Ondersteunend begeleider, Zwaluwborgh, Borne
Aveleijn

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je graag werken op een locatie van Aveleijn? Durf je daarin te vertrouwen op je eigen vakmanschap en je reflectie te delen met collega’s? Ben je zowel voor de cliënt, je collega als jezelf ontwikkelingsgericht?
Dan willen wij jou graag ontmoeten!

Aveleijn zoekt een

ondersteunend begeleider
(25,2 uur per week)

om ons gedreven team op de eerste verdieping van de Zwaluwborgh in Borne te komen ondersteunen.

De locatie
De Zwaluwborgh is een 24-uurs voorziening voor mensen met een verstandelijke beperking en wordt bewoond door 27 cliënten. De Zwaluwborgh bestaat uit 3 verschillende woongroepen en 27 appartementen. Elke verdieping heeft een eigen gezamenlijke woonkamer en een kantoor.

Op de begane grond wonen cliënten met verschillende problematieken (waaronder cliënten met NAH: Niet Aangeboren Hersenletsel). Op de eerste verdieping wonen jongvolwassenen die ondersteuning nodig hebben in het organiseren van hun dagelijkse structuur. Hierbij ligt de nadruk op het bieden van veiligheid, gezelligheid en overzicht. Ook wordt enige ondersteuning bij de ADL geboden. Er spelen hierbij verschillende problematieken. De tweede verdieping is ingericht voor met name zelfstandige jongvolwassenen waarvan enkelen met gedragsproblematiek.
Deze vacature voor ondersteunend begeleider is voor op de eerste verdieping.

Jij en de cliënt
Ben jij nieuwsgierig genoeg om steeds te kijken achter de vraag van de cliënt, samen te ontdekken hoe we nog een stapje kunnen zetten? Kun je dat vormgeven vanuit contact, professie en (echtheid) en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt? Gericht op eigen regie en (wat wel haalbaar is) en tegelijkertijd oog houden voor de kwetsbaarheid? Samen met collega begeleider, de cliënt en verwanten geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal.

Jij en het team
Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan gezamenlijke doelen. Binnen Aveleijn werken we reflectief. Je kunt reflecteren op je eigen handelen, staat open voor feedback en geeft feedback aan anderen.

Functie eisen

Wat vragen wij?

Je hebt:

 • Een relevante beroepsopleiding op minimaal niveau 3 (MMZ of vergelijkbaar agogisch)
 • Kennis van en ervaring in de Gehandicaptenzorg, bij voorkeur aangevuld met specifieke vakkennis op autisme
 • Inzicht in je eigen handelen en bent in staat te relativeren
 • Je staat stevig in je schoenen en werkt vanuit een nuchtere instelling

Je bent: reflectief, inventief, flexibel, mentaal en fysiek stabiel en hebt een gezonde dosis humor.

Je kunt:

 • Methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
 • Relativeren
 • Uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus
 • Goed samenwerken in een klein team

Inschaling

Wat bieden wij jou?
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/). Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een baan in een uitdagende werkomgeving
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie Ondersteunend begeleider is ingedeeld in functiegroep 30 (maximaal € 2.633,- bij een 36-urige werkweek). De salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%

Bijzonderheden

De procedure
Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Judith Planting, Begeleider, via tel.: 06-83706547.

Heb je interesse in deze functie? Laat het ons dan weten middels jouw sollicitatie. Deze kun je tot 5 oktober insturen via Zorgselect. Sollicitaties die niet via Zorgselect worden ingezonden worden niet in behandeling genomen.

De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Intern solliciteren heeft geen gevolgen voor een arbeidsovereenkomst die reeds voor onbepaalde tijd is afgegeven; omzetting naar bepaalde tijd is niet aan de orde.

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Zwaluwborgh in Borne
Postcode 7622GK
Stad Borne
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 25
Uren tot 26
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Judith Planting, Begeleider, via tel.: 06-83706547
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 15-09-2020
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 05-10-2020
Nummer 54760
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn