Ondersteuner IB
Baalderborg Groep

De cliënten van de locatie Stegerveld woning 3 zijn z.s.m. op zoek naar een

Ondersteuner Intensieve Begeleiding
(32 uur per week)

Waar ga je werken? 
Op Stegerveld ervaart de bewoner het gewone leven. Hij doet wat hij zelf kan en krijgt ondersteuning waar hij dat nodig heeft. Hij heeft invloed op zijn eigen bestaan. We creëren voor de bewoner  een omgeving die rekening houdt met wat hij aankan. In deze omgeving kan hij anderen ontmoeten en  ontspannen.

Wonen, werken en vrije tijd zijn herkenbaar binnen het dagritme. De bewoner wordt uitgedaagd tot ontwikkeling. Hij wordt begrepen in wat hij nodig heeft en voelt zich goed. De bewoner wordt gewaardeerd om wie hij is en wat hij doet. Wij gaan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met de bewoner aan.  Hij kan vertrouwen op de begeleider en ervaart nabijheid. Samen 100%!

Binnen woning 3 wonen 6 jongens in de leeftijd van 25-45 jaar. Met uitliggende behoeften t.a.v. werk en vrije tijd. Onze bewoners gaan vanuit de woning dagactiviteiten/vrije tijd ondernemen, dit betekend dat je als begeleider meegaat met deze bewoners, de gehele dag door. Met inschatting van stemming zorgen we dat zij de dag goed doorkomen met bovenstaande visie in ons hoofd.

Wat ga je doen?
Als ondersteuner IB draag je, onder begeleiding van de Persoonlijk ondersteuner IB, bij aan de uitvoering en continuering van de (individuele) begeleiding van cliënten met (zeer) moeilijk verstaanbaar gedrag. De begeleiding die je biedt richt zich op gedragsbeïnvloeding en een (voorzichtig) ‘herstel’ van het gewone leven. Afhankelijk van de situatie en stemming van de cliënt kies je de juiste interventies en ben je alert op het effect hiervan bij de cliënt.

Uitgebreide functieomschrijving

Wat breng je mee?
Jij hebt een duidelijke zorgvisie op het begeleiden van cliënten met zeer moeilijk verstaanbaar gedrag en kunt structuur bieden. Naast observeren, analyseren kun je, wanneer nodig, directief handelen. Jij bent flexibel, staat stevig in je schoenen en bent stressbestendig. Doordat je positief bent ingesteld kan je cliënten, maar ook je collega’s enthousiasmeren. Jij hebt het vermogen tot zelfreflectie en durft jezelf kwetsbaar op te stellen. Jij kunt overstijgend denken op cliënt niveau (“meerdere wegen leiden naar Rome”). Je bent iemand die snel het voortouw neemt en houdt van aanpakken. Je kan jezelf kwetsbaar opstellen.
Jij hebt mbo 3 werk en denkniveau, pré is een al aanwezige  gerichte opleiding maar wil je een carrière switch maken en je bent bereid hiervoor een opleiding te volgen dan ben je van harte welkom.

Als je bovenstaande punten leest en jezelf hierin herkent, dan is deze functie wat voor jou!! Solliciteer en kom ons team versterken!

Je wordt via de mail op de hoogte gehouden, maar reserveer alvast vrijdag 20 december a.s. in je agenda voor een sollicitatiegesprek.

Wat hebben we jou te bieden?
De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangeboden voor een jaar.

Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. Het salaris is ingedeeld in FWG 40 (afhankelijk van opleiding, kan dit ook FWG 35 zijn) en bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal € 2.807,- (FWG 40) of € 2.675,- (FWG 35) op basis van 36 uur.

Wat je verder nog moet weten
VOG
De Baalderborg Groep is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Type Werkplein
Organisatie Baalderborg Groep
Locatie Baalderborg Groep zorglandgoed Stegerveld, in Stegeren
Postcode 7737PE
Stad Stegeren
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Jolien Hogendoorn, tel. 06-55333110
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 29-11-2019
Ingangsdatum zo spoedig mogelijk
Reageer voor 16-12-2019
Nummer 49896
Doorsturen Bekijk PDF

Baalderborg Groep

De Baalderborg Groep is gespecialiseerd in zorg voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en ouderenzorg. Kenmerkend voor onze zorg zijn de betrokkenheid, het respect en de aandacht voor de cliënt, voor zijn of haar familie en voor elkaar. De Baalderborg Groep is een christelijke stichting, waarbij ontmoeting, aandacht, betrokkenheid en professionaliteit de kern zijn van ons handelen. U vindt ons op ruim 80 locaties in Overijssel en Drenthe met voorzieningen op het gebied van wonen, werken, dagactiviteiten, logeren en recreatie. Met ca. 1550 medewerkers en 600 vrijwilligers bieden wij ontwikkelingsmogelijkheden, ondersteuning, (ambulante) begeleiding, verzorging of verpleging aan iedereen die dat nodig heeft om een zo zelfstandig mogelijk leven te kunnen leiden, midden in de samenleving. Dat doen we vanuit de opvatting dat iedereen erbij hoort. Ieder mens leeft zijn leven.

Meer over Baalderborg Groep