Multi Dimensionele Familie Therapeut (MDFT)
Pluryn

Het geeft jou energie om samen met het hele gezin aan de slag te gaan. Het systeemgericht werken biedt jou uitdaging en afwisseling. Jij kan genieten van de (kleine) stappen die je samen met het gezin maakt.   

“Iedere collega met wie je werkt, heeft het hart op de goede plaats, een hart voor de zorg”
– Yvonne, begeleider verzorging

Per 01-07 voor 28-36 uur per week

Dit is jouw werkdag

Iedere dag zet jij al je kennis en ervaring in om samen met de teams die specifieke zorg te leveren die de cliënt nodig heeft. Verder draag je, samen met alle andere disciplines, zorg voor een goede behandeling of begeleiding van gedetineerde jongeren met als doel het voorkomen dat een jongere terugvalt in crimineel gedrag. Het is een super leuke baan waarin je veel vrijheid hebt om je eigen werk in te delen.

Wat is MDFT?

MDFT staat voor Multi Dimensionele Familie Therapie. Het is een speciale vorm van gezins- en systeemtherapie. Een belangrijk kenmerk van MDFT is dat mensen uit het netwerk van de jongere bij de therapie betrokken worden. Hierbij moet je denken aan ouders/opvoeders, gezinsleden, familie, school, vrienden. Als MDFT therapeut ben je meerzijdig partijdig. Je bent er voor zowel de jongere als zijn ouders, familie en netwerk. Confrontaties ga je je niet uit de weg. Je kunt doelgericht, en toekomstgericht met de jongere en zijn systeem werken. Je werkt samen met je collega’s van het MDFT team, de jongere en zijn behandelteam aan zijn traject richting de toekomst.

Dit ben jij

Jij staat klaar voor de cliënten. In jouw behandeling creëer je een veilige basis voor de cliënt en voor jezelf. Dat doe je door te helpen, adviseren en sturen, maar niet door te dragen. In dit proces ken jij jouw grenzen.

De volgende werkzaamheden en verantwoordelijkheden zijn onderdeel van jouw takenpakket.

 • Plan van aanpak opstellen met de krachten, zorgen en doelen.
 • Therapeutische sessies met jongeren en ouders én gezinssessies.
 • Concrete doelen en werkpunten opstellen voor elke sessie.
 • Veel vrijheid en verantwoordelijk om je werk naar eigen inzicht in te vullen.
 • Nauw overleg met jouw collega-(vak-)therapeuten, supervisor en gedragswetenschappers.

Dit heb jij

 • Je hebt een afgerond HBO- diploma (SPH, MWD of Social Work) op zak en (bij voorkeur) al ervaring opgedaan in het (forensische) werkveld.
 • Je bent stressbestendig, kan goed luisteren en doorvragen en bent goed in het overzien van (crisis)situaties.
 • Daarnaast ben je flexibel, heb je een positieve instelling en beschik je over een flinke dosis lef.
 • Je hebt kennis van jongeren en gezinnen met ernstige gedragsproblemen en/of sociaal emotionele problemen.
 • Je hebt ervaring en kennis van systeemgerichte benadering.

Dit is Pluryn

Wij zijn Pluryn. Wij zien een wereld vol mogelijkheden, voor iedereen. We werken samen om kansen te benutten en onze kwaliteit voortdurend te verbeteren. Met onze persoonsgerichte zorg halen we het beste uit onszelf en de cliënt. Ons doel? Het bieden van de juiste behandeling en ondersteuning aan iedereen met een complexe zorgvraag. Voor een zo goed mogelijk leven. Want daar heeft ieder mens recht op. Ook als dat (even) niet op eigen kracht lukt.

Wij weten dat we hierin het verschil kunnen maken. Want we zijn specialisten in jeugdzorg en gehandicaptenzorg. Bij ons werken mensen die er elke dag voor gaan, flexibel zijn, verantwoordelijkheid durven nemen en cliënten en zichzelf graag zien groeien. Hun expertise en betrokkenheid zijn voor Pluryn van onschatbare waarde. Bij ons krijg je alle mogelijkheden om beter te worden in je vak, je te verdiepen of verbreden en eventueel een nieuwe stap te zetten in je loopbaan binnen Pluryn. Spreekt jou dit aan? Dan ben jij de professional die wij graag in huis willen hebben. We zijn benieuwd naar jouw drijfveer.

Locatie en doelgroep

Bij de JJI Lelystad geven we uitvoering aan de voorlopige hechtenis, jeugddetentie en plaatsing in een inrichting voor jongeren (PIJ-maatregel). Alle jongeren in de JJI verblijven er meestal voor een langere tijd gezien de ernst van hun delict en de duur van de behandeling. JJI Lelystad is expert op het gebied van Licht Verstandelijke Beperkte (LVB-) jongeren met complexe psychische en psychiatrische stoornissen. In JJI Lelystad bereiden we alle jongeren voor op hun terugkeer in de samenleving. Elk traject sluiten we af met intensieve nazorg. JJI Lelystad maakt deel uit van de Pluryn/Intermetzo-organisatie.

Dit biedt Pluryn

 • Het is een unieke functie. Geen dag zal hetzelfde zijn en er gebeurt veel. Je komt terecht in een gemotiveerd team en krijgt veel ruimte voor eigen inzichten, creativiteit en ontwikkeling . Bij JJI Lelystad hebben wij veel gespecialiseerde kennis in huis en vinden wij jouw persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. Daardoor besteden wij veel tijd aan het trainen van onze medewerkers en zijn er daarnaast genoeg mogelijkheden om verder te ontwikkelen en te groeien binnen onze organisatie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao jeugdzorg. Op basis van opleiding en ervaring word je ingeschaald in schaal 9 of 10 (mits in bezit van bezit van de opleiding tot MDFT-therapeut). Het aantal uren van je contract is in overleg met ons vast te stellen.
 • Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering en zijn er andere fiscale voordelen.
 • Op je (elektrische) fiets naar je werk? Fit blijven door te sporten? Wij bieden je diverse fiscale voordelen.

Meer weten?? 

Neem gerust contact met ons op! 

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Thijs van der Linde, Teammanager Behandelzaken, via 088-547 7600.
 • Andere vragen? Stuur een Whatsapp of bel naar Renate van de Water, recruiter, via 06-227 468 02.

Ben je enthousiast en wil je direct solliciteren? Dat kan door je motivatiebrief en CV op te sturen.

Ben je nog geen MDFT-therapeut maar heb je wel belangstelling voor deze functie? Reageer dan ook vooral. Vanuit JJI Lelystad is namelijk een opleidingsplek beschikbaar per september 2022.

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Wanneer wij een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten wij de vacature.
 

Zie jij jezelf dit al doen? Sluit je aan bij Pluryn.

Type Vacature
Organisatie Pluryn
Locatie Almere
Postcode 1324 KW
Stad Almere
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Jeugdzorg
Functie(s) Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Publicatiedatum 28-04-2022
Reageer voor 30-12-2022
Ingangsdatum 28-04-2022
Nummer 110422
Doorsturen Bekijk PDF

Pluryn

Pluryn ondersteunt mensen met een handicap en jongeren met gedragsproblemen. Dat doen we vanuit meer dan 140 locaties in Gelderland, Noord- en Midden-Limburg en Noordoost-Brabant, met diensten op het gebied van wonen, werken, leren, dagbesteding en vrije tijd.Voor iedereen apart kijkt Pluryn welke vorm van ondersteuning het best past bij de problematiek en vraag. De eigen kracht van mensen en hun toekomstwensen zijn het uitgangspunt. Dat is onze visie.

Meer over Pluryn