Muziektherapeut
De Twentse Zorgcentra

Zorg jij voor de lach op het gezicht van onze cliënten en weet jij wat muziek voor deze doelgroep kan betekenen? Ben jij als muziektherapeut enthousiast en gedreven om ze dit te laten ervaren? Dan ben je bij De Twentse Zorgcentra aan het juiste adres!

Als muziektherapeut help je onze cliënten met problemen op emotioneel, sociaal, gedragsmatig of cognitief gebied. Wanneer cliënten vastlopen wordt jouw hulp ingeroepen voor bijvoorbeeld het reduceren van gedragsproblematiek, het maken van contact of het opdoen van zelfvertrouwen. Je maakt daarbij de vertaalslag van de muziekruimte naar het dagelijks leven.

Je voert je werkzaamheden uit binnen de dienst Behandeling en Zorgondersteuning van De Twentse Zorgcentra. Daarbij zoek je actief de verbinding en samenwerking met andere behandelaren. Dit is belangrijk omdat binnen De Twentse Zorgcentra veel multidisciplinair wordt samengewerkt, passend bij onze missie ‘samen, dichtbij en deskundig’.

Op verwijzing van de gedragskundige of arts verricht je muziekdiagnostiek en geef je muziektherapie aan individuen of groepen. Je stelt behandelplannen op, voert deze uit en evalueert deze met de verwijzer. Dit in nauwe samenwerking met de cliënt en de omgeving van de cliënt (het cliëntsysteem). Daarnaast ben je verantwoordelijk voor profilering van muziektherapie binnen de organisatie.

Wij vragen:

 • Je bent in het bezit van een HBO-opleiding conservatorium muziektherapie of vak-therapie muziek.
 • Je hebt de opleiding NMT (Neurologic Music Therapy) voltooid of bent bereid deze te volgen.
 • Je bent (kandidaat) geregistreerd muziektherapeut bij het Register Vaktherapie of bent bereid hiermee te starten.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Je bent flexibel inzetbaar, waarbij je bij voorkeur op maandag beschikbaar bent.
 • Je bent ondernemend en weet op pro-actieve wijze en in goede collegiale samenwerking de vaktherapie verder te ontwikkelen.
 • Je bent in het bezit van een auto.

Wij bieden:

 • Een afwisselende baan van 16 uur per week; 8 uur in Losser en 8 uur in Enschede.
 • Vrijheid in het inplannen van je eigen rooster en werktijden. Uiteraard wel passend bij de cliëntvraag en in overleg met je collega’s.
 • Veel ruimte voor eigen initiatieven en creativiteit.
 • Een fijn team met betrokken collega’s, waarin iedereen elkaar om hulp kan en mag vragen, maar waar ook zeker ruimte is om met elkaar te lachen.  
 • Opleidingskansen, je krijgt de ruimte om eigen talenten verder te ontwikkelen. We kijken graag mee naar jouw ambities en wat wij hierin kunnen bijdragen.
 • Een salaris van min. € 2.938,- / max. € 4.304,- (FWG 55) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zo is er een collectieve zorgverzekering, reiskostenvergoeding, studiekostenvergoeding en een fietsplan.
 • Bij aanstelling een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden, verlenging behoort tot de mogelijkheden. Als je op dit moment een vast contract hebt bij De Twentse Zorgcentra, worden bij aanvang afspraken gemaakt en vastgelegd. Je behoudt je vaste contract.

Procedure
Je kunt op deze vacature reageren tot en met 16 oktober 2022, de gesprekken vinden plaats op 25 oktober 2022.

Contact
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Judith ten Hacken, muziektherapeute. Tel: 06-86815285.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 22.223
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 16
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 19-09-2022
Reageer voor 17-10-2022
Nummer 114057
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra