voornamelijk werkzaam zijn voor de dialyse afdeling en daarnaast je collega ondersteunen in het (poli)klinische werk.

Wat heeft ons team nodig?
Het is van belang dat je beschikt over een afgeronde opleiding hbo Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Gezien de complexiteit van het werk is werkervaring als maatschappelijk werker noodzakelijk, sta je stevig in je schoenen en kan je omgaan met weerstand. Je hebt affiniteit met de zorg en dialyse in het bijzonder. Je staat open voor andere visies en invalshoeken en je wilt, net als wij, je graag verder ontwikkelen als professional en als mens. Je kunt zelfstandig werken en je zoekt ook zeker je team op om met elkaar af te stemmen. In voorkomend geval stel je je flexibel op qua werkzaamheden en werktijd. Tot slot is enthousiasme, relativerend vermogen en humor van belang.

De afdeling:
Onze bijdrage vanuit medisch maatschappelijk werk gaat voorbij de diagnose en behandeling van de patiënt. Wij zien de mens en richten ons vooral op kwaliteit van leven en het in de kracht zetten van de betreffende unieke persoon. Ons sociale en warme team bestaat uit totaal vier parttime collega’s die samenwerken belangrijk vinden en ook wat voor elkaar over hebben.

Saxenburgh biedt een volwaardig zorgpakket van basisvoorzieningen in ziekenhuiszorg, ouderenzorg, thuiszorg en revalidatie. Samen met onze netwerkpartners zoals huisartsen en welzijnsinstellingen werkt Saxenburgh aan een Vitaal Vechtdal en een Gezond Coevorden. De kern daarvan is het bevorderen van een gezonde levensstijl, preventie van ziekte en het leveren van zorg waarin een waardig leven van de cliënt en patiënt de belangrijkste drijfveer is. Saxenburgh kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. Het Saxenburgh Medisch Centrum is een gloednieuw ziekenhuis dat in september 2020 in gebruik is genomen. In de ouderenzorg is voor de komende jaren ook nieuw- en herbouw op verschillende locaties gepland. Ons motto is: Samen werken voor goede zorg!  

Wat maakt het werken als medisch maatschappelijk werker zo interessant?
Medisch maatschappelijk werkers Jany en Minarda beschrijven het als volgt: "Het is mooi om iemand te kunnen ondersteunen in de innerlijke zoektocht om weer in de eigen kracht te komen. Het is hard werken, maar als je ziet dat iemand weer meer vertrouwen en energie uitstraalt, dan is je dag helemaal goed!".

Wat kunnen wij jou bieden?
Een fijne werkomgeving waar kansen liggen om jezelf te ontwikkelen.

  • Een contract voor gemiddeld 20 uur per week
  • Salaris is maximaal € 4.227,-- bruto o.b.v. 36 uur per week (cao Ziekenhuizen, FWG 55)
    • Er komt nog vakantiegeld (8,33%) en eindejaarsuitkering bij (8,33%)
  • Er wordt een arbeidsovereenkomst aangegaan voor de duur van een jaar met perspectief op verlenging voor onbepaalde tijd
  • Je neemt automatisch deel aan het pensioenfonds PFZW
  • Saxenburgh biedt daarnaast de mogelijkheid om gebruik te maken van fiscale uitruil voor bijvoorbeeld reiskosten, een fietsplan, een computer en nog een aantal opties.
  • Je kunt gebruik maken van diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen zoals de Vitaal Vechtdal polis.

Word jij blij van de vacature?
Dan nodigen we je uit om bij ons te solliciteren! Twijfel je en wil je eerst meelopen of nog wat vragen stellen? Beide kan! Neem dan contact op met Minarda Bosman, Medisch Maatschappelijk Werker, via secretariaat revalidatie (0523) 27 65 42.

Je reactie ontvangen we graag uiterlijk donderdag 30 september 2021. Ter informatie melden wij dat we de  gesprekken graag willen laten plaatsvinden op dinsdag 5 en woensdag 6 oktober 2021.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) & referenties
Kom je bij Saxenburgh in dienst, dan vragen we je een recente VOG in te leveren. Daarnaast is het bij Saxenburgh gebruikelijk om referenties op te vragen bij voorgaande werkgevers.

Tot snel!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Let op:
Zodra je hebt gesolliciteerd, ontvang je een standaard ontvangstbevestiging via de mail. Het kan zijn dat jouw mailprogramma dit ziet als spam. Wij adviseren je ons mailadres pa@sxb.nl op te nemen in je contacten.

Type Vacature
Intern nummer Z.21.086
Organisatie Saxenburgh
Locatie Saxenburgh Medisch Centrum
Postcode 7772SE
Stad Hardenberg
Werkveld Revalidatie
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Ziekenhuizen
Informatie verkrijgen bij Minarda Bosman, Medisch Maatschappelijk Werker, via secretariaat revalidatie (0523) 27 65 42
Functie(s) Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Publicatiedatum 10-09-2021
Ingangsdatum zsm
Reageer voor 30-09-2021
Nummer 70994
Doorsturen Bekijk PDF

Saxenburgh

Saxenburgh biedt op verschillende locaties medische en ouderenzorg voor alle mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben. We zorgen, werken en bouwen samen met de cliënt en professionals, zodat mensen zich zo goed en gezond mogelijk voelen. Onder het motto ‘Zorg dichterbij beter’ brengt Saxenburgh deze zorg zo dicht mogelijk bij de inwoners in de buurt. Hiervoor werken wij samen met andere zorgaanbieders, gemeenten en inwoners samen in Vitaal Vechtdal. Bijna 2.000 medewerkers en 1.000 vrijwilligers zetten zich in voor de best mogelijke zorg vanuit behoeften van patiënten en cliënten.

Meer over Saxenburgh