Ondersteunend begeleider dagbesteding, Denekamp
Aveleijn

Functieomschrijving

Wil jij graag ondersteunen op een dagbesteding waar je veel buiten op de boerderij en in de tuin werkt en bezig bent met hout? Heb jij affiniteit met deze fysieke werkzaamheden?
Dan kan dit de perfecte baan voor jou zijn!

Voor de locatie Gravenallee in Denekamp hebben wij namelijk vanaf november plek voor een 

ondersteunend begeleider
(28 uur per week) 

Waar ga je werken?
De prachtige, in het groen gelegen, locatie op het terrein van de Sint Nicolaas Stichting is een geïntegreerde woon- en werkvoorziening. Gravenallee is een IBB locatie (intensieve begeleiding en behandeling). Er zijn ongeveer 30 appartementen en 35 dagbestedingsplekken. Beleving en werken staan centraal op de boerderij, creatief en hout/tuin- en huishoudelijk team. Cliënten zijn over het algemeen intensief qua begeleidingsstijl. Onderlinge teamsamenwerking en afstemming is van groot belang om de woon- en werkomgeving van cliënten een zo gewoon mogelijk thuis te laten zijn.   

De dagbesteding biedt actieve werkzaamheden aan in een relatief rustige omgeving. Mensen met een verstandelijke beperking, al dan niet met bijkomende problematiek als psychische problemen, worden ondersteund door middel van het bieden van structuur en overzicht, of juist door het geven van bewegingsvrijheid. Tuinieren, dieren verzorgen, hout zagen en stallen schoonmaken behoren tot de mogelijkheden. Activiteiten worden gezamenlijk of individueel ondernomen, in een ontspannen sfeer.
Als begeleider ben je hoofdzakelijk werkzaam op de dagbesteding en één weekend per maand op de woonlocatie.

Jij en de cliënt  
Ben jij nieuwsgierig genoeg om steeds te kijken achter de vraag van de cliënt, samen te ontdekken hoe we nog een stapje kunnen zetten? Kun je dat vormgeven vanuit professie en echtheid en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt? Gericht op wat wel haalbaar is en tegelijkertijd houd je oog voor de kwetsbaarheid. Samen met collega begeleider, de cliënt en verwanten geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal.  

De volwassen cliënten bij Gravenallee hebben een geïndiceerde complexe zorgvraag (VG 7) vanwege gedragsproblematiek of psychiatrische problematiek. De cliënten ontvangen (intensieve) begeleiding en behandeling waarbij meerdere disciplines zijn betrokken. 

Jij en het team 
Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan gezamenlijke doelen. Binnen Aveleijn werken we reflectief. Je kunt reflecteren op je eigen handelen, staat open voor feedback en geeft feedback aan anderen. Als professional houd je je vak bij door deel te nemen aan (interne) scholing en deel je je kennis met anderen. 

Functie eisen

Wat vragen wij?

Je hebt: 

  • Een relevante zorgopleiding op minimaal niveau 3, MMZ of vergelijkbaar agogisch. Alleen een agrarische opleiding is voor de functie van begeleider niet passend.
  • Aantoonbare kennis van en enkele jaren ervaring in de Gehandicaptenzorg aangevuld met specifieke vakkennis op doelgroep IBB
  • Ervaring en affiniteit met het werken op een soortgelijke dagbesteding buitenlocatie
  • Inzicht in je eigen handelen en je bent in staat te relativeren

Je bent: reflectief, inventief, mentaal en fysiek stabiel en hebt een gezonde dosis humor. 

Je kunt: 

  • Methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
  • Uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus
  • Met een flexibele blik naar vraagstukken kijken en bent hierbij oplossingsgericht.

Inschaling

Wat bieden we jou?
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

  • Een baan in een uitdagende werkomgeving
  • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in functiegroep 35 (maximaal € 2.853,- bij een 36-urige werkweek) en de salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%

Bijzonderheden

De procedure
Heb jij interesse in deze uitdagende baan in Denekamp?
Solliciteer dan vóór 21 september via zorgselect en wij nemen contact met je op.

Wil je meer informatie over de functie?
Hiervoor kun je contact opnemen met Kim Rouwendal, via k.rouwendal@aveleijn.nl of 06-10034032. 

 

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

De vacature wordt intern en extern uitgezet. Intern solliciteren heeft geen gevolgen voor een arbeidsovereenkomst die reeds voor onbepaalde tijd is afgegeven; omzetting naar bepaalde tijd is niet aan de orde.

Type Werkplein
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Gravenallee in Denekamp
Postcode 7591 PE
Stad Denekamp
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Kim Rouwendal, via k.rouwendal@aveleijn.nl of 06-10034032
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 08-09-2021
Ingangsdatum november 2021
Reageer voor 21-09-2021
Nummer 70943
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn