Muziekagoog
Atlant

Functieomschrijving

Kun jij middels muziek aansluiting vinden bij de bewoners en een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn van bewoners met complexe problematiek? Ben jij dé schakel tussen Muziektherapie en muzikale activiteiten? Atlant heeft ruimte voor een:

Muziekagoog

Wat ga je doen?
Vanuit de agogische relatie sluit je als muziekagoog aan bij het ondersteunen en bevorderen van het algemeen welzijn van bewoners (denk onder andere aan: persoonlijke en unieke muzikale voorkeuren). Je komt vooral te werken met dementerende bewoners. Daarnaast kun je ook werken met bewoners met het syndroom van Korsakov, de ziekte van Huntington of met bewoners met een Gerontopsychiatrische zorgvraag. 

Als muziekagoog verzorg jij muzieksessies begeleid door onder andere zang, piano en/of gitaar, voor zowel het individu als voor een groep. De rode draad voor deze sessies komt voort uit het behandelplan en de Muziektherapeut. Jij voert vanuit hier de sessies, evalueert en stelt bij waar nodig is. Dit doen wij om subklinische klachten te verminderen en terugvalpreventie te bieden op emotioneel, gedragsmatig, cognitief, sociaal en/of lichamelijk gebied. Als muziekagoog vorm jij dé schakel tussen muziektherapie en muzikale activiteiten. Het verschil tussen agogie, therapie en activiteiten is hierin van belang.

Alvast nieuwsgierig geworden naar Atlant als organisatie? Kijk dan hier

Atlant & het team:
Atlant biedt jou een kans om bij een proactieve werkgever aan de slag te gaan die continu werkt aan ontwikkeling en innovatie. Wij waarderen eigen initiatief en wij geven ruimte! Ruimte om jezelf te ontplooien en jezelf te zijn met enthousiaste en betrokken collega’s en een gevarieerde functie waarin geen dag hetzelfde is. Kijk en lees mee met onze visie.

Het team bestaat uit drie muziektherapeuten en drie muziekagogen. Je komt te werken in een multidisciplinaire setting en werkt nauw samen met activiteitenbegeleiding en zorgmedewerkers. Daarnaast betrek je vrijwilligers en familie/contactpersonen rondom de bewoner bij jouw muzikale aanbod, waar passend. Jij weet iedereen te enthousiasmeren over de inzet van muziek.

“Muziekbeleving op maat, betekent soms zelfs: meer muziek en minder medicatie.” Susanne (Muziekagoog). 

Functie eisen

Wat neem je mee? 
Heb jij een hbo-diploma Muziekagogie of Ortho-Agogische Muziekbegeleiding? Ben je ondernemend, enthousiast, zelfstandig en vernieuwingsgericht? Èn heb jij een auto ter beschikking? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Inschaling

Bij Atlant krijg je:
• Een goed bruto maandsalaris van maximaal € 3.575,63 (CAO VVT FWG 45) op basis van 36 uur in de week en afhankelijk van kennis en ervaring;
• Een tijdelijk contract met uitzicht op vast;
• 16 uur per week; 
• Fijne arbeidsvoorwaarden met o.a. ORT, vakantiegeld 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
• Wij hebben drie Expertisecentra waarbij kennis en praktijk samenkomen. De expertise zit in ons allemaal! Vanuit onze visie bieden wij ruimte voor ontwikkeling met verschillende opleidingsmogelijkheden. Benieuwd naar de Expertisecentra? Bekijk de video.

Bijzonderheden

Collega worden van Ann, Patrick en Susanne? Solliciteer via de knop “solliciteren”
We zien jouw sollicitatie graag uiterlijk voor 1 juni tegemoet! Voor vragen kun je contact opnemen met Ann (Muziekagoog) op 06 13 97 34 83 of met Patrick (Muziekagoog) op 06 12 61 26 42 of Susanne (Muziekagoog) op 06 83 14 70 29. Geschikte sollicitanten worden uitgenodigd voor een gesprek in Beekbergen.

Sfeerproeven? Natuurlijk is het mogelijk om een dagdeel mee te lopen en jouw toekomstige collega’s te ontmoeten. Je bent van harte welkom!

We zijn benieuwd naar jou!

Type Vacature
Organisatie Atlant
Locatie Atlant
Postcode 7314 GD
Stad Apeldoorn
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
Functie(s) Muziektherapeut
Overig
Publicatiedatum 11-05-2023
Reageer voor 01-06-2023
Ingangsdatum 11-05-2023
Nummer 119966
Doorsturen Bekijk PDF

Atlant

Bij Atlant geven we ruimte, letterlijk en figuurlijk. Voor ons is de mens namelijk het allerbelangrijkste. Elk mens is prachtig. Kwetsbare mensen ondersteunen wij. Dat is ons bestaansrecht. Wij doen dit aandachtig, uit volle overtuiging, recht uit het hart! Onze medewerkers zijn daarin cruciaal, zij zijn goud waard. Zij hebben tijd voor de ander, doen waar ze goed in zijn, spreken elkaar aan en groeien.

Vanuit 9 locaties (5 woonzorgcentra en 4 verpleeghuizen in Apeldoorn en Beekbergen) bieden onze medewerkers zorg, wonen en welzijn aan oudere mensen, aan mensen met het syndroom van Korsakov, mensen met de ziekte van Huntington, mensen met dementie of mensen met gerontopsychiatrische problematiek (GP). Voor de specifieke doelgroepen Korsakov en Huntington heeft Atlant het predicaat Topcare. Dit staat voor topzorg aan mensen met complexe aandoeningen die langdurig zorg nodig hebben. We doen onderzoek naar de ziekte, geven onze kennis door en koppelen scholing voor onze medewerkers aan de bevindingen

Atlant is ambitieus, we willen die topzorg én welzijn voor iedereen. Daarom zoeken we betrokken mensen die samen met ons die ambitie willen waarmaken. Op verschillende plekken binnen onze organisatie. Als je bij Atlant komt werken, verbind je je aan een organisatie waarin (door)leren en eigenaarschap een grote rol spelen. We werken hard, maar we hebben ook plezier. We organiseren jaarlijks diverse evenementen, voor bewoners en familie, voor medewerkers en vrijwilligers. We doen het samen.

Meer over Atlant