Ondersteunend begeleider IBB invalbasis De Wonde Almelo
Aveleijn

Functieomschrijving

Vind jij het leuk om elk moment opnieuw te kijken hoe je het beste aan kunt sluiten bij de cliënt in de dagelijkse ondersteuning? Durf je daarin te vertrouwen op je eigen vakmanschap en je reflectie te delen met collega’s?

Ben je zowel voor de cliënt, je collega als jezelf ontwikkelingsgericht?

Dan willen wij jou graag ontmoeten!

Aveleijn zoekt een

Ondersteunend Begeleider IBB*

( 4 uur/invalbasis) 

om ons gedreven team op het Intensieve Begeleiding en Behandeling (IBB)cluster de Wonde, te Almelo te ondersteunen.

* IBB: Intensieve Begeleiding en Behandeling: begeleiding van cliënten op vrijwillige basis, met een geïndiceerde complexe zorgvraag vanwege gedragsproblematiek, psychiatrische problematiek somatische problematiek , trauma, hechtingsproblematiek en/of verslaving . De cliënten ontvangen intensieve begeleiding en behandeling waarbij meerdere disciplines en instanties zijn betrokken (gedragskundige, therapeut, psychiater, arts, etc.).

Jij en de cliënt
Ben jij nieuwsgierig genoeg om steeds te kijken achter de vraag van de cliënt, samen te ontdekken hoe we nog een stapje kunnen zetten? Kun je dat vormgeven vanuit professie en echtheid en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt. Gericht op talenten en houdt tegelijkertijd oog voor de kwetsbaarheid. Samen met de cliënt en verwant geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal.

Jij en het team
Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan gezamenlijke doelen. Binnen Aveleijn werken we reflectief. Je kunt reflecteren op je eigen handelen, staat open voor feedback en geeft feedback aan anderen. Als professional houd je je vak bij door deel te nemen aan (interne) scholing en deel je je kennis met anderen.

 

De locatie
De Wonde is een IBB verblijfslocatie, bestaande uit een appartementencomplex in de woonwijk Goossenmaat te Almelo. Naast een verblijfsindicatie heeft een groot aantal cliënten ook een indicatie voor behandeling. Hierbij gaat het om cliënten die naast hun verstandelijke beperking bijkomende problematieken hebben, zogenaamde triple problematiek. Door het volgen van een duidelijke en heldere dagstructuur met de daarbij behorende (huis)regels, het bieden van veiligheid en nabijheid en het volgen van dagbesteding en behandeling, streven we naar een stabiele leefsituatie. De begeleiding aan cliënten vindt plaats vanuit 3 teams en evenzoveel inloopruimten in het wooncomplex.

Functie eisen

Je hebt:

  • Een relevante beroepsopleiding op minimaal niveau 3 (MMZ of vergelijkbaar agogisch)
  • Kennis van en ervaring in de Gehandicaptenzorg , aangevuld met vakkennis op de doelgroep IBB
  • Inzicht in je eigen handelen en bent in staat te relativeren
  • Kennis van: trauma, verslavingsproblematiek, psychiatrische problematiek, somatische problematiek, omgaan met agressie, begeleiding van gedragscomplexe cliënten en vrijheidsbeperkende maatregelen.

Je bent: reflectief, stressbestendig, mentaal en fysiek stabiel en hebt een gezonde dosis humor. Je bent flexibel inzetbaar. Het kan voorkomen dat je voor meer uren ingezet wordt.

Je kunt:

  • Methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
  • Uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus

Inschaling

We bieden:

  • Ontwikkelingsmogelijkheden in scholing, coaching en taken;
  • Een baan in een uitdagende werkomgeving (Aveleijn hoort bij het lijstje van Effectory “Beste werkgevers”! https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/)
  • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in functiegroep 35 (maximaal € 2.675,-) en de salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 7,05%.

Bijzonderheden

De procedure

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Nikki ter Denge (senior begeleider), via 0546 - 546891. Jouw sollicitatie, voorzien van CV, kun je tot 21 juni 2019 insturen via Zorgselect.

Het opvragen van referenties maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

 

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, De Wonde in Almelo
Postcode 7605CM
Stad Almelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 4
Uren tot 4
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Nikki ter Denge (senior begeleider), via 0546 - 546891
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 11-06-2019
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 21-06-2019
Nummer 46460
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn